Миете ли ориз?

  • 14 464
  • 120
# 75
Накисвам в купичка, за да изплуват разни там тревички или обвивки на семенцата ако има. И после в гевгира на течаща вода, докато се избистри. Никога не ми се е скашквал. Така правеха и баба и мама, гледам че и свеки го мие.
Виж целия пост
# 76
Мия го. Peace
Виж целия пост
# 77
Мия го по три пъти, така сем чела[smilie=smile3529.gif]
Виж целия пост
# 78
да, мия го до бистра вода! Peace Така съм чувала, така съм чела и така съм виждала от майка ми. Убедена съм и в добрия резултат на измития ориз! Peace
PeaceИ аз така!
Виж целия пост
# 79
Да мия само обикновения,бланширания не.  Peace
Виж целия пост
# 80
Мия ориза до бистра водица в по- голяма цедка и после за кратко го оставям да се отече водичката след това е готов за приготвяне по всякакъв начин. Peace
Виж целия пост
# 81
Мия го.
Но от доста народ съм чувала, че със сух ориз ястията стават много по- добри  Thinking Освен да го подсушавам  newsm78
Виж целия пост
# 82
Мия го, разбира се. Кой знае къде са го слагали по земята и кой е минавал отгоре му. И боба и лещата чистя и мия.
Виж целия пост
# 83
И аз съм виждала,че ориз Басмати не го мият,но аз си мия ориза винаги.
Май си в грешка newsm78 Аз скоро готвих с такъв ориз и се рових из нета много, доколкото си спомням, че сега не ми се рови даже трябваше със студена вода да се мие и да се остави за около 1ч да си почине и да се поисуши.
Иначе аз ориз го мия, докато не стане бистра водата.
Виж целия пост
# 84
вчера завърших курса за готвачи и нашия учител ни каза,че ориза в инаги се мие (a тои не е от вчера готвач ,има голям опит)
Маминка ми беше преподавател в Тоха по готварство, шев и френски Grinning и винаги си миеше ориза. Ставаше си супер.
Виж целия пост
# 85
Мия го.
Но от доста народ съм чувала, че със сух ориз ястията стават много по- добри  Thinking Освен да го подсушавам  newsm78
Ама после като го подсушиш няма ли да му налееш вода или бульон? Нали пак ще се намокри?   umbrella
Мисля си, че ориз от вода не се страхува.
Извинете ме, че пак се включих за ориза, ама как може да се разчита на чистотатата му, нали ще го ядем, нищо не пречи да се измие.
Виж целия пост
# 86
Мия го и то поне 10 пъти, по съвет на човек пакетиращ ориз Peace
Виж целия пост
# 87
Мия го.
Но от доста народ съм чувала, че със сух ориз ястията стават много по- добри  Thinking Освен да го подсушавам  newsm78

 Оставяй го да изсъхне в цедката, я която го миеш. За 15 минути сам си изсъхва Grinning Ще видиш колко е по - хубаво ще ти става яденето Wink
Виж целия пост
# 88
Много рядко мия ориза.
Виж целия пост
# 89
Винаги мия ориза...първо в гореща вода,след това в няколко студени...докато водата се избистри...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия