Машина за хляб - 7 част

  • 34 745
  • 615
# 15
Досега съм правила два пъти нещо
с тази машина. Вкусът му беше на
хляб, но видът му приканваше да
бъде ядено със затворени очи, че
да не се разваля магията на мечтата.
Днес ще я пусна, бракмата, да върти
пак, щото съм срязана и не искам да
меся, надявам се да стане с някоя от
вашите рецепти. Нищо, че продукти
като вашите не се намират тука, все
нещо ще излезе. За всеки случай ще
купим и хляб. Хайде, стискайте палци!
Виж целия пост
# 16
Образцовата ни Лиска
ще се постараем да не остане днес без питка.......
Бързо на Пина рецептите намери(ЦЪК)
и да се похвалиш после ти.......

Лиске, чудя се за друго аз...
де е житената питка?
Не успя ли с ловкост, ум
да я хруснеш наведнъж?
Уж във приказката наша
лиса омагьоса глупавата пита
и я схруска без да мисли......

Успех!
Виж целия пост
# 17
Мен пък ми превтаса питата, хубу се измеси, ама се залисах с детенце и я отървах малко, пече се ама нещо не се надигна много, то и тавата голяма, ама и тестото повече от обикновенно, поне със сигурност ще е вкусна, сложих и малко сиренце вътре
Виж целия пост
# 18
Пляс! И аз тука Mr. Green


Само напомням...Ключ за добър успех на питите е продуктите да са със стайна температура.....

Вярно е маме    bouquetАз обаче обикновенно решавам в последния момент, че пита искам и сега я искам... В такива случаи бухвам всичко както е от хладилника и пускам на програма за пълнозърнестия Mr. Green Там имам подгряване 20 минути и я докарвам на стайна, че и повече.

Успех на всички с печивата! Весело посрещане на новата година!
Виж целия пост
# 19
Извадих си няколко рецепти.
Ако не стане хлябът, вас ще
ви изям, да си знаете. Впрочем,
има ли разлика между машините
с една перка и с две перки? Не
може да не знаете. Моята е с две.
Виж целия пост
# 20
А, и всичките рецепти са за брашно.
Ок. Ама какво? Тип 405, 550 или 1050?
Всичкото това брашно е бяло. Защо
пишете само брашно, а не точно от кое.
Виж целия пост
# 21
Liska по принцип бялото брашно с което работим тука е тип 500, значи тип 550 би трябвало да ти свърши работа, но всяка държава си има стандарти на брашното, ти каде си ?

Моята е с 2 перки и е за 1.500 кг хляб, май по големите са с 2 перки за да могат да измесят по големи количества, но мисля че може и по малки да месят, аз съм супер доволна от нея
Виж целия пост
# 22
А, и всичките рецепти са за брашно.
Ок. Ама какво? Тип 405, 550 или 1050?
Всичкото това брашно е бяло. Защо
пишете само брашно, а не точно от кое.

Бяло, бяло.....
Не пишат, защото са габровки - пестят от клавиатурата......
Ако ползваш рецепти на Пина,
тя тъмно брашно не ползва.
Бялото брашно е 500...
А нагоре цифрите - по-малко бяло и повече тъмно.
С две бъркалки - е по-добре....
С една - вместимост на машинка май е малка.
Тъй че голям хляб те очаква.

Хайде, Лиске! Чакам да ми замирише(но не на изгоряло).......

КалиМа....не се притеснявай! Ако не ти хареса...има време за втора питка!
Лебедунке.....следобед ще меся аз...и ще инсталирам децата пред ДВД-то,че да не превтася и аз печивото.
Виж целия пост
# 23
може ли упътване за фифка /с две бъркалки и реотана е по средата/............???????? че една позната се е замъчила и ми иска съвет но не намирам нищо за тази марка/ аз търся в хлебопечка.ру но там не са и чували за фифки
Виж целия пост
# 24
....КалиМа....не се притеснявай! Ако не ти хареса...има време за втора питка!...

А няма таквиз работи, хареса не хареса туй ще е, чак в Добрич ще я водя, имам и баничка да правя и излитаме, нема време за други питки, тя е опечена вече завита, хареса ми после снимки ще сложа, на 2-ри като се върнем от турнето из добруджата
Виж целия пост
# 25
може ли упътване за фифка /с две бъркалки и реотана е по средата/............???????? че една позната се е замъчила и ми иска съвет но не намирам нищо за тази марка/ аз търся в хлебопечка.ру но там не са и чували за фифки

пусни търсачка, излизат мнения за фифките, но напиши фиф-ка. Напр. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=74120.msg1280044#msg1280044

О.....КалиМа....поздрави на Добрич(незнам дали знаеш,че това ми е родния град...)....току се оказало имаме общи познати......Да си изкараш хубаво в Добрич и заради мен......
Виж целия пост
# 26
Да споделя....Питката ми стана страхотна!

Леле..как ми я измеси машинката...не е истина...

Втаса супер. И се надигна до..тавана на фурната.....Аз съм с малка фурна. И стана една...не е за приказване! Цялото горно помещение зае на фурната и не можах да я мръдна за да преместя решетката...С триста зора махнах решетката и на най-слабото я допекох на долния реотан...(да отбележа,че съм с кофти фурна - на газ, с нагревател само отдолу...)...Тавата ми е голяма - да не си помислите,че в малка атва съм я пекла. И голяма и дълбока...Ще снимам по-късно и ще покажа....Малката ми фурна просто не събра обема на питката.....Но машинката се спарви идеално...Вярно...меси отделни топки, но и чудесно замеси.....Тестото стана на балончета....

Дано става за ядене Praynig
Виж целия пост
# 27
Присъединявам се към вас. От преди малко съм горд собственик на машинка Мулинекс, от големите, за 1.500 кг хляб. Сега не остана време да я пробвам, но утре вечерта ще е на линия. Ще следя темата за рецепти и мнения.
Весел празник на всички пожелавам!
Виж целия пост
# 28
а моята KENWOOD и стана нещо не ще да се върти бъркалката..................... мъжът ми си игра да я чисти /да не била клеясала /  но пак не ще и на всичкото отгоре гаранцията не била за отделящите се части/разбирай бъркалки тавички и т.н/ а и най близкия сервиз го дават в Пазарджик.................. 165лв за има няма 7-8 месеца  Sad
Виж целия пост
# 29
и моята е Кенууд MAMA GALQ, какъв е проблема с твоята , да не си слагала нещо с много захар  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия