Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 17

  • 40 362
  • 293
# 135
Tанче  smile3501 smile3501 тортата ми допада! Само малко по - височка е било нужно да бъде! Вътре цяла кукла ли е?
Виж целия пост
# 136
ееехм изпусмах бързосъхнещата маса....Sad
карай за другия път ме бройте и мене, бързосъхнеща, бавносъхнеща, нама значение, не ми са ясни и двете, така че не се знае колко ще отиде по предназначение, но поне е почна отнякъде Wink
Виж целия пост
# 137
Момичета, мога да купя бърза и бавна маса от борсата тук и да разпращам по градовете.
Комисионна не вземам, но не помня колко беше цената.
Корнелия ако помни да подскаже!
В събота ми е последния изпит за декември и ще имам малко глътка въздух! Ако някой иска нека ми пише ЛС и ще направим списък на кого по колко  Peace
Виж целия пост
# 138
Знам, Миме, просто според наличностите от купички у дома се получи това, а и аз понеже правя сладък салам на око, не прецених с колко какъв обем се пълни.......поне с тази проба ще знам вече Wink. Куклата от 2 левчета, я ампутирах от таза надолу и забучих направо отгоре....мисля, че няма нужда от крака в такава торта..........

ina.gg
покритието от несъхнеща маса - такова чудо се продава в сладкарските борси. Иначе и аз съм правила марципана Варна, н не съм имала никога проблеми с него. Случвало ми се е да забъркам половин доза и цяла и все ми се е получавало. Само не успявам да го разточа много тънко - стигам до 4 мм някъде..........А готовата маса вчера я разточих под 1 мм  Simple Smile
Не се сещам какъв може да е проблема при теб.....бих могла само да ти препоръчам да ползваш за целта от по-финото брашно, т.е. тип 450.....
Меги май най-много е бъркала Варна-та. Според нея най-хубав става с масло (не олио, не маргарин).

И аз мога да си предложа услугите за изпращане на маса по куриер, на който пожелае. Правила съм го, не ми е проблем. Имам и везна за точно измерване.
Масата се продава на кофи по 4,5 кг на цена 32 лева.
Виж целия пост
# 139
Gushanka ,много нежна торта и толкова хубави наситени цветове-много ми харесва.  bouquet

Taneto ,страхотен мраморен ефект си постигнала  bouquet

Личи си,че са с готова моделираща маса-някакси стои по-тьнко и нежно,по-гладко отколкото другите покрития.Мисля и аз да си порьчам другата седмица,вьпреки,че ще ми дойде множко цяла кофа.От фирмата-производител казаха,че работят сьс Спийди.
А трябва ли да се дьржи в хладилник newsm78

Сега видях,че Мимито и Тането предлагат да сьдействат за разделяне и изпращане на моделираща маса-така,че се записвам-трябват ми около2 -2и1/2кг. от бавно сьхнещата и 1кг.от бьрзо сьхнещата.Кога ще може да стане newsm78.


Виж целия пост
# 140
Не се бях сетила, че може да е обикновен трансфер, иначе знам как се прави,  дори сега се мъча над един дядо Коледа, но нещо шоколада ми стяга много бързо във фунийката и не мога да изкарам нищо през нея колкото и да разширявам отвора. newsm78 Ще взема да добавя олио вместо масло. Thinking
Аз след като сложих порядъчно количество масло - малко по малко (ама не стана), го излях в мивката (беше се отделило от шоколада) и сложих пр. мляко и стана.
Виж целия пост
# 141
ina.gg, почти съм сигурна, че фалът е от температурата на пареното тесто - слагай за няколко часа  в хладилник преди да месиш с пудрата захар, за по-сигурно. Аз, след като поне 20 пъти съм го правила без проблем, във вторник реших да не слагам в хладилник, че е достатъно студено на терасата и резултатът беше точно като при теб - изхвърлих го, че беше и двойна доза  Tired

А като разрязахме тортата с шоколадова кувертюра, глазурата много се натроши  Confused Правих я с 200 гр. кувертюра и 2 парчета колкото орех масло, идеално се работеше с нея, но много се втвърди и парчетата на нищо не приличаха  Tired чудя се как може да се оправи тоя проблем? С повече масло ли, с добавка на друго ли? Кажете, ако имате опит с тоя материал, моля!

Браво на Gushanka и Taneto за хубавите торти!
Виж целия пост
# 142
Gushanka, много добри цветове са се получили, и тортата е много нежна. Надявам се сестра ти е била много доволна.
Taneto, много сладко барби, нищо че е късокрачко. За следващият път ще знаеш пропорциите. А мраморния ефект е супер  Grinning
За бавно и бързо-съхнещи в Пловдив са 4.5кг за 29.25лв. , но съвсем наскоро взех бавносъхнеща иначе бих се комбинирала с някого  Wink
Виж целия пост
# 143
Бамбинка, масата може да се съхранява и в шкафа, няма нужда от хладилник....особено зимата Simple Smile

Rymya,
само веднъж съм правила шоколадова глазура за торта Сахер:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=125079.msg2838273#msg2838273

Количеството шоколадов кувертюр и масло беше 1:1 и се получи меко и мазно, без проблеми при рязане.
Виж целия пост
# 144
Гушанка , Тането много хубави торти браво !!!!!
Виж целия пост
# 145
natalyna не знаех че бишкотите отстрани на тортата се редят още в началото, мислех че ще се намокрят така много от крема
за пуричките така ли се процедира, защото аз ги редих чак като я извадих от формата..
страхотни торти момичета, браво Hug
Виж целия пост
# 146

Rymya,
само веднъж съм правила шоколадова глазура за торта Сахер:

http://www.bg-mamma.com/Themes/bgmamma/images/post/xx.gif

Количеството шоколадов кувертюр и масло беше 1:1 и се получи меко и мазно, без проблеми при рязане.
Taneto, благодаря за отговора, струва ми се, че твоята рецепта ще точно това, което искам да постигна! /обаче линкът ти не ми се отваря  Sad /
Виж целия пост
# 147
Rumya, Taneto благодаря за съвета! И аз така мислех първо да сложа в хладилника, ама ей на... който греши се учи... ще пробвам довечера или утре нова маса. А междувремено ще трябва да пробвам и да направя покривка, или чаршав или там както му се казва, пък каквото стане!

Виж целия пост
# 148
Ами не се отваря, 'щото съм копирала за линк нещо друго....поправих го  Simple Smile

А аз никога не съм слагала пареното тесто в хладилника: пльосвам го на плота да изстине и меся с пудрата захар.....но и никога не съм слагала цялото количество пудра захар, както е в пропорциите на Меги (и аз имам този вариант)....отивало ми е около 250 грама пудра захар.....

Сетих се още нещо: шоколадовата Сахер май май я рязах с топъл нож: на всяко парче поливах ножа под гореща струя вода. Другите торти пък ги режа с мокър нож - пак на всяко парче обливам ножа под струя студена вода  Simple Smile
Виж целия пост
# 149
Направо се обезводних от текналите ми лиги  Mr. Green Страхотни майсторки сте! Браво! Simple Smile

Видях, че една мадама е писала, че има именик на 27 Simple Smile И аз имам , двама, и мъж и синче Simple Smile Та много искам да направя нещо, но много ми е ограничено времето и ме е страх да не отделя няколко часа и да е пълен провал. А и си нямам идея каква торта да направя...айде украси, фондан ще се пробвам, но дайте някаква рецепта за торта, която става вкусно и е трудно да не се получи. Simple Smile
Няколко лаишки въпроса...
1. глазурата вместо фондана ли се слага , или се слага под него, за да го държи?
2. Фондана за покриване на тортата го разточвам и така слагам...после изрязвам излишното, нали?
3. Кой вид блатове е най-добре да направя. Правила съм само пандишпанови и сякаш стават много хлебни, а като ги напоя ме е страх да не се развали формата на тортата...
4. Как редите блатовете ...формичка за торта ли ползвате? Моя опит показва, че е много трудно да не стане торта тип кулата в Пиза Simple Smile Може би крема ми е винаги много хлъзгав  ooooh!

Благодаря предварително, знам колко е досадно да се отговаря на тъпи въпроси Simple Smile)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия