Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 17

  • 40 234
  • 293
# 30
Mimito, напълно е възможно да бъде покрита със сладкарска сметана в която има желатин. Розите също са или от сметана или маслен крем.
Виж целия пост
# 31
Tandoori, с твоя American Icing ще станат ли снежинките?
Виж целия пост
# 32
Аз обаче съм разочарована. Една от предполагаемите причини може би е, че взех готови блатове, които са тънки. От сиропирането съвсем са се "стопили", направих пудингово маслен крем, но есенцията ром (по рецептата 1 капсула) за мен дойде в повече... Сложих банани и орехи. На вкус добре, но днес тортата не беше по-висока от 2 пръста. Sad Освен това се режеше ужасно, по-точно никак не се режеше, от покритието ножът потъваше надолу и за парчета трудно може  да се говори. Много съм отчаяна, защото исках тази седмица да правя торта за РД на синйт ми... Ако след толкова труд, резултатът не е по-добър... ooooh!

Аз също имам една такава торта - представлява няколко подаръка един върху друг. И вместо подаръците да са кутии, приличат по-скоро на книги - толкова са тънки. Това е от готовите блатове, правоъгълните. Аз също ги напоих, а те са си леко влажни поначало, и като сложих и крема, блатовете направо се изгубиха. Но поне проблеми с рязането нямах. Сега си пека сама блатове, ако вземам готови - те са от кръглите - Кухен-майстер ли бяха не помня, но са по-дебели (нормално дебели).
Виж целия пост
# 33
aleks супер е, аз бях виждала тази торта, но не ми хвана окото, сега обаче като видях твоята ще я пробвам някой път Mr. Green
аз направих една много бърза торта за мъжа ми, е с украсата се изложих, че нямах никакво настроение, но на вкус е супер.
имах малко млечен марципан и направих 3 сърчица обаче отгоре покритието беше със сметана и бял шоколад и ми се разтекоха сърцата, е то се вижда
мислех си че като има шоколад няма да има проблем, ама явно малко сметана да има и става фал Rolling Eyes
мерси на tanita, това е твоята рецепта за тирамису ето я тортичката:

какви са ви идеите за НГ, чудя се ако ми остане време дали да не изненадам семейството с нещо
Виж целия пост
# 34
Освен това се режеше ужасно, по-точно никак не се режеше, от покритието ножът потъваше надолу и за парчета трудно може  да се говори.
Аз не разбрах какъв точно е проблема - в чаршафа или в самата тортичка? Хубаво е да го опишеш подробно, че да намерим причината и другия път да не се повтаря. А тортата с детелинката наистина е много сладка - записах си снимката на компа Simple Smile

Много благодаря за хубавите думи, страхотно е някой да те похвали Simple Smile че аз (също като вас) все си гледам кусурите на тортичките... Последната например беше с готови блатове, които хем не съм сиропирала достатъчно, хем успяха да клекна леко на една страна. Ама пак вкусно се получи...
Виж целия пост
# 35
Tова е тортата дето се получи...хич не съм доволна. Не е това, което замислих в началото, но се оказа, че с дантела от айсинг на стайна температура не мога да работя, а пък децата на студено няма как да ги държа.
Вътре е шоколадова торта с бял крем и череши.
Ще напиша по-късно точно как съм я направила, че чакам гостите в момента. Доста съм разочарована... Rolling Eyes Sad Много набързо се наложи да я направя, а то е деликатна работа и иска повече време, та я претупах малко. Ако искате да видите другите снимки кликнете на тази и ще ви се отвори албума.   bouquet

Виж целия пост
# 36
Тандори, според мен тортата ти е НЕВЕРОЯТНА. Мисля че и гостите ще ти я оценят. Не знам защо си разочаравона - би ли дала инфо как се прави това с дантелата?!? В смисъл как се пренася върху тортата? Честно казано не мога да си го обясня, може би защото не знам как се прави айсинг
Виж целия пост
# 37
Tandoori, много е нежна и колкото и да и търсиш кусури, аз лично не виждам никакви - справила си се чудесно!  bouquet

Аз съм си, _Пепи_, benmary 2 - супер снежни човеци - а дано да донесат малко сняг! Искам бяла Коледа тази година....

barabana, много сладка торта!  bouquet

По въпроса за купените блатове - не купувам точно поради причините, които изтъкнахте! Освен това тъй като ползвам винаги една и съща рецепта, занм, че е добре блата да престои поне един ден преди да се реже и пълни, за да не се рони, така че си правя блатовете 1-2 дни преди тортата и не се шашкам в последния момент че няма време и не търся готови(то и в нашето "село" няма къде да ги купя). А и рецептата е толкова лесна и бърза, че просто няма смисъл.
Виж целия пост
# 38
Aз имам въпрос - с какво се покрива торта от този тип
.
Цветята от какво се правят?

Питам защото моят мъж не харесва вкуса на нито един чаршаф. А ако тортата ми не е с чаршаф не знам как да процедирам А искам красиви торти....Порочен кръг  Mr. Green
Ами той да не  го яде чаршафа, аз на всички казвам че не е препоръчително да хапват чаршафа, а те напук пък си го изяждат, щото много им харесвал.
По въпроса за тортата която си показала, всичко освен триъгълниците и тия вертикалните цветчета е направено от маслен крем. Не че не е възможно и със сметана с желатин, но няма да станат така отчетливи листчетата на розите и листата, тия украси със сметата се правят много трудно. А и докато се работи с нея, ако например е топло в помещението е още по-трудно. Триъгълниците са от тъй наречения тук Роял айсинг, който се прави от сух белтък и пудра захар.


мерси на tanita, това е твоята рецепта за тирамису ето я тортичката:
Много се радвам, че ви е харесала тортичката!

Tова е тортата дето се получи...хич не съм доволна.

Ти може и да не си доволна, но тортата е много нежна и красива!
За дантелите се изисква много време, търпение и прецизност. На мен понеже ми липсват тия неща, никога не бих се заела да правя  дантели или трябва да е много, много специален повода.
Виж целия пост
# 39
Танита, много си права, ама аз отдавна и бях вдигнала мерника. За съжаление обстоятелствата се стекоха така, че вместо да я правя събота и неделя, се наложи да пека вечерта в неделя и да украсявам сутринта рано преди да заведа малкия на училище и можеш да си представиш, че не бях от най-спокойните и търпеливите по това време  Rolling Eyes
Не знам дали си личи, но всъщност това в средата е кухо и прилича на кафез. Направих един път, не станаха, направих втори път 3 това беше единственото, което успях да изкарам. Много беше топло в къщи и явно с айсинг на толкова горещо не може да се работи. Ама пък и няма как да изляза на студено да правя, щото децата са при мене. Много ме е яд... Rolling Eyes

Нели, "кафеза" в средата , както и стърчащите нещица отстрани са правени предварително от айсинг на лист хартия подобно на трансферите. Оставят се да изсъхнат и след това се закрепят в/у тортата. Много е трудно обаче, защото както и по-горе писах, в помещението трябва да е хладно, за да можеш да ги пипаш с ръце. Много деликатна работа е и трябва да имаш доста "резервни", защото бая фира отива. Ще трябва някой път да опитам пак да направя, ама дано да има кой да гледа дребните през това време, че с двама на главата хич не се работи лесно.  Confused


Нарина, тя и Танита е писала, не може да стане с buttercream icing, трябва да е royal icing, което се прави със сухи белтъци.  Peace
Наталина, мерси за комплиментите, тя трябваше да стане доста по-хубава..ама  Rolling Eyes Simple Smile
Виж целия пост
# 40
Благодаря на всички  bouquet  bouquet  bouquet
Ето и разрез тук


Tandoori прекрасна торта Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 41
Хмм, дали ще намеря някъде такъв сух белтък...не съм се заглеждала newsm78
Виж целия пост
# 42
Narina, направи си го с обикновен белтък. Разбиваш го добре с вилица и 2-3 капки лимон и постепенно добаваяш около 180-200 гр. пресята пудра захар. Количеството зависи от големината на белтъка  Wink

Tandoori, тортата е супер. Не знам само защо се оплакваш. Аз още се страхувам да се захвана с айсинг, а ти владееш работата с него много добре  Hug
Виж целия пост
# 43
Tandoori, прекрасна е! Разбрах, че не е каквото си планирала, но определено не си личи  smile3501 А и ни обнадеждаваш, че някой ден и ние бихме се справили с дантела... Разгледах снимките на тортите ти (как съм пропуснала?!) - супер са!
Виж целия пост
# 44
Снежните човеци са много готини ,браво на вас smile3501.
Наталина ,днeс опитах меденките, станали са невероятни Peace!
Без да слагам ябълка в кутията се започнали да омекват .
Благодаря ти още веднъж за рецептата Hug.
Барабанче ,тортичката ти е сладурска  Hug,особено тази панделка отстрани.
А ако решиш да направиш торта" Наполеон ",сложи повече крем, орехи, и нека престои една нощ в хладилника.
Кремчето, с което съм я правила, е карамел на д-р. Йоткер.
За тортата на Тандоори нямам думи  newsm09,бяла красота  bouquet...
Изобщо всички тук се справяте чудесно  Hug/е ,някои по .... Wink/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия