Запитване до скандинавските мами;))

  • 3 758
  • 45
В Норвегия има(предполагам и в други скандинавски държави се яде) едно ястие със сьомга и млечно - сметанов сос.Някой знае ли как се приготвя?
 (мога да го догодя някак си на вкус,но искам да го приготвя максимално близо до норвежкия вкус,който съм опитвала...)Много ще бъда щастлива,ако някой знае....
Виж целия пост
# 1
може би това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=247476.0



Виж целия пост
# 2
Не,не е това.... Sad
Виж целия пост
# 3
Ще се включа довечера... Peace  ще се опитам да ти изровя рецептичка  Wink
Виж целия пост
# 4
Ще се включа довечера... Peace  ще се опитам да ти изровя рецептичка  Wink
  bouquet   bouquet   bouquet
Виж целия пост
# 5
Ще се включа довечера... Peace  ще се опитам да ти изровя рецептичка  Wink
  bouquet   bouquet    bouquet

  Иначе моя мъж я прави страхотно сьомгата...но не е сметанов соса... newsm78  млечно- яйчен е... Heart Eyes
Виж целия пост
# 6
Ще чакам търпеливо всякакви мнения по темата пък дано да се появи отнякъде рецептичката.... Praynig
Виж целия пост
# 7
redwine-че, я да се запиша и аз в темичката, защото сьомгата си я ядем без сос, а ми се иска да пробвам нещо по-така.  Hug
Виж целия пост
# 8
И аз бих се зарадвала на рецептичка за соса.....иначе имам приятелка,която работи в Норвегия и тя ми носи пакетчета със сос на прах,който се приготвя за няколко минути.Не знам как бихме могли да заменим успешно продуктите ,които ползват там.Например "рьоме"...толкова го обичам,а тук квасената сметана съвсем не прилича на него.
   
Виж целия пост
# 9
Не знам дали няма да се получи сос от готварска сметана+прясно мляко....Продължаваме да чакаме дружно.... Joy
Виж целия пост
# 10
джаста праста, тия готовите сосчета не ги жали. в тях има само химия; изобщо не са за предпочитане. чакаме винцето да издаде тайната  Wink
Виж целия пост
# 11
джаста праста, тия готовите сосчета не ги жали. в тях има само химия; изобщо не са за предпочитане.
  Абе хич не ги жаля...ползвам си ги,приятелката ми попълва редовно запасите.Но не са с такъв вкус,като на соса на лакса по ресторантите в Норвегия.Какви ли не уговорки правих с готвачите да ми кажат как го приготвят...даже им раздавах чубрица на "корем",ама не казват#Cussing outзатова се примирих с готовите сосове в пакетчета,за ползване в БГ.Яла съм и домашно приготвен сос там,но пак не е достатъчно добър.
   хайде пускайте рецептичка,че точа лиги вечеWink  
Виж целия пост
# 12
DjastaPrasta, напиши точно името на сосчето от опаковката
ще намерим рецепта за него
Виж целия пост
# 13
DjastaPrasta, напиши точно името на сосчето от опаковката
ще намерим рецепта за него
   Parisienne Fiskesaus med sjalttlok og persille-това е единия вид,а другия за съжаление съм свършила и нямам опаковка за да видя какво му беше точно заглавието,той е и по-хубав от този.
       Ама мен соса в пакетчето ме устройва,нищо че е химия...аз искам от този дето заливат сьомгата в ресторантите в скандинавията...,той е с по-различен вкус...гарниран с краставички в сладко-кисела марината.
Виж целия пост
# 14
Аз намерих 3 рецепти,но как точно изглежда това 4удо newsm78 на вид, за да се ориентираме за какво става въпрос...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия