Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

  • 51 937
  • 289
# 120
честит Рожден Ден на Илия на irinka28   bouquet
Виж целия пост
# 121
Цитат на: Tandoori link=topic=264305.msg6459813#msg6459813
Освен да питам някое от момичетата в Дания? newsm78 
Тандури, това е идея да се пита в родители в чужбина  Wink Ама май и тук продават готови желета. Даже оцветени. Малко перлени, но май ще станат. Ох, като реша да правя торта от този тип ще го мисля  Simple Smile
Виж целия пост
# 122
                                Ето моя първи опит  с марципан Варна Praynig ви момичета бъдете снизходителни.
Виж целия пост
# 123
Пепи, Гушанке, благодаря ви за съветите! Смятам скоро да се възползвам! Особено идеята да потренирам на хартия ще ми е много полезна.

Систъра има рожден ден в сряда, мисля да се пробвам с торта трюфел по ето тази рецепта. Имате ли някакви препоръки във връзка с тая торта, че не знам откъде ще изскочи проблемче? Готварска сметана значи без загар, нали? И ощеми се иска да питам - какъв черен шоколад използвате? Миналата торта я правих със Своге (прекалено ми е сладко), но съм се заредила с 2 шоколадчета Lindt 80% какао (само дето струва 2 пъти по-скъпо от Свогето).
Sillsav, чудесни тортичка и трансфер! Да си жива и здрава, и много щастлива!
.....организацията на такъв голям проект е адски трудна и е много стресиращо, та човек трябва да е луд в тази ситуация да се хване, освен ако не е за удоволствие и по собствено желание, за да си начеше крастата
аз малко оф, но отдавна ми се искаше да споделя - установих, че докато правя торти, се концентрирам повече от когато и да било. Уж йогата и каратето се основават на концентрацията, а се оказва, че съм най-концентрирана, докато правя розичка например - мъжа ми стоял 5 минути в стаята (през нощта, когато всичко наоколо е тихо), преди да забележа, че е до мен. Между другото, такова концентриране е адски здравословно, така че ако само правим торти, без да ги ядем, ще сме мнооого здрави, спокойни и нахилени  Laughing
Тина Елена, недей да скромничиш - много добър първи опит! Чудесна тортичка! Да не говорим, че аз и на 5тия път все още не мога да преплета въженце от марципан Варна - все ми се къса  #2gunfire
Виж целия пост
# 124
Здравейте, може ли да ми разясните някой неЩа за този мус.

Мус за пълнеж на торти (Tannita)

1 и 1/2ч.ч течна млечна сметана + 3с.л. захар
1 пакетче пудинг ванилия без варене
1 и 1/4ч.ч прясно мляко
1 п.(225г) крем сирене
1ч.ч пудра захар
Може 2-3 лъжици заквасена сметана
1п. Желатин
1/4 ч.ч вода

Пудинга на др. Йоткер става ли? или е някакъв друг пудинг?
Желатина, колко грама е пакета? А желатин на лист4ета става ли?
Извинявам се за въпросите, но все оЩе съм на4инаеЩа и много неЩа не са ми ясни. Благодаря ви   bouquet
Виж целия пост
# 125
Сребърен облак , аз правих Трюфела по тази рецепта миналата година по това време.За крема използвах подсладена сметана/аз такава си купувам за торти , не съм обърнала внимание че пише готварска сметана/.Единствената забележка на родата беше че тортата е много малка и свършва бързо/бяхме 11 човека/.Спазвах точно описанието  по рецептата и ми отне 2 часа печене на блатове и сглобяване, като крема бях направила предния ден и после само го разбих с миксера.
Виж целия пост
# 126
sillsav много сладка тортичка - справила си се чудесно с трансфера!   bouquet

tina_elena тортата изглежда много добре и изкусително!  Hug

Bonita,  най-добре пиши на Таннита лично съобщение за желатина иначе става въпрос за пудинг без варене (Др Йоткер имат също такъв).

Ето тортата за рождения ден на свеки. Вътре е Рафаело с ананас, а украсата е млечна Варна и маслен крем.

 
Виж целия пост
# 127
tina_elena страхотен първи опит мила. Чудно!  Peace
Наталина както винаги си на върха, много нежна и майсторки пипната тортичка   bouquet
Виж целия пост
# 128


Желатина, колко грама е пакета? А желатин на лист4ета става ли?
Желатинът, който аз използвам, е на Д-р Йоткер - на прах и е 10 гр. = за желиране на 1/2 л. течност /вкл. водата, в която го разтварям/.

Наталина, прекрасна торта!
Виж целия пост
# 129
Наталина, наистина е адски нежна!!! Много ми хареса!

Тина Елена, като за първи опит си е направо върха! Ако видиш моите първи опити  Embarassed Laughing Laughing

Сребърен облак, това за концентрацията е абсолютно вярно, има един единствен проблем Simple Smile Това дето си написала се отнася за през нощта  Laughing Да, ама не всички торти могат да се правят нощем Simple Smile Ела да видиш какво става, когато има 4 палави ръчички дето искат да потрошат къщата докато правя нещо или пък искат да пипат самата торта и украсите ( да размажат, да хапнат например, имах една случка да отида до другата стая и като се върнах целия ми блат беше надупчен със сламки...детска работа Simple Smile
Виж целия пост
# 130
Здравейте, може ли да ми разясните някой неЩа за този мус.

Пудинга на др. Йоткер става ли? или е някакъв друг пудинг?
Желатина, колко грама е пакета? А желатин на лист4ета става ли?
Извинявам се за въпросите, но все оЩе съм на4инаеЩа и много неЩа не са ми ясни. Благодаря ви   bouquet

Ако е без варене пудинга, значи става. Желатина мисля е 7.5г пакетчето. Никога не съм виждала и работила със желатин на листа, със сигурност става, само дето не мога да кажа колко трябва да се сложи от него.
Виж целия пост
# 131
Наталина , за пореден път се възхитих на твоите торти Laughing Много са красиви  Flutter
Като казваш " млечна Варна  " , за украсата имам предвид, става въпрос за онази за която беше писала ,че си я променила със сухото мляко нали?
Забелязвам ,че маргаритките са си направо бели , а не жълтеят , или ти допълнително си слагала бяла боя в тестото newsm78.
Tandoori , много ти благодаря , че преведе едно друго за тези желирани боички , но не се ангажирай и затормозявай повече  Hug Все пак аз ще направя опит да направя една боичка по описания начин , просто ей така за да видя какво ще се получи и после ще пиша. Все пак ще направя трансфер с маслен крем и готово Wink
Виж целия пост
# 132
Нат, браво за тортата. Свеки сигурно е много доволна, че има снаха като теб  Simple Smile
Виж целия пост
# 133
Благодаря ви момичета! Тортата беше страхотна на вкус, единствено ме дразни хрускащата пудра захар от покритието и от масления крем. Има ли някакво покритие освен шоколада, което да не хруска или поне не толкова newsm78.Споделете опита си.

Tandoori моята още не се е усетила да ми саботира работата, но последния път ми заби "нож в сърцето" с изказването си "Ти си лоша, защото правиш гадни торти", без въобще да ги е опитвала #Crazy.Децата искат внимание и направо си ревнуват от тортоправенето.

natalynaкато гледам тортата, си търпелива и спокойна натура.
Сребърен облак крема на тортата Трюфел я направих със заквасена сметана 1 голяма данонска, аз друга готварска не знам да има, и шоколад 60%, и въпреки всичко ми седеше безвкусен затова добавих малко масло и захар, и си го догодих на вкус. Амарето не намерих, всъщност това някакъв алкохол ли е, или есенция Embarassed
Виж целия пост
# 134
sillsav, ако направиш масленият крем с подсладено кондензирано мляко няма да хруска, а за захарното покритие... ами при мен никога не е хрускало, но аз си пресявам пудрата 2 пъти Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия