Привет,
За съжаление не разбирам въпроса ти. Корите ли питаш как се правят или искаш рецептата за плънката? Корите за брик от маслено тесто няма да станат. Лесно се правят, въпреки че трябва малко игра. Брик не е нищо друго освен помагребения турски бюрек. Много фини кори, които все още се точат с грис за баклава в Турция. Аз съм от Тракия и там доста готвим на сач и някои кори се правят на сача.
Не претендирам за достоверност, аз правя тестото от равни части обикновено брашно и фин грис, щипка сол и вода колкото поеме, така, че да може да се точи. Ако имаш газов котлон (аз на друг никога не съм и готвила), обръщаш един кръгъл тажин или слагаш сача и взимаш топче тесто, с което бързо облепваш повърхността, започвайки от края. кората се отлепва сама. Това е. Най-лесно ми е така, но, разбира се е по-добре да се види на живо. Трябва да залепва за горещата повърхност, така че не мажи с мазнина, защото топката само се движи и пече без да се разточи. Ако имаш електрически уред за палачинки или сач, но за сач не зная, включваш на единица или двоика.
Лесно за начинаещи е вместо тесто да направиш тесто да го напревиш с консистенция на боза и с готварска четка да мажеш палачинника. Два-три слоя.
Брик-корите, понеже са много тънки съхнат бързо и трябва да се нареждат върху влажна кърпа. Ако не ги правиш веднага, вакуумирай, държат месец в хладилника или в мокра кърпа два дни.