Миете ли ориз?

  • 14 472
  • 120
# 90
Мия го и то поне 10 пъти, по съвет на човек пакетиращ ориз Peace

 PeaceИ не само ориза.Мале като чета колко хора не мият ориза ooooh!Хапнала съм си някъде немит  hahaha ама не съм осетила да съм яла нещо супер вкусно и различно - едва ли е от миенето момичета.
Виж целия пост
# 91
Чела съм рецепти за пилаф, в които ориза не се мие. Дрън-дрън.
Мия го, няколко води сменям, докато пусне бистра вода.
Виж целия пост
# 92
задължително го мия
Виж целия пост
# 93
Винаги мия ориза...първо в гореща вода,след това в няколко студени...докато водата се избистри...
И аз така
Виж целия пост
# 94
Аз го мия 3-4 пъти докато не се измие бялото дето тече от него.
Виж целия пост
# 95
Разбира се, че го мия.
Виж целия пост
# 96
Винаги го мия. След като старателно го разбърквам в купичката, го оставям под тънка струя на водата да се измие напълно нишестето.
Виж целия пост
# 97
Мия го.
Виж целия пост
# 98
Естествено,че го мия.Знам ли къде е бил преди това и какво е ставало с него Rolling Eyes
Виж целия пост
# 99
Да, мия го.Няколко пъти, докато се избистри водата трае процедурата Peace
Виж целия пост
# 100
Задължително го мия. Но съм чувала/бабешки работи/ - Аа-а-а как така ще го мия, ще му падне нишестето. Crazy
Виж целия пост
# 101
Понякога го мия, понякога не. Преди го миех задължително, уж за да не се слепне. Но скоро на една опаковка на ориз прочетох, че не трябвало да се мие и го сготвих немит и стана супервкусен.
Не мисля, че е кой знае колко мръсен. Едва ли е по-мръсен от зърното, което мелят на брашно, от което правят хляба ни. А да не мислите, че някой мие житото Wink
По-скоро миенето на ориза е за да падне нишестето.
Виж целия пост
# 102
Мия наред- всичко, което може да бъде измито.
Виж целия пост
# 103
Да, мия ориза. Свекърва ми не съм я гледала дали го мие, но май да. И яйцата мия, заради което водя пунически войни с всички около мен. Но не мога да спра да ги мия.
Иначе аз съм виждала с очите си с какъв кеф се къпе мишчица в ориза. Направо и завидях.  Grinning



Ами голяма грешка за яйцата ,не се мият защото черупката е порозна- незнам как е точната дума но има отворчета които са достатъчно големи за да може водата да вкара през тях салмонелата. Поне така го обясниха на курса ми за разрешително за работа с хранителни продукти....Не мийте никога яйцата!!
Виж целия пост
# 104
Ориза - винаги, яйцата - не.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия