Как се прави този трицветен кекс?

  • 32 200
  • 82
Отдавна търся рецептата за този кекс http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=37
Марулке, би ли споделила с нас как се прави?

Извинявам се, ако вече има публикувана рецепта, но не можах да я намеря  Embarassed
Виж целия пост
# 1
ох,имах такава рецепта от една приятелка и си я изгубих.И аз я търся,Марулка,моля те включи се  Praynig
Виж целия пост
# 2
Аз линкът на Марулка със снимките на ястията го гледам от една седмица и преглъщам....
Нито една рецепта не успях да намеря с търсачката, та ако може рецепите на повечето от показаното да споделиш ще съм ти много благодарна!
Нещата са страхотни!
Виж целия пост
# 3
Пишете й лично на Марулка. И аз искам да разбера рецептата. Как й се изписва името?
Виж целия пост
# 4
Аз правя подобен кекс, но не знам дали този е същия.

Разбивам 4 цели яйца +4 жълтъка + 1ч.ч. захар  до побеляване. Прибавям 1ч.ч. брашно и 4с.л. олио.  Отделно 4 белтъка се разбиват с 4с.л. захар и 4с.л. брашно на сняг. В кексова форма се изсипва половината от жълтата смес, поръсва се с орехи и какао, слага се белтъчната смес, пак орехи и какао, а в останалата жълта смес се добавя какао. Пека около 40 мин. на 180`.
Виж целия пост
# 5
Писах на Марулка,дано се включи скоро.
Виж целия пост
# 6
Това открих.Дано съм ви била полезна.:   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10119.0  ,    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15367.0   ,  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15367.0    Peace
Виж целия пост
# 7
Правила съм този http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10119.0 малко ми изтече от формата за кекс, но на вкус беше супер и се изяде като никога за 1 ден  Peace
Виж целия пост
# 8
Това открих.Дано съм ви била полезна.:   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10119.0  ,   

Този съм го правила. Става като на снимката.  Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Момичета, много ме изненадахте с тази тема и се радвам, че са ви харесали моите кулинарни произведения.

Рецептата за кекса е следната, имам я от една приятелка от ученическите си години:

6 яйца - разделят се на белтъци и жълтъци.

Белтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар, докато захарта се разтопи. Добавя се ванилия, аз предпочитам течната на д-р Йоткер, 1 ч.ч. брашно, половин пакетче бакплувер.
Жълтъците се разбиват с чаша захар, 1 ванилия, 1 к.ч. олио, 1 к.ч вода или прясно мляко, чаша и половина брашно и половин пакетче бакплувер. Към половината от тази смес се добава какао.

В намаслена кексова форма се изсипва кафявата течност, следва бялата, върху бялата се поръсва обилно с какао и следва жълтата течност.

Печете и готово. Не давам съвети за печене, защото всяка домакиня си знае фурната и моите съвети едва ли биха били полезни за всяка. Аз винаги пека първо на долен реотан, докато се надигне кексът, след което намалявам грядусите отдолу и включвам горния реотан. Приблизително отнема около 40 мин. Може да се залее с разтопен шоколад.

А за другите ми рецепти, питайте ще казвам.
Виж целия пост
# 10
Рецептата, която имам я бях позабравила и ето тази тук ме вдъхнови да разровя тефтерите и да се подсетя и да я направя.

Виж целия пост
# 11
Като за начало ще попитам за следните рецепти:
1 пилешка наслада с чушки
2 пилешки дробчета с топено сирене
3 кавърма по радомирски

Благодаря  Hug
Виж целия пост
# 12
Marulka_s-благодаря за рецептата,тук точим лиги ,гледайки албума ти. Heart Eyes
салатата Шарлота и печеният кашкавал ме заинтригуваха,може ли рецептите Praynig

п.с Малката ти манекенка е много сладка,да ти е жива и здрава.
Виж целия пост
# 13
И на мен ми потекоха лигите. Особено ме заинтригуваха тортата "Есенна соната", салатата "Слънчоглед" и палачинковите бохчички, но не намирам рецептите.
marulka, би ли ги пуснала плийз Hug
Виж целия пост
# 14
Като за начало ще попитам за следните рецепти:
1 пилешка наслада с чушки
2 пилешки дробчета с топено сирене
3 кавърма по радомирски

Засега пускам точната рецепта (дано е с позволение на "Марулка") на
КАВЪРМА ПО РАДОМИРСКИ

Продукти:
свинско месо 750 г,
яйца 5 бр.,
свинска мас 100 г (1/2 чаена чаша),
праз лук 700 г (5 стръка),
пиперки от туршия 250 г (4-5 бр.),
червен пипер 10 г (1 супена лъжица),
сол на вкус.

Приготвяне:
Месото се обезкостява, измива се, нарязва се на дребни късчета и се запържва леко в маста, след което се изважда. В същата мазнина се задушават нарязаните на ивици пиперки, а след това се прибавя нарязаният на дребно праз.
Когато омекне и лукът се прибавя червеният пипер, а след това се връща месото, посолява се и се задушава до готовност.
Накрая ястието се залива с разбитите с малко сол яйца и се оставя да къкри на тих огън 2-3 минути.
Поднася се веднага.

Според мен варианта на "Марулка" в глинен гювеч е много сполучлив - става далеч по вкусно, а и както се вижда на снимката изглежда великолепно.
  chef


Виж целия пост
# 15
Момичета поради големия интерес към рецептите ми, ще си направя темичка в любими рецепти и там ще публикувам всичко, само да си намеря свободно време, докато малката спи и ще пусна всичко, за което сте ме питали.

За сега мога да ви пусна рецептите, които са от форума:

Пилешки дробчета с топено сирене
Салата слънчоглед
Салата костенурка, шарлота

Виж целия пост
# 16
Марулка, благодаря, че сподели рецептата. Моят мъж е страшен почитател на кекса и с този направо ще му взема ума. Grinning
Виж целия пост
# 17
Ето тук сложих някои от моите рецепти от албумчето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.0
ще добавям и нови, периодично.
Виж целия пост
# 18
Ето тук сложих някои от моите рецепти от албумчето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.0
ще добавям и нови, периодично.


Много благодаря  Hug
Виж целия пост
# 19
Marulke, mnogo ti blagodarq za receptata na keksa   bouquet
Виж целия пост
# 20
Вчера правих трицветния кекс по ето тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,138.msg228.html#msg228,
стана наистина много красив, но на вкус ми е малко дунапренен, иначе децата го харесаха. Wink
Виж целия пост
# 21
Marulka s,направих твоя кекс и стана прекрасен.Формата ми никога не се пълнила толкова много.Благодаря за рецептата. Flutter
Виж целия пост
# 22
Marulka s,направих твоя кекс и стана прекрасен.Формата ми никога не се пълнила толкова много.Благодаря за рецептата. Flutter

Радвам се, че се е получил. Аз днес ще го правя, че ме врънкат вкъщи за него от доста време.
Виж целия пост
# 23
И аз съм правила този от Гответе с мен. В белтъчната смес сложих орехи и придоби леко леопардов отенък  Joy : http://images14.snimka.bg/002474524.jpg
Виж целия пост
# 24
Ето го и моя Hug

Виж целия пост
# 25
  Фенка съм на хубавите кексове.Непременно ще пробвам и този!
Виж целия пост
# 26
Минавам през темата, за да благодаря на marulka_s   bouquet
Днес, изпекох ето това   chef
 
От снимките се вижда, че малко го поизпекох, но ми е доста силна фурната. Мойте сладури, го одобриха и за в бъдеще, това ще е кекса  Peace
Направих го, в продълговата йенска тавичка. Предварително леко загрях фурната - дали е грешка?
Виж целия пост
# 27
Чудесен се е получил кексът ти! Не е грешка, че предварително си загряла фурната, аз лично винаги загрявам предварително.
Виж целия пост
# 28
Успокоих се  Embarassed
Със сигурност, ще се възползвам, и от другите ти рецепти  Wink
 Hug
Виж целия пост
# 29
Мама прави такъв кекс.Ние му казваме кекс "Еверест" Simple Smile
Виж целия пост
# 30
Днес направих кекса по рецептата на марулка .

http://images25.snimka.bg/005640022.jpg

Иначе и преди съм го правила, но по една леко по-различна рецепта, по-горе съм писала в темата.

Мъжът ми и Вики го харесаха много.  Laughing
Виж целия пост
# 31
Днес направих кейка по рецептата от форума Гответе с мен....която марулка даде, стана убийствен. Шарките му станаха доста нестандартни..Ето и снимка  Wink
Виж целия пост
# 32
 Crazy
Виж целия пост
# 33
И аз го пробвах днес. Стана много вкусен. Но трите цвята се преливат един в друг, а аз исках да е на отделни блатове. Но все пак никой не обърна внимание на това, важен беше вкуса - казвам беше понеже вече го няма. Поздравления за вкусната рецепта.  smile3501
Виж целия пост
# 34
Направих го и много ми хареса. marulka_s благодаря, за сполучливата рецепта smile3525



Виж целия пост
# 35
Радвам се, че ви харесва момичета, много е ефектен, наистина!
Виж целия пост
# 36
Тази вечер правих кекса,бухна,но стана някак си жилав-точно като дунапрен Sad.Не ми допадна нещо  Weary
Виж целия пост
# 37
Благодаря за рецептата на Марулка! В най-скоро време и аз ще го направя.
Виж целия пост
# 38
Момичета,вчера се опитах да направя трицветния кекс - не стана.
1.Сместа излезе от формата и потече във фурната.
2.Многo тежък беше.
3.Някак си много твърд - някак си/не мога да го обясня/
Дайте ми точна рецепта,ако може,защото от чаша до чаша има разлика. Thinking
Виж целия пост
# 39
Направих кекса, но и на мен не ми се получи добре. Дори не става и за снимка  ooooh! Цветовете се получиха, но не разбирам защо при разрязване ми се разпада парчето и се дели точно на три части  Thinking
Виж целия пост
# 40
Този кекс ни е от любимите у дома. Ако ще трябва да има овации с кекса е най-лесно Wink

АИЯ, за меренето с чаша не е проблем когато мериш всичко с една и съща чаша. Рецептата по която правя кекса е  ТУК! , като при тази рецепта меря с чаша ,която е с вместимост 220мл. Винаги ми се е получавал ето и фото Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Отдавна ми е в главата този трицветен кекс,но все не мога да се престраша да го направя.Утре ще имаме гости и досега се чудих какъв десерт да направя.Но вече знам!  Laughing дано да се получи.Много обичаме кексове у дома.Ще пиша после за отзивите.
Виж целия пост
# 42
Аз го направих днес.Хич не е труден кекса, а става супер ефектен и много, много вкусен.
Само да кажа, не знам дали има значение за вас - какаото в тъмната смес никога не слагам от онова обикновеното (не е реклама, но с това на Йоткер тази смес има вкус на шоколад - страхотно е Peace)
Ето и снимка на последните спасени парченца от кекса Mr. Green - снимани набързо
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238809&photo=32
Виж целия пост
# 43
Аз го направих днес.Хич не е труден кекса, а става супер ефектен и много, много вкусен.
Само да кажа, не знам дали има значение за вас - какаото в тъмната смес никога не слагам от онова обикновеното (не е реклама, но с това на Йоткер тази смес има вкус на шоколад - страхотно е Peace)
После ако остане време ще покажа и снимка.
Колко голямо е пакетчето на доктор Йоткер. Имам в предвид колко грама. Да пробвам и аз.
Виж целия пост
# 44
Аз го направих днес.Хич не е труден кекса, а става супер ефектен и много, много вкусен.
Само да кажа, не знам дали има значение за вас - какаото в тъмната смес никога не слагам от онова обикновеното (не е реклама, но с това на Йоткер тази смес има вкус на шоколад - страхотно е Peace)
После ако остане време ще покажа и снимка.
Колко голямо е пакетчето на доктор Йоткер. Имам в предвид колко грама. Да пробвам и аз.

А голямо е - 50 гр.Не го слагаш цялото.Аз сложих докато цвета стана наситено кафяв - май към 2 с.л.
Качих и снимка - ето това откраднах за себе си Mr. Green - на терасата за по едно кафенце и десерт да има за мене Mr. Green
Пробвай няма да сбъркаш - само да кажа печ го  на слаба фурна - 150 градуса, моя малко поизгоря отгоре.За следващия път ще знам Peace
Виж целия пост
# 45


А голямо е - 50 гр.Не го слагаш цялото.Аз сложих докато цвета стана наситено кафяв - май към 2 с.л.
Качих и снимка - ето това откраднах за себе си Mr. Green - на терасата за по едно кафенце и десерт да има за мене Mr. Green
Пробвай няма да сбъркаш - само да кажа печ го  на слаба фурна - 150 градуса, моя малко поизгоря отгоре.За следващия път ще знам Peace
Наистина е танало тъмно кафяво. С обикновено какао този цвят не може да се получи. Много пъти съм пробвала  Peace
Иначе за кейка знам, че става много вкусен. Правиля съм го. Даже и снимка съм сложила по- назад в темата. Определено ще си купя такова какао на д-р Йоткер. За да не изгаря отгоре му сложи хартия за печене...по този начин ще се надигне повече.
Виж целия пост
# 46
ООО мерси за съвета за хартията - абе и аз видях че моя не се надигна много - писали са хората че много се надува , а моя не Sick - ама беше страшно вкусен.
А за това какао знам от момичетата от тортената тема - вече само такова ползвам.Вкуса е бая различен Peace - другото за мен има вкус на едни хапчета фарингосепт май бяха - помня ги от детството за гърло Sick
Love - видях и твоята снимка - доста по добре си го докарала от мен.Но пробвай с това какао - ще стане на шарки убийствен Peace
Виж целия пост
# 47
Момичета, много хубави кексове сте заформили. Аз правя един подобен - много е вкусен. Ще покажа как изглежда, а ако има желаещи, ще напиша и рецептата Peace



Виж целия пост
# 48
Този кекс ни е от любимите у дома. Ако ще трябва да има овации с кекса е най-лесно Wink

АИЯ, за меренето с чаша не е проблем когато мериш всичко с една и съща чаша. Рецептата по която правя кекса е  ТУК! , като при тази рецепта меря с чаша ,която е с вместимост 220мл. Винаги ми се е получавал ето и фото Simple Smile

ХММ Бопси много хубаво изглежда  Grinning  chef Peace
Виж целия пост
# 49
От къде я върнахте тази тема бе хора....Постоянно снимки....чак на мен ми се прияде пак от този кекс. Трябва да правя, няма как.  Confused
Виж целия пост
# 50
От къде я върнахте тази тема бе хора....Постоянно снимки....чак на мен ми се прияде пак от този кекс. Трябва да правя, няма как.  Confused
Ми аз я върнах Embarassed - направя ли нещо на което съм се точила дълго време не мога да не споделя Hug - още повече че е хубаво.
За хубавите неща трябва да се напомня - няма сама да дабелея я Wink Mr. Green
Виж целия пост
# 51
Ама и мен ме подсетихте и ще взема и аз да го заджуркам, тъкмо имам домашни яйца и ще станат хубави цветовете.   chef
Виж целия пост
# 52
Отдавна му се каня на този кекс.Тези дни ще го спретна и ще пусна снимки.
Виж целия пост
# 53
 Simple Smile
Виж целия пост
# 54
Момичета, много хубави кексове сте заформили. Аз правя един подобен - много е вкусен. Ще покажа как изглежда, а ако има желаещи, ще напиша и рецептата Peace




Давай рецептата   chef
Виж целия пост
# 55
Ето го и моето творение:
http://www.dionvarna.snimka.bg/album.php?album_id=228839&pid … 5881&lp=-1037
Всички бяха много доволни,хареса се и вида му.Кексовете са моя голяма страст.Много ги обичам, обичам и да ги правя Laughing
Виж целия пост
# 56
Unknown_lady , заповядай - Кейк "Фантазия" bowuu
Виж целия пост
# 57
Благодаря   bouquet ще се пробва   chef
Виж целия пост
# 58
Реших - днес ще правя трицветен кекс  Whistling
Виж целия пост
# 59
Отдавна му се каня на този кекс.Тези дни ще го спретна и ще пусна снимки.
И аз, и аз.. умирам си за кексове
Виж целия пост
# 60
  chef  bouquet
Виж целия пост
# 61
Реших - днес ще правя трицветен кекс  Whistling

Стана ли, как е?
И аз съм го правила два пъти, но не мога да го докарам с три ярко изразени цвята, но ще пробвам пак..няма начин, но като мине лятото  Peace
Виж целия пост
# 62
но не мога да го докарам с три ярко изразени цвята
И моите не стават така хубави цветове  Confused
Виж целия пост
# 63
За да са хубави цветовете трябва да са домашни яйцата, какаото да е свястно и тогава ще се получат нещата.
Виж целия пост
# 64
Реших - днес ще правя трицветен кекс  Whistling

Стана ли, как е?
И аз съм го правила два пъти, но не мога да го докарам с три ярко изразени цвята, но ще пробвам пак..няма начин, но като мине лятото  Peace

Нещо хич не го докарах на вид Embarassed.Макар че се изяде.Нооооо.......не се отказвам,пак ще пробвам.
Виж целия пост
# 65
но не мога да го докарам с три ярко изразени цвята
И моите не стават така хубави цветове  Confused
и моите ...
Виж целия пост
# 66
За да са хубави цветовете трябва да са домашни яйцата, какаото да е свястно и тогава ще се получат нещата.
Ами яйцата ми винаги са домашни и пресни. Явно в какаото е причината  Wink
Виж целия пост
# 67
За да са хубави цветовете трябва да са домашни яйцата, какаото да е свястно и тогава ще се получат нещата.
Ами яйцата ми винаги са домашни и пресни. Явно в какаото е причината  Wink

Ами не зная. Темата тръгна от снимката на моя кекс, какаото ми не е много хубаво, но пък яйцата са домашни и се виждат ясно цветовете, ето да припомня:


Виж целия пост
# 68
За да са хубави цветовете трябва да са домашни яйцата, какаото да е свястно и тогава ще се получат нещата.
Ами яйцата ми винаги са домашни и пресни. Явно в какаото е причината  Wink

Има едно какао,в пакетче,на доктор Йоткер.Страхотно е,много хубав тъмен цвят придава на сладкишите,опитайте с него.
Виж целия пост
# 69
Здравейте момичета,зарибихте ме и мен с този трицветен кекс,но немога да намеря рецептата му/потърсих дори в любими рецепти:"Как готви една маруля"/,но и там не можах да я намеря.Затова Ви моля ако не Ви затруднявам да ми я напишете.
           Моля Ви Praynig   Желая Ви лека и прохладна вечер  bouquet
Виж целия пост
# 70
Здравейте момичета,зарибихте ме и мен с този трицветен кекс,но немога да намеря рецептата му/потърсих дори в любими рецепти:"Как готви една маруля"/,но и там не можах да я намеря.Затова Ви моля ако не Ви затруднявам да ми я напишете.
           Моля Ви Praynig   Желая Ви лека и прохладна вечер  bouquet
Заповядай,
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,138.msg228.html#msg228
Виж целия пост
# 71
Здравейте момичета,зарибихте ме и мен с този трицветен кекс,но немога да намеря рецептата му/потърсих дори в любими рецепти:"Как готви една маруля"/,но и там не можах да я намеря.Затова Ви моля ако не Ви затруднявам да ми я напишете.
           Моля Ви Praynig   Желая Ви лека и прохладна вечер  bouquet

Търси на първа страница от темата,малко по-надолу.
Виж целия пост
# 72
Марулче, да споделиш рецептата за гофретките от албума? Hug
Виж целия пост
# 73
Марулче, да споделиш рецептата за гофретките от албума? Hug

Готово  Mr. Green

Гофретки:

3 яйца
2 ч.ч. прясно мляко - хладко
2 с.л. маргарин или масло - разтворени в млякото
1 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакплувер
1/2 ч.ч. захар, ако ги правиш сладки, аз лично не слагам, защото ги предпочитаме солени.

Всичко се разбърква много добре, аз си помагам с пасатора и пека в гофретника, предварително намазан с олио. Първата гофретка често дава фира, но съм свикнала с това.   chef
Виж целия пост
# 74
Момичета, много ме изненадахте с тази тема и се радвам, че са ви харесали моите кулинарни произведения.

Рецептата за кекса е следната, имам я от една приятелка от ученическите си години:

6 яйца - разделят се на белтъци и жълтъци.

Белтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар, докато захарта се разтопи. Добавя се ванилия, аз предпочитам течната на д-р Йоткер, 1 ч.ч. брашно, половин пакетче бакплувер.
Жълтъците се разбиват с чаша захар, 1 ванилия, 1 к.ч. олио, 1 к.ч вода или прясно мляко, чаша и половина брашно и половин пакетче бакплувер. Към половината от тази смес се добава какао.

В намаслена кексова форма се изсипва кафявата течност, следва бялата, върху бялата се поръсва обилно с какао и следва жълтата течност.

Печете и готово. Не давам съвети за печене, защото всяка домакиня си знае фурната и моите съвети едва ли биха били полезни за всяка. Аз винаги пека първо на долен реотан, докато се надигне кексът, след което намалявам грядусите отдолу и включвам горния реотан. Приблизително отнема около 40 мин. Може да се залее с разтопен шоколад.

А за другите ми рецепти, питайте ще казвам.

svetlaibobo, самоцитирам се, за да видиш рецептата, другата рецепта, която може да ползваш ти е дадена като линк от Гответе с мен. Може да се направи заливка за кекса както съм направила аз на снимката горе. Разтовявам един шоколад с малко масло и течна сметана на водна баня и с тази глазура заливам кекса.
Виж целия пост
# 75
Мерси, марулче! А как са на хрупкавост?
Виж целия пост
# 76
Мерси, марулче! А как са на хрупкавост?

Ами като всички гофрети, ако се ядат веднага са по-хрупкави, ако се оставят да престоят те се задушават и омекват, но пък ние така ги харесваме  Wink
Виж целия пост
# 77
И аз правя, но не стават чак толкова хубави, както съм виждала по филмите да си хрупат гофретки. Благодаря за рецептата, ще ги пробваме и тях.  bouquet
Виж целия пост
# 78
И аз правя, но не стават чак толкова хубави, както съм виждала по филмите да си хрупат гофретки. Благодаря за рецептата, ще ги пробваме и тях.  bouquet

Ама то тестото е такова, че не позволява да стане хрупкаво все пак. Може би говориш за видове вафли, знам ли и аз  newsm78
Принципно има и машинки за печене на вафли и там тестото е друго, но аз нямам такова уредче  Mr. Green
Виж целия пост
# 79
Сещам се в една от сериите на "Отчаяни съпруги" Габриел и нейния политик папкаха гофретки, ама много хрупкави ми се видяха. Пък може да е мило нещо от рода на вафлите. Знам ли и аз newsm78
Виж целия пост
# 80
За да са хубави цветовете трябва да са домашни яйцата, какаото да е свястно и тогава ще се получат нещата.
Ами яйцата ми винаги са домашни и пресни. Явно в какаото е причината  Wink

Има едно какао,в пакетче,на доктор Йоткер.Страхотно е,много хубав тъмен цвят придава на сладкишите,опитайте с него.
Много съм доволна от това какао.Има чудесен вкус на шоколад.Вече само такова купувам Peace А цвета на кекса в тъмната част става много наситен с него Peace
Виж целия пост
# 81
Днес търсех от това какао на д-р Йоткер, но така и не намерих. Някой може ли да ми каже как изглежда опаковката, за да се ориентирам по-добре следващият път, когато търся?!
Виж целия пост
# 82
Направих кекса онзи ден и стана страхотен -и красив и вкусен най-вече..Изядохме го за отрицателно време.Благодаря за рецептата ,май ще се включва всяка седмица към менюто.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия