Много лесен и вкусен орехов пай

  • 14 476
  • 66
# 45
  При мен първия път,като че ли ,количеството на мед не беше достатъчно и пая стана малко сухичек(не че пак не беше вкусен! Laughing).
  Втория път го правих със сладко и сложих няколко малки парчета маргарин отгоре.....пая стана прекалено мек в средата.
  Последните пъти горе-долу уцелвам количеството на подсладителя,но наистина ми беше интересно,колко ли е в оригиналната рецепта?А, за да не се спича отгоре сладкишчето,последните минути го пека само на долен реотан.
  Повтарям се,но....става страхотен! HugРецептата е изключително сполучлива,особено за такива,като мен,дето имат време за кулинарните подвизи,само ,докато бебето спи! Crazy
Виж целия пост
# 46
Чак сега виждам тази темичка, къде съм бляла. ooooh! Много вкусно изглежда, записвам си веднага рецептата.  bouquet
Виж целия пост
# 47
Вчера видях рецептата и е много мой тип, та чакам сега маслото да омекне и го почвам. И на мен ми се щеше да разбера точната пропорция на меда а също така и колко време се пече и на каква температура?
Ще карам по слух този път да видим какво ще стане, мисля да направя два, с орехи и мед и с малиново сладко.
Виж целия пост
# 48
Спри се Цецето, не можем те стигна  hahaha
МНого хубава и лесна рецепта, ама първо морковения сладкиш ще пробвам  Heart Eyes
Виж целия пост
# 49
Супер изглежда.
Мерси  за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 50
Да се запиша и аз  Grinning Много лесен и бърз пай, но за сметка на това вкусен. Благодаря Цеци Grinning
Виж целия пост
# 51
Цитирам Аника дума по дума!

Ще бъде едно от любимите ми неща, както казах много си падам по такъв тип сладкиши.
Направих два пая, единия с малиновото сладко, което прецедих от семките и един по оригиналната рецепта, като орехите и меда с  малко масло загрях на котлона, както някой беше казал по-горе. И двата ми харесаха, но този с орехите стана страхотен.
Виж целия пост
# 52
надали ще има някой дами отговори в този късен час, но какво точно трябва да стане тестото...да може да се точи ли? или да се разстила с лъжица примерно... newsm78
Виж целия пост
# 53
Трябва да се точи.Разточваш го с точилката  с дебелина 5-7мм.
Виж целия пост
# 54
Трябва да се точи.Разточваш го с точилката  с дебелина 5-7мм.

Малеее, благодаря ти за включването...щях да го оставя така, тъй като брашно отиде доста повече от 300... Hug
Виж целия пост
# 55
надали ще има някой дами отговори в този късен час, но какво точно трябва да стане тестото...да може да се точи ли? или да се разстила с лъжица примерно... newsm78
   Аз го разстилам с лъжица.А брашното  слагам точно 300 г!Получава се перфектно! Grinning
Виж целия пост
# 56
надали ще има някой дами отговори в този късен час, но какво точно трябва да стане тестото...да може да се точи ли? или да се разстила с лъжица примерно... newsm78
   Аз го разстилам с лъжица.А брашното  слагам точно 300 г!Получава се перфектно! Grinning

Ми....стана мнооого твърдо, сложих толкова брашно, че да се точи, но е вкусно. Следващия път ще сложа малко. Сравнявах тестото с това на ябълковия пай и затова ми се стори малко брашното. Дугият път ще давам по смело   bouquet
Виж целия пост
# 57
   Мисля,че авторката неслучайно е написала точния грамаж на брашното,за което й благодаря!  bouquet
   Често в рецептите  пише "брашно за меко тесто" или подобни,което е доста разтегливо и някой път объркващо.......
   При мен този пай се получава,като по-мека бисквита в средата и по-хрупкава по краищата!
   100 пъти вече го направих,и пак ще правя. Laughing
Виж целия пост
# 58
Днес го направих, спазих всичко по рецептата. Само не можах да разстеля добре сместа, и медът потече надолу. Познайте после как ми изглеждаше тавичката  Rolling Eyes Но стана вкусно де, все едно с карамел отдолу  Grinning
Виж целия пост
# 59
Eeeee, Селма, ще ме накараш да го направя тая вечер, и без това скоро не съм го правила. Като те "слушам" само и ми се дояжда  Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия