Рецепти за сач!

  • 125 138
  • 170
# 15
Не ви ли се пукат?
Майка ми имаше два и двата се спукаха,като на Penelopa.san бяха.
Пенелопа,ти как точно процедираш с него?

Искам и аз да си взема,ама ме е страх да не се нацепи.
Виж целия пост
# 16
Ами да ти кажа , аз не знаех много как се използва и го сложих директно върху газовия котлон. Човекът , който ни го продаде ни каза , че е ръчна изработка и е по устойчив от гювечите , и че е направен за директен огън, тоест може и в жарава да се сложи. Ползвала съм го вече над 10 пъти и засега нямам никакви проблеми!!!Вземи си , рискувай , всичко е на късмет!!! newsm10
Виж целия пост
# 17
Penelopa...благодаря Hug Лятото явно ще си го купувам. Тук не съм виждала..даже и не знам как му е името на английски... Embarassed

Ще отида до английските мами може да знаят?

 EASpirit.
..четох някъде че за да не се пукат, първите няколко пъти на употреба е добре да се нсмазват с мас..и  да се слагат на слаб котлон в началото , и постепенно се дига температурата.. .за да се "спече" глината.

Ако се сложи веднага на силен котлон.... се пука.

Също като при гювечетата, никога не се слагат в силно загрята фурна....ще се пукнат. Най-добре в студена..или в леко загрята, като постепено  загравяме фурната до 180-200 градуса.  Wink
Виж целия пост
# 18
Момичета,мерси за поясненията!

ЧервеноВинце ,а дали не може с някаква друга мазнина,да не е баш свинска мас,че... Sick
Виж целия пост
# 19
Момичета,мерси за поясненията!

ЧервеноВинце ,а дали не може с някаква друга мазнина,да не е баш свинска мас,че... Sick

Да става и със слънчогледово олио  Wink
Виж целия пост
# 20
Мерси!  Peace
Виж целия пост
# 21
EASpirit ,правилно ти еказала Червенвинце,първият път на слаб огън го мажеш с мазнина да обгори,така около 30 мин. като периодично мажеш ако има нужда.При следваща употреба няма нужда от мазнина,защото тя избива постоянно...и не се мие под течаща вода.Можеш да забършеш само с кърпа. Peace
Виж целия пост
# 22

Ами ,това е моят втори опит! Embarassed" Дробчета по селски"
Твоята снимка ме вдъхнови да опитам и аз.Поразрових се за рецепти и ето какво се получи:

Запържваме пилешки хапки в обилно намазания със сланина сач(сн.1,сн.2)Изваждам ги т.к. ми е малък сача.Слагам зеленчуците(замразен микс от броколи,чушки,гъби,зелен фасул и моркови)-сн.3.Добавям късчета бекон(сланина),1ч.л.къри,1ч.л.джинджифил.3с.л.сметана(кис.мляко),соев сос и накрая топено сирене-сн.4.Окончателно се получи това:
Виж целия пост
# 23
абонирам се за темичката ... не  мога да готвя, а и до скоро нямах и желание, ама винаги като влезна в раздела с рецепти и се вдъхновявам ...
благодаря ви, че ви има Simple Smile
Виж целия пост
# 24
Здравейте! Баба ми правеше вкусни катми на сач на огън, но дали става сачът да се ползва върху стъклокерамика newsm78???
Виж целия пост
# 25
Здравейте! Баба ми правеше вкусни катми на сач на огън, но дали става сачът да се ползва върху стъклокерамика newsm78???
Виж целия пост
# 26

Ето и моето призведение... Sunglasses

Получих подарък за рождениня си ден мечтания сач!!!  Heart Eyes

Пилешки филенца на сач!





Пилешките филета се начукват леко и се овалват с  подправки каквито харесвате.

Слагат се на загрятия  вече и   намазан с мазнина  сач  и когато ги обърнете на другата страна,то  тогава слагате суровите  зеленчуците   Laughing  Аз имах в момента  само чушки и лук. Към края им сложих малко соев сос...

Бих добавила, моркови, гъби и тивквички...но другия път. Wink

Картофите ги пекох на фурна с малко сол...и когато бяха готови само ги добавих в сача, малко...за няколко минутки да се попекът  с всичко останало заедно.

 Не знам дали картофите ще се получат  само на сача? newsm78  Някой ако е правил катрофи на сач, да сподели...

Когато всичко е готово поръсвам отгоре  с настърган кашкавал   chef

Виж целия пост
# 27
Здравейте! Баба ми правеше вкусни катми на сач на огън, но дали става сачът да се ползва върху стъклокерамика newsm78???


Витаминче...познай аз върху какво готвих моя сач...ми на стъклокерамика. Crazy

Моята печка е такава и  тъкмо започна да се  опушва цялата къща и се сетих да включа аспиратора... Rolling Eyes Голям дим голямо нещо стана... Mr. Green  Joy

Не знам дали е от стъклокерамиката... newsm78   Как искам да имам камина... Crossing Arms

А ти що не дадеш рецептата на баба ти вкусните катми..да ги спретна тези дни ?  Wink 
Виж целия пост
# 28
ЧервеноВинце, за съжаление, баба ми не е между живите вече, така че нейната рецепта не мога да напиша, но ще попитам тук, таме. Мисля, че нямаше нищо особено в нея...Помня само, че на всяка катма мажеше хубаво сача с парче сланина, а вкусът идваше от дима на огъня.
Като гледам какво си сътворила...    smile3505...БРАВО!
на мен ми идва да ..  Banghead че нямам в момента сач ..но скоро ще ходим към Трявна и ще се снабдя с нов и като гледам, вече няма да се правят само катми върху него.
Виж целия пост
# 29
vitamin4e
няма проблем аз слагам на всякъде и на стъклокерамика пробвах и на газовия плот но трябва да се намали доста и във фурната става досега нямам инциденти  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия