Пържени кюфтета-вие как ги приготвяте?

  • 3 036
  • 28
# 15
Купувам само кайма , която са смляли пред мен. Смилам в блендера лук , малко гъби,чушка и ако имам малко пушено месо и всичко това запържвам в тиган. Като се охлади малко го добавям към каймата заедно с яйца , черен пипер,сол, чубрица, кимион и един-два настъргани варени картофа/вместо хляб/. Овалвам в брашно и пържа.
Виж целия пост
# 16
На мен пък никога не ми е хрумвало да ги овалвам с брашно  Crossing Arms
Слагам кайма, филия хляб, накисната във вода, яйце, червен пипер, черен пипер, лук нарязан на ситно, а след това скълцан в хаванче, чубрица и щипка сода.
Виж целия пост
# 17
Кайма, лук, яйце, чубрица, обикновено слагам фикс на Маги за пържени кюфтета, черен пипер и сол, въргалям в брашно и пържа в повечко мазнина. Това е.  Simple Smile
И аз така, най са ми вкусни.
Виж целия пост
# 18
На мен пък никога не ми е хрумвало да ги овалвам с брашно  Crossing Arms
Слагам кайма, филия хляб, накисната във вода, яйце, червен пипер, черен пипер, лук нарязан на ситно, а след това скълцан в хаванче, чубрица и щипка сода.
Винаги ги овалвам в брашно.
Виж целия пост
# 19
Никога не овалвам в брашно и не слагам хляб.
Настърган лук, чубрица, чер пипер, сол, яйце, за да стане по- хомогенна смес слагам малко вода и меся хубаво!
Виж целия пост
# 20
е за какво го слагате тоя Маги фикс, като всъщност всичко необходимо също го слагате?
наистина не ми е ясно. ако беше да земени подправките, ОК, ама така? newsm78
Аз слагам само фикса, без никакви други подправки.Добавям само лук и преди да ги изпържа овалвам в брашно или галета Wink
Виж целия пост
# 21
Повече лук (настърган),
чубрица,
кимион,
сол, чер. пипер,
яйце,
галета или накиснат хляб, понякога слагам настърган картоф
2 лъж. кисело мляко и малко сода

......ииииииииииии никога не ми се получават!
Меся, меся, премесвам, отлежават по една нощ, с голям мерак ги правя, но уви.
Последния път от половин кг. кайма излязоха 4-5 дърдонки Blush, аз бях до лактите в мас, жалка картинка. От тогава се зарекох, че аз кюфтета повече няма да правя!
Пробвай без млякото и содата.Иначе др работи са същите като твоите и стават.

А аз много обичам картофени кюфтнца.. Simple Smile
Виж целия пост
# 22
кайма,смлян сух лук,червен пипер(щипка само),чубрица,чер пипер,2-3 суп.лъж. суха панировка за риба!(има едни малки кутийки,май на Биосет бяха),3 филийки хляб, накиснати(в темата за Кръчмарските кюфтета пише,че специфичния вкус идвал от повечкото хляб в сместа Simple Smile),понякога вместо хляб слагам галета,или само суха панировка;яйце,сол,захар до 1/2 от количеството на солта,2гр натриев глутамат(знам,че тук е заклеймен,но да знаете,че не става хубав суджук или луканка ако не се прибави от него),кимион,риган,розмарин и малко къри(сухо).Много са подправките,но пък така ухае докато се пържат,а после и докато се изядат...
Виж целия пост
# 23
Към горе изброеното и кимион Peace

Извинявам се, но кимион се слага само на кебапчета, на кюфтета - никога  Stop Grinning Hug
Овалват се в брашно, за да "запечата" каймата и да станат вътре сочни, а не сухи и да не се разпаднат.
Фиксът на Маги си е фикс. Ползвам и фикс за зрял боб, но пак добавям джоджен и сухи чушки  Grinning
Виж целия пост
# 24
Аз пък не слагам лук/не го обичаме твърде вкъщи/ и ги овалвам в галета/не брашно/-така стават с по-хрупкава коричка bowuu
Виж целия пост
# 25
Повече лук (настърган),
чубрица,
кимион,
сол, чер. пипер,
яйце,
галета или накиснат хляб, понякога слагам настърган картоф
2 лъж. кисело мляко и малко сода

Аз ги правя така и стават страхотни.Но хляба почти сух го слагам за да поеме от млякото каквото остане.
Виж целия пост
# 26
Освен фикса, слагам лук, чесън, яйце, накиснат хляб и задължително кашкавал настърган. Вкусът става убийствен.
Виж целия пост
# 27
Кайма, лук, яйце, чубрица, обикновено слагам фикс на Маги за пържени кюфтета, черен пипер и сол, въргалям в брашно и пържа в повечко мазнина. Това е.  Simple Smile
И аз така, най са ми вкусни.
И аз така ги правя.
Виж целия пост
# 28
Кайма, лук, яйце, чубрица, обикновено слагам фикс на Маги за пържени кюфтета, черен пипер и сол, въргалям в брашно и пържа в повечко мазнина. Това е.  Simple Smile

И аз така, но слагам и кимион. Наистина подправката на Маги за кюфтета им придава доста специфичен вкус и аромат, но като сложа по-малко от нея, не е толкова натрапчиво Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия