Миете ли ориз?

  • 14 495
  • 120
# 105
Да, мия ориза. Свекърва ми не съм я гледала дали го мие, но май да. И яйцата мия, заради което водя пунически войни с всички около мен. Но не мога да спра да ги мия.
Иначе аз съм виждала с очите си с какъв кеф се къпе мишчица в ориза. Направо и завидях.  Grinning



Ами голяма грешка за яйцата ,не се мият защото черупката е порозна- незнам как е точната дума но има отворчета които са достатъчно големи за да може водата да вкара през тях салмонелата. Поне така го обясниха на курса ми за разрешително за работа с хранителни продукти....Не мийте никога яйцата!!

Една моя приятелка работи в детска градина и ми е казвала, че  там яйцата ги мият в разтвор от белина и вода, не знам в какво съотношение?
Ориза го мия през цедката под течаща вода, и яйцата ги мия, не знаех, че не трябва.
Виж целия пост
# 106
Това значи ли, че децата похапват яйца с белина? Shocked
Виж целия пост
# 107
Винаги го   мия.
Виж целия пост
# 108
Точно заради нишестето ориз не мия, въпреки че майка ми ме е учила точно на обратното! Simple Smile Нито го накисвам, нито го плакна после, само почиствам от дребни зрънца и др. излишества. Wink Също трябва да напиша, че почти не ми се слепва, защото преди да го сложа в ястието, леко го запържвам.Готвя бавно, на много слаб огън.Simple Smile
Виж целия пост
# 109
Ами голяма грешка за яйцата ,не се мият защото черупката е порозна- незнам как е точната дума но има отворчета които са достатъчно големи за да може водата да вкара през тях салмонелата. Поне така го обясниха на курса ми за разрешително за работа с хранителни продукти....Не мийте никога яйцата!!

Аз пък съм чувала, че трябва да се мият яйцата, точно заради салмонелата, понеже тя никога не била в самото яйце, а точно по черупката и ако не се измие, имало опасност като го счупиш, да влезе вътре, нещо такова newsm78 Затова винаги измивам яйцата много добре. Както и ориза  chef

Виж целия пост
# 110
Винаги!Мия няколко пъти,док'ът се избистри водата.
Виж целия пост
# 111
Винаги!Мия няколко пъти,док'ът се избистри водата.


И аз по същия начин, в гевгира. Боба и лещата пак там. Peace
Виж целия пост
# 112
Аз го мия когато не искам да залепва.
Виж целия пост
# 113
Мия го, първата вода е толкова мръсна винаги. Не мога да си представя да го ядем неизмит и мръсен newsm78. А дали става по вкусен неизмит не мога да кажа, но не искам и да пробвам.
Виж целия пост
# 114
Ами голяма грешка за яйцата ,не се мият защото черупката е порозна- незнам как е точната дума но има отворчета които са достатъчно големи за да може водата да вкара през тях салмонелата. Поне така го обясниха на курса ми за разрешително за работа с хранителни продукти....Не мийте никога яйцата!!

Аз пък съм чувала, че трябва да се мият яйцата, точно заради салмонелата, понеже тя никога не била в самото яйце, а точно по черупката и ако не се измие, имало опасност като го счупиш, да влезе вътре, нещо такова newsm78 Затова винаги измивам яйцата много добре. Както и ориза  chef


И аз така знам за яйцата (че трябва да се мият) Peace .
Виж целия пост
# 115
 Яйцата не се мият, преди да се сложат за съхранение, защото черупката им става пропусклива. Но се мият непосредствено преди употреба. Peace
Виж целия пост
# 116
Мия го докато се избистри водата.Наскоро обаче четох или чух по телевизията,че не трябва да се мие,защото му падало еди какво си(или съм  чела с едно око или съм слушала с едно ухо) Laughing.
Виж целия пост
# 117
Ами голяма грешка за яйцата ,не се мият защото черупката е порозна- незнам как е точната дума но има отворчета които са достатъчно големи за да може водата да вкара през тях салмонелата. Поне така го обясниха на курса ми за разрешително за работа с хранителни продукти....Не мийте никога яйцата!!

Аз пък съм чувала, че трябва да се мият яйцата, точно заради салмонелата, понеже тя никога не била в самото яйце, а точно по черупката и ако не се измие, имало опасност като го счупиш, да влезе вътре, нещо такова newsm78 Затова винаги измивам яйцата много добре. Както и ориза  chef



И аз мия айцата.То понякога като видя какво има по тях - някоя кокошчица бая зор е видяла докато снесе Joy.
Ами после нали ги печем, варим - тази салмонела не умира ли newsm78
Виж целия пост
# 118
Мия ориза!  Такава кална вода пада, че не ми се мисли каква мръсотия ще е в яденето, ако не  мине през няколко течащи води. Като млада снаха  и мен свекъра ми ме тормозеше с въпроса - защо мия ориза?
В магазините за домашни потреби се продават специални гевгири за миене на ориз. Все се каня да си купя! Peace
Виж целия пост
# 119
Моята майка винаги го мие,но и аз съм за миенето в България,че като знам колко е чист Confused.Тук се научих,че ориз не се мие и тукашния не го мия,но той си е и чист.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия