Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 17

  • 40 287
  • 293
# 60
Eтo http://store4.data.bg/luckybg/Taneto/Flowers.pdf
Виж целия пост
# 61
Благодаря на всички  bouquet  bouquet  bouquet
Ето и разрез тук


Tandoori прекрасна торта Hug Hug Hug

Леле, изглежда супер, от какво е съдържанието вътре?


Съдържанието е :
Блат:
5 яйца
1ч. чаша захар
2 ванилии
150 мл прясно мляко
 2 с. л олио
2,5 ч.чаши (от по големите) брашно с 1 п бакпулвер
Сместа се разделя на две и  в едната част се прибавя какао. Сипва се последователно от двете части в кексова форма. Пекох се 15 мин на 220 градуса и 30 на 150 градуса. Разрязва се на три части (аз успях на 4)
Крема е 2 бр. Крем Оле на д-р Йоткер - ванилия.
Редих блат полят с мляко , крем, блат и така докато свърши.
Намазах с маслен крем и  поставих тънко разточен марципан. Оцветих снежния човек и го поръсих с пудра захар. Това е,
Радвам се, че ти е харесала Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 62
Радвам се, че ти е харесала Hug Hug Hug
изглежда адски вкусно!
Виж целия пост
# 63
и не само изглежда според мъжо и дребосъчка Crazy Crazy Crazy
Виж целия пост
# 64
Здравейте, момичета! Имам нужда от малко помощ. Много съм боса в тортите, но утре синчето става на 6 месеца и в негова чест направих бананова с готови блатове. Сега е в хладилника да стегне.
Ето и въпросът: Искам отгоре да напиша с шоколадова смес "Божи на 1/2 г.", но каква да е сместа? Видя на 1 стр. рецептата за глазура, става ли? И още нещо. Нямам шприц, но в коледната тема видях, че мога да си направя фунийка от хартия за печене. Дали ще стане?
Виж целия пост
# 65
Светли, направи си хартиена фунийка както си гледала от хартия за печене. За надпис ползвай разтопен шоколад смесен с малко масло или олио Peace
Ако имаш още питанки давай все ще успеем да помогнем Peace
Да ти е живо и здраво голямото момче!  bouquet
Виж целия пост
# 66
Момичета,
ето моята рецепта за Роял айсинг:

 1. вариант с пресни белтъци:


2 белтъка от големи яйца

2 ч.л пресен лимонов сок

3 ч.ч (330  гр.) пудра захар, задължително пресята

В голяма купа разбийте белтъците с лимоновия сок. Добавете постепенно пудрата захар и разбивайте на ниска степен докато стане гласка смес.  След като е готов айсинга поставете го в подходящ съд с капак, защото като стои на въздух айсинга се втвърдява.


2. вариант с меринге пудра ( белтъци на прах):


4  ч.ч (440 гр)  пресята пудра захар , пресята

3 с.л (30 гр) белтъци на прах

1/2  ч.л екстракт от ванилия, лимон или бадем

1/2 - 3/4 ч.ч (120 - 180 ml) топла ( не гореща!) вода

 В голяма купа смесете с помощта на миксер ( на ниска степен) пудрата захар и белтъците на прах. Добавете водата и разбивайте на средна до висока степен  докато стане гладка и лъскава смес ( 5 до 7 мин).

В зависимост от това за какво ще използвате айсинга той трябва да е различна консистенция. Можете да добавите съответно още вода или пудра захар за да постигнете желания разултат.

Например за да е желаната консистенция за украсяване на бисквити, в момента когато вдигнете накарайниците на миксера, това, което изтече от тях в купата трябва за няколко секунди да остане в същата форма, преди да се смеси с остатъка от айсинга.

Благодаря на всички за милите думи!
Не знам дали мен сте питали за рецептата, ето тука я имам на английски на блога ми, довечера ако ми остане време ще я преведа на БГ, но основната за блатовете е тази:

6  яйца
140 гр захар
140 гр. брашно
1  ванилия
2/3  ч.ч олио
3 с.л какао

Пълнежа вътре е сметанов крем + черешово "сладко" което е пълнеж за пай, т.е не е точно като сладко, а като гъст компот.








 

Виж целия пост
# 67
Светли, направи си хартиена фунийка както си гледала от хартия за печене. За надпис ползвай разтопен шоколад смесен с малко масло или олио Peace
Ако имаш още питанки давай все ще успеем да помогнем Peace
Да ти е живо и здраво голямото момче!  bouquet
Благодаря! Само още 1 питанка: колко шоколад да разтопя за такъв надпис? 1 цял млечен шоколад на Своге шоколад ще стигне ли? Лелее, много съм назад  Embarassed
Виж целия пост
# 68
Светли не се шашкай! Всички сме започнали от някъде!
Един шоколад ще ти стигне и ще ти остане!
Аз бих те посъветвала да потренираш надпис на сухо - върху хартя! Когато си доволна от резултата тогава действай по тортата!
И маслото или олиото са само няколко капки, за блясък.
Ще чакаме да покажеш как си се справила  chef  bouquet
Виж целия пост
# 69
Tandoori , благодаря за рецептата, чинно я преписах. Тортата ти изглежда невероятно!   chef майстор от класа!
Имам и друга питанка за момичетата, които за от София. Пазарували ли сте отнякъде шоколадова кувертюра? Откъде и какви парички е. Изобщо има ли някакво специализирано магазинче, откъдето може да се купят накуп всякакви украси за сладкиши?
Виж целия пост
# 70
Ина, има го магазина на първа страница - в кв.Редута.  За кувертюрата не съм сигурна, но за останалото - има МНОГОООООООО
Виж целия пост
# 71
Nelly Dieva   Embarassed от толкова красаоти и писания и... шашнах се, не съм го видяла  Blush Ау как ще отида до тамммм Peace Благодаря ти!!!
Виж целия пост
# 72
Имам един спешен въпрос? Някой може ли да ми каже, нещо за блата на М_е_г_и? Има ли нужда да се сиропира мек ли става, трошлив ли е и т.н.? Или е като пандишпановия блат по-корав?   Praynig Praynig Praynig
Виж целия пост
# 73
Абе тоя марципан Варна, нищо не стана, беше добре изчаках да изстине и като сложих пудрата захар тя се стопи. Трябваше в хладилник ли да го сложа преди да сложа пудра захар? Сега го сложих с камерата, ще стане ли нещо изобщо. Или да правя нов?
Виж целия пост
# 74
Имам един спешен въпрос? Някой може ли да ми каже, нещо за блата на М_е_г_и? Има ли нужда да се сиропира мек ли става, трошлив ли е и т.н.? Или е като пандишпановия блат по-корав?   Praynig Praynig Praynig

За блата на Меги не знам, но откъде реши, че пандишпановия блат е корав? Няма такова нещо - по-скоро е като дунапрен. Само трябва да се изчака да изстине добре преди да се разреже, защото иначе се рони. Peace

Абе тоя марципан Варна, нищо не стана, беше добре изчаках да изстине и като сложих пудрата захар тя се стопи. Трябваше в хладилник ли да го сложа преди да сложа пудра захар? Сега го сложих с камерата, ще стане ли нещо изобщо. Или да правя нов?

Преся ли захарта - в последно време тук се дискутираше, че има недобре смляна захар, а колкото по-едра е захарта, толкова повече се разтича. Освен това колко дълго остави да изстине?
Не съм сигурна, че е добра идея да е в камерата. Изкарай, опитай да премесиш отново с захар и ако не стане - хвърляй и почвай отначало. Hug

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия