Марокански кус-кус

  • 12 753
  • 16
# 15
тунизийския брик, алжирския бял сос и мароканското селло или тажините. Ядат много печено пиле и риба. Май не помогнах.......
   Ще ми помогнеш много,ако случайно знаеш рецепта на приготвянето на тунизийския брик!Невероятна вкусотия е!Опитвала съм да го направя от несладко маслено тесто,но,разбира се,не стана същото......Май тестото трябва да е друго... newsm78 И по какъв начин яйцето се слага вътре ? Thinking

Привет,

За съжаление не разбирам въпроса ти. Корите ли питаш как се правят или искаш рецептата за плънката? Корите за брик от маслено тесто няма да станат. Лесно се правят, въпреки че трябва малко игра. Брик не е нищо друго освен помагребения турски бюрек. Много фини кори, които все още се точат с грис за баклава в Турция. Аз съм от Тракия и там доста готвим на сач и някои кори се правят на сача.

Не претендирам за достоверност, аз правя тестото от равни части обикновено брашно и фин грис, щипка сол и вода колкото поеме, така, че да може да се точи. Ако имаш газов котлон (аз на друг никога не съм и готвила), обръщаш един кръгъл тажин или слагаш сача и взимаш топче тесто, с което бързо облепваш повърхността, започвайки от края. кората се отлепва сама. Това е. Най-лесно ми е така, но, разбира се е по-добре да се види на живо. Трябва да залепва за горещата повърхност, така че не мажи с мазнина, защото топката само се движи и пече без да се разточи. Ако имаш електрически уред за палачинки или сач, но за сач не зная, включваш на единица или двоика.


Лесно за начинаещи е вместо тесто да направиш тесто да го напревиш с консистенция на боза и с готварска четка да мажеш палачинника. Два-три слоя.


Брик-корите, понеже са много тънки съхнат бързо и трябва да се нареждат върху влажна кърпа. Ако не ги правиш веднага, вакуумирай, държат месец в хладилника или в мокра кърпа два дни.
Виж целия пост
# 16
  Мерси,момичета!Точно тестото ме интересуваше! HugНо,сега виждам,че изпълнението му е висш кулинарен пилотаж за мен!
  Дали не може да стане с точени кори или нещо подобно? newsm78
  Иначе,любимия ми пълнеж е  яйце и риба-тон! Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия