Мляко с ориз на фурна.

  • 45 555
  • 64
# 30
майка ми го прави с тиква,но не знам рецептата Embarassed
Виж целия пост
# 31
Момичета,мойто мляко с ориз нещо не се получи. Joy
Сто въпроса зададох и не стана.Направих го снощи,но го сложих да се изстудява и днес го пробвах.Еми,не е това дето съм яла.Това ми прилича на нашето си мляко с ориз само че запечено,освен това ми се струва ,че млякото трябваше да е по малко или пък ориза повече,или пък яйцата. newsm78 Не е станало така като вашите че чак на парчета да се реже.Къде сгреших според вас.  Rolling Eyes
Мила ако си спазила точните пропорции по рецепта сатава,но е възможно да е нещо от фурната ти.Или да е по-силна и да го е загорила от горе без да се е сгъстило още или ти си го искарала прекелено рано.Друго обяснение аз нямам да ти кажа. newsm78 newsm78
Виж целия пост
# 32
Всичко спазих много изрядно, и се правеше около 1 час и половина точно на 170 градуса.Като поседя още в хладилника стана невероятно на вкус,но за съжаление не се стегна така.Другият път просто ще сложа по-малко мляко.Само да питам,нали водата цялата си извира,докато се вари ориза в нея?
Виж целия пост
# 33
Страхотно изглежда,ммммммммм,чакаме и другите рецепти с нетърпение  Hug
Виж целия пост
# 34
Всичко спазих много изрядно, и се правеше около 1 час и половина точно на 170 градуса.Като поседя още в хладилника стана невероятно на вкус,но за съжаление не се стегна така.Другият път просто ще сложа по-малко мляко.Само да питам,нали водата цялата си извира,докато се вари ориза в нея?

Slav4e, все едно аз съм го писала това. И аз изпълних всичко по рецептата, пекох 1.30 часа, обаче не стана така както беше на снимките на другите  Sad А и на вкус нещо не ми хареса. Мисля си, че причината може да е в ориза. Може би трябва да е такъв, които става на каша. А аз сложих от този дето като се свари и стои на зърна.
Другия път ще опитам с друг вид ориз, че да видя дали ще се получи.
Виж целия пост
# 35
Аз даже и със същият бисерен ориз го направих. Rolling Eyes
Иначе ти кога го направи,като поседи повечко време става доста вкусен.
Аз другият път ще го направя с по-малко мляко и ще добавя и захарче още малко.
А като гледам на другите как на парчета се реже  ooooh!.А уж готвя доста добре.Айде да видим какво ще стане следващият път.
Виж целия пост
# 36
berina, изглежда много кусно
Виж целия пост
# 37
Страхотно изглежда,ммммммммм,чакаме и другите рецепти с нетърпение  Hug
Ок ще ги пускам като отделни теми,за да могат да се възползват повече момичета.
Пуснах за Кемал паша сладкото,също е много хубаво и лесно.Ще дръпна темата напред ако сте я изтарвали. Wink
А днес ще пусна и едно основно. PeaceДано ви хареса.А ако вие имате нещо което сте яли а незнаете как се прави питайте.Ако го знам ще помагам.Говоря за ориенталска кухня............ Peace
Виж целия пост
# 38
Имам едни много любими салати,ама сега като зациклих и не се сещам за имената. ooooh!
Те са три,едната е от патладжани,май имаше нещо "сослу" в името.А другите са едни белички,в едната пак има патладжани,но почти не се усещат.От типа на цеденото кис.мляко са,ама много много вкусни.Предполагам че няма да се сетиш,така че ще се мъча аз да си спомня имената.
Виж целия пост
# 39
Влезнах в сайта на ресторанта и веднага се сетих. Едното е "Патладжан сослу",другото "Айдари" и последната е "Абукануш". Ама май няма да има нужните подправки,а?
Виж целия пост
# 40
Хайдари се приготвя по следния начин.:
Продукти-1ч.ч.-цедено кис.мляко
1/2ч.ч.-натъргано сирене
3скил.чесън-намачкан в хаванче
1прясна зелена чушка/чорбаджийска/-това е по желание,много ситно нарязана
Кимион,сол,джоджен и зехтин/на вкус/

Всички продукти се смесват и се сервирва в чиния като отгоре се поръсва със червен пипер. bowuu
Виж целия пост
# 41
Абугануч--заповядай:
Продукти-
3бр.-патлъджани
3бр-домати
3бр.-зелен пипер/пресен/
1-2скил-чесън/счукан в хаванче/
магданоз,сол,сок от нар,зехтин.
Зеленчуците се пекът на скара и се белят.Пасирват се и се прибавят останалите продукти.Разбърква се хубаво и се хапва. bowuu

За другата салата с патладжана има много такива,соса горе долу какъв беше.Защото има с майонеза,с цедено мляко,със домати и тн.т.Коя точно искаш. newsm78
Виж целия пост
# 42

Мале,много ти благодаря,веднага като пробвам ще ти докладвам. newsm51
Нямаш представа как се зарадвах.Извини ме,че не сa правилни наименованията,но така са написани в един ресторант в Хисар ,в който хапвам доста често.Готвачите са си от Турция и са страхотни,ако и тези рецепти се получат,просто не знам как да ти се отблагодаря. Heart Eyes Hug
Виж целия пост
# 43
Тази с патладжаните беше с доматки.
Виж целия пост
# 44
Значи незнам дали това имаш пред вид:
Няколко патладжана се обеват на ивички и се режат на малки кубчета.Изчакваш ги малко във солена вода и след това ги пържиш във доста мазнина.А отделно си правиш сос:домати/рендосани/,зехтин,чесън/намачкан/,черен пипер,магданоз,риган се запържват докато се сгъсти соса.И се поливат патладжаните отгоре.Може и кисело мляко да се сложи отгоре,но не е задължително.Да ви е сладко. bowuu
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия