За първи път ще правя козунак?

  • 7 091
  • 39
# 15
Момичета и аз за първи път ще правя козунак. До сега даже питка ме съм месила Embarassed . Та да ви питам, в печка ли да го оставя да втасва и при каква температура. Моля ви ако имате изпитана рецепта да я споделите. Dafna съветите ти са невероятни, много ми помогнаха, но ми трябват точни пропорции на продуктите.
Виж целия пост
# 16
Цитат на: logo5ka
От моята баба знам, че ако се сложи по-малко захар става на конци.

Тъкмо това имах предвид, като попитах по-горе колко захар е сложена в тестото Laughing
Виж целия пост
# 17
Цитат на: irka_s
Момичета и аз за първи път ще правя козунак..  Та да ви питам, в печка ли да го оставя да втасва и при каква температура. Моля ви ако имате изпитана рецепта да я споделите.


И аз това исках да питам . Къде да втасва , ако е в печката на колко градуса ? И на мен ще ми е за сефте  Confused  .

Ирка аз ще пробвам тази рецепта .

Теди , Дафна за такъв без месене не съм чувала , но като правих питка за пръв път  ( тази на ДеанаЗ) стана страхотна и ми се стори много лесно и се късаше точно като козунак . Даже се изкушавах да я направя нея за козунак с повече захар от колкото в питката , ама реших да се пробвам с истински козунак.
За всеки случай съм се запасила с готово козуначено тесто Wink  ( ако не стане моя ) , което ще изпробвам днес .
Виж целия пост
# 18
Моренка, за готовото козуначено тесто се сетих чак днес... то малко трябва, ама на време   Embarassed  
Аз оставям всичко да втасва във фурната - и маята, и козунака. Моята фурна започва от 50 градуса (това ми е първата цифричка) и стига до 300 градуса. Оставям да втасва на 60-70 градуса. Приятно топло е, не става горещо, а като извадя тавата я пипам спокойно с голи ръце.
Днес някой ме подсети и следващия път ще пусна да втасва на вентилатор. Вчера втасването ми беше на програма "отгоре и отдолу", само пекох на вентилатор.
Много се радвам, че споделяте всякакви идеи - мен много ме бива по "краденето"  Laughing
Виж целия пост
# 19
Вече започвам да се чудя, така като гледам на почти всички първият козунак е провал, а аз никога не съм гледала, не съм месила нищо и ще бъда без надзирател, мисля че ще опитам,но със сигурност ще отида да си купя един готов и резервен.Все пак ще преценя- всичко съм подготвила утре като се събудя ще реша окончателно.
Благодаря на всички страхотни домакини.
Виж целия пост
# 20
Ще ти стискам палци!
Успех!!!
И да се похвалиш след това Grinning
Виж целия пост
# 21
Цитат на: Zdravka
а аз никога не съм гледала, не съм месила нищо и ще бъда без надзирател, мисля че ще опитам


И аз ще се пробвам
Първо мислих да взема готово тесто и само да си го "шаря"  аз , ама после се отказах. Че то какво месене ще е ако не го забъркам аз.
Може би преливам от ентусиазъм, но си мисля че и това е нещо, което трябва да го има в рецептите  Grinning  Simple Smile  #Milti

Та така, ще ги мятаме и превиваме утре - пъъък дано да станат.
Успех на всички  и начинаещи и МАЙСТОРИ
Виж целия пост
# 22
Дано утре всички се похвалим с вкусни козунаци. Успех момичета.
Виж целия пост
# 23
Айде, кой направи сефтето? Laughing
Станаха ли козунаците или още втасват в магазина  Mr. Green
Виж целия пост
# 24
не zнам zа другите ама аz правя втори и последен опит ако и сега не стане край никога повече няма да си губя времето и нервите  Imp
успех на всички  Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Направих моя ПЪРВИ козунак! #Milti Сега го чакам да втаса. Леле то било по-трудно отколкото си мислех. Дано да се получи. Като го изпека ще видим. Neutral Face
Виж целия пост
# 26
и моя втасва сега ма трудно  Sad  ама свеки каzа че така трябвало  #Milti така че оЩе се надявам  Praynig
Виж целия пост
# 27
Вчера направих един малък и съм доволна от резултата. Днес се постарах повече, та да видим. Ето го суров.

После ще го покажа и изпечен, ако не се изложа нещо! Grinning
Виж целия пост
# 28
Цитат на: Zdravka
 Заглавие: За първи път ще правя козунак?.


А аз за пореден път ще си го купя Simple Smile...
Желая успех на тези, които ще изневерят на моята традиция Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Готово! #Milti  #Milti  #Milti
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия