Питка за прощъпулник

  • 6 508
  • 16
Предстои ни прощъпулник! Иска ми се аз да направя питката...Бих искала да ви попитам каква трябва да е, т.е. има ли някакви специални изисквания? Ако имате някакви идеи, за мен ще е удоволствие да ги използвам Grinning
Виж целия пост
# 1
аз лично съм си харесала тази от форума за нашия прощапулник http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=249350.0
Виж целия пост
# 2
Аз правя подобна на пита Роза но там има рискове като я пуснеш да се търкаля да не се разпадне по пътя Simple Smile
Доколкото знам детенцето трябва да стъпи в тестото - а понеже и на нас ни предстои същото мероприятие ще следя за рецепти Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Аз правя подобна на пита Роза но там има рискове като я пуснеш да се търкаля да не се разпадне по пътя Simple Smile
Доколкото знам детенцето трябва да стъпи в тестото - а понеже и на нас ни предстои същото мероприятие ще следя за рецепти Simple Smile

Абсолютно си права за разпадането. Аз правих от тук болярската питка, като я направих като слънце (именно, за да има къде да стъпи). Малката стъпи, но после от втасването и печенето не си личеше много (имаше само една резка по средата), а понеже питката е правена по подобен начи (отделни парчета по края), не успяхме да я търкулнем. Иначе беше много вкусна.


Ако трябва пак да правя питка за прощъпулник, бих я направила по друг начин, за да можем да я търкулнем.
Виж целия пост
# 4
Пусках я вече в подобна тема, тази питка направих за търкалянето, а за гостите друга.

Виж тук, също има идеи.
Пожелавам ти да спретнеш най-прекрасната питка!  bouquet
Виж целия пост
# 5
labrex ще може ли рецептата на засмяната питка?
Виж целия пост
# 6
labrex ще може ли рецептата на засмяната питка?

Нищо особено, просто тесто с мая, само оформянето е различно. Вземам половин пакетче мая, белтъкът на едно яйце, жълтъка намазвам отгоре на готовата питка, слагам малко захар, малко сол, 1 с.л.олио, може вода, а може и разбито кисело мляко да се използва, брашно и замесвам средно твърдо тесто. Оставям го да втаса и оформям питката физиономийката с фитилчета от тестото.
Ето и още една такава, май ще взема да ги произвеждам на конвейер Grinning:



Просто е по-удобна за търкулването и детето може да я хване, не е много голяма, пък и няма опасност да се разпадне, ако е от кифлички, топчета и т.н.
Виж целия пост
# 7
Аз знам, че се прави содена питка (сигурно защото е по-твърда), такава и направих. Също знам, че не трябва да е сладка, каквато например се прави за погача.
Виж целия пост
# 8
labrex благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 9


 Аз правих Слънчогледената питка на Сладка Хапка.Много е хубава, а рецептата я има в "Гответе с мен".
Виж целия пост
# 10
тя също не е цяла, нали? Защото момичетата казват, че можело да не се търкулне, а да се разпадне?
Виж целия пост
# 11
тя също не е цяла, нали? Защото момичетата казват, че можело да не се търкулне, а да се разпадне?

Не е задължително, зависи как е направена и изпечена. Но аз съм присъствала /само един път!/ на такова разпадане на питка от отделни части. Е, ударихме го на смях, но бабата се засрами. Embarassed

Може да видиш питката Слънчоглед на Сладка хапка.
Виж целия пост
# 12
понеже и на мен предстои, какви съвети против разпадане има? Laughing
Виж целия пост
# 13
Вчера направих питка за детето на братовчетка ми, за моето аз не посмях да я правя, да не я огафя нещо , идеята за оформлението е на лабрекс, а ето и как изглежда:
Виж целия пост
# 14
Много блатодаря на всички за идеите!!! Hug Hug Hug
Направих подобна на тази на Labrex и направо обра овациите! Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия