Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

  • 51 939
  • 289
# 165
За глицерина и аз съм чела, че се ползва в сладкаството и вече консумирахме онова бяло изделие с лале отгоре Simple Smile - там покритието беше подобно на тази мастика, но беше от англоезичен източник и се наричаше съответно фондан Simple Smile Със сигурност не е отровен глицеринът, пък и количествата са малки, които в крайна сметка от една торта ти се падат да изконсумираш...
Виж целия пост
# 166
Момичета, включвам се, за да ви кажа, че съм объркала рецептата за руската мастика в този пост. В другите също го бях объркала, но го редактирах. Ето това е точната рецепта:


1
1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1 1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар
Желатинът се накисва във водата и след като набъбне, се разтваря на водна баня. След като се разтвори напълно, се добавят се глюкозата и глицерина. Разбъркваме добре. В съд слагаме пудрата захар и правим кладенче , в него изсипваме желатиновата смес. Започваме да бъркаме, а като поеме пудрата захар, месим на плот. Става страхотно тесто, бяло, идеално за цветя и фигурки. Съхне за около ден.

Грешката е количеството на желатина и глюкозата- пропуснала съм 1 отпред, т.е. вместо 1/2 трябва да е 1 1/2. Моля, който си е копирал рецептата, да я поправи.
доня КОПРИВА, провери си твоята!

Много, много съжалявам за грешката!!! Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 167
Благодаря ти Нат, за друг път ще знам и няма да се отказвам така бързо от масления крем. Hug
Виж целия пост
# 168
Нат, за нищо мила. Знам, че не винаги може да отговориш, а аз явно добре чета  Blush  кой какво и къде пише за да съм наясно какво да копирам.
Мисля, че няма да е лошо да добавиш при често задавани въпроси как се процедира с боички и кога се оцветява тестото, а също така при поритията - рецептата с желатин и глицерин и някъде може да вмъкнеш тези 2 линка или описанията от тях, хем момичетата да знаят какво търсят когато искат да купят глюкоза.

ГЛЮКОЗАТА

Маршмелоузките
Виж целия пост
# 169
Здравейте! Вие сте просто невероятни майсторици!  bouquet Следя ви от известно време и вече се пристрастих към темата! Аз имам известен опит в тортоправенето, но в декорацията направих първите си стъпки благодарение на вас, за което ви благодаря!
Искам да помоля за помощ относно направата на панделка за торта-подарък. Знам, че е обсъждано в стара тема и пробвах с търсачката, но уви - не се справих  Embarassed Нека някой бъде така добър да ми подскаже, коя е Praynig
Виж целия пост
# 170
Гушанке, добре че видях редакцията преди да забъркам тестото и да започна да си бия главата какво става и защо не става...
Благодаря, направих си корекциите  Peace
Виж целия пост
# 171
didocia, аз имам 2 линка, дано ти помогнат
Панделка 1
Панделка 2
Виж целия пост
# 172
_Пепи_ , благодаря за бързия отговор! Ще ми свършат  идеална работа. А кое покритие е по-удачно да се ползва - марципан Варна или маршмелоус?
Виж целия пост
# 173
_Пепи_ , благодаря за бързия отговор! Ще ми свършат  идеална работа. А кое покритие е по-удачно да се ползва - марципан Варна или маршмелоус?

За панделки или маршмелоуз или желатиновото. Гушанка го е дала няколко поста нагоре и в линка където аз съм писала за маршмелоуз го има.
Виж целия пост
# 174
Веднъж правих панделка от марципан Варна.Получи се , но да вметна ,че беше от простите панделки - с две завъртулки отстрани.
Освен с капчица вода, мога ли с нещо друго да залепя цветчетата и фигурките по чаршафа на тортата? При мен веднъж не се получи и затова от тогава редя само отогоре Sad
Виж целия пост
# 175
Момичета, включвам се, за да ви кажа, че съм объркала рецептата за руската мастика в този пост. В другите също го бях объркала, но го редактирах. Ето това е точната рецепта:


1
1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1 1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар
Желатинът се накисва във водата и след като набъбне, се разтваря на водна баня. След като се разтвори напълно, се добавят се глюкозата и глицерина. Разбъркваме добре. В съд слагаме пудрата захар и правим кладенче , в него изсипваме желатиновата смес. Започваме да бъркаме, а като поеме пудрата захар, месим на плот. Става страхотно тесто, бяло, идеално за цветя и фигурки. Съхне за около ден.

Грешката е количеството на желатина и глюкозата- пропуснала съм 1 отпред, т.е. вместо 1/2 трябва да е 1 1/2. Моля, който си е копирал рецептата, да я поправи.
доня КОПРИВА, провери си твоята!

Много, много съжалявам за грешката!!! Embarassed Embarassed Embarassed



От тази доза колко голямо количество излиза ? Става ли за покритието на една торта ?

Виж целия пост
# 176
stasi76, за покриване става, но не ти го препоръчвам. Писала съм поне 3-4 пъти, че това захарно тесто съхне бързо и чаршафа ще ти стане много твърд. Удачно е за направа на сложни фигурки, които трябва да изсъхнат бързо
Виж целия пост
# 177
Nelly Di,Сребърен облак,Natalyna,благодаря ви!Неостанах доволна от украсата,но вкуса на тортата беше божествен.
Виж целия пост
# 178
Направих мишките!!!
Оставила съм ги да се втвърдяват за да ги дооформя защото тестото ми се огъва от собствената си тежест. Като дръпнат малко ще им сложа и главите  Twisted Evil
Чудя се какво друго да направя от това тесто и колко време може да се съхранява в хладилник. Ако ще го ползвам само за фигурки е много

След като за шаршаф не е препоръчително ще си го направя от маршмелоуза...

А колко време издържат фигурки от него???
Ако отсега си направя пижо и пенда за 1-ви март и си ги скътая някъде???
до тогава има 2 седмици...
Виж целия пост
# 179
Момичета, включвам се, за да ви кажа, че съм объркала рецептата за руската мастика в този пост. В другите също го бях объркала, но го редактирах. Ето това е точната рецепта:

1
1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1 1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар
Желатинът се накисва във водата и след като набъбне, се разтваря на водна баня. След като се разтвори напълно, се добавят се глюкозата и глицерина. Разбъркваме добре. В съд слагаме пудрата захар и правим кладенче , в него изсипваме желатиновата смес. Започваме да бъркаме, а като поеме пудрата захар, месим на плот. Става страхотно тесто, бяло, идеално за цветя и фигурки. Съхне за около ден.

Грешката е количеството на желатина и глюкозата- пропуснала съм 1 отпред, т.е. вместо 1/2 трябва да е 1 1/2. Моля, който си е копирал рецептата, да я поправи.
доня КОПРИВА, провери си твоята!
Много, много съжалявам за грешката!!! Embarassed Embarassed Embarassed

От тази доза колко голямо количество излиза ? Става ли за покритието на една торта ?

Това захарно тесто не е подходящо за покриване на торта, а за фигурки и цветя. Ако с него се покрие торта, ще стане доста твърда отгоре. Иначе като количество стига за една богато украсена с цветя или фигурки торта, може и за две да стигне, зависи. Може да се съхранява в кутия в хладилника. Фигурките издържат доста, но за 2 дни стават твърди като камък и според мен трудно ще се ядат. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия