Шоколадова лава

  • 26 714
  • 76
# 30
Аз имам доста познати, които обичат да си "пощипват" от суровото тесто, да обират с пръстче сурова кексова смес, така че въпрос на вкус. Аз обаче не съм от тях. Но наистина е доста ефектно и ако някой тук се похвали, че е получил този ефект, ще се прежаля и аз.

едит: Сега се зачетох в рецептата. Доста яйца има и малко брашно. Т.е., ако не взимаме предвид риска от суровите яйца, вкусът няма да наподобява чак толкова на сурово тесто.
Виж целия пост
# 31
  Това, което съм яла аз беше хрупкава, фантастична коричка с пълнеж шоколад, но за миг не съм усетила вкус на тесто. Много момичета писаха "ТОВА ЩЕ ГО ПРОБВАМ", ИЛИ "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ГО НАПРАВЯ" , но само за това се включиха в темата, нека някоя която наистина е имала намерение и го е направила да сподели какво се е получило.
Виж целия пост
# 32
  Това, което съм яла аз беше хрупкава, фантастична коричка с пълнеж шоколад, но за миг не съм усетила вкус на тесто. Много момичета писаха "ТОВА ЩЕ ГО ПРОБВАМ", ИЛИ "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ГО НАПРАВЯ"
   Просто не са се сетили,както теб,да напишат нещо по-различно ,за да се запишат в темата. Laughing
Виж целия пост
# 33
При мен първия път не стана съвсем така течно, следващите пъти обаче стана. На мен много ми харесва, но аз съм точно от тези дето с пръст хапват от суровото кексово тесто. Само че това е малко по различно от кексовото тесто, защото е доста по малко брашното и вкуса не е същия точно, може би и заради повечето шоколад, който се слага.
Виж целия пост
# 34
Най-накрая да попадна и аз на този легендарен сладкиш, чиято слава се носи през девет морета в десето, през девет планини в десета.... Laughing

Благодаря!  bouquet
Нямам търпение да го приготвя  chef Party
Виж целия пост
# 35
 Въпрос към авторката:колко голяма трябва да е формата,в която се пече сладкишът?
Виж целия пост
# 36
Ако имаш от тези гумените форми за кекс, мъничките, и в тях ще е най-удобно. Ако имаш и някаква по-малка форма за кекс също ще стане, обаче сложи отдолу и отстрани на стените хартия за печене за да ти е по лесно да го извадиш после. Аз имам една дълга около 30 см и широка около 10 см и първо в нея пекох, с хартия отдолу и после го извадих лесно и ми се получи.
Виж целия пост
# 37
   Запазена марка,мерси за отговора!Значи е важно,да има хартия отдолу? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 38
Звучи страхотно, ще го пробвам иаз и ще докладвам Simple Smile
Виж целия пост
# 39
моята лава стана твърда Sad
20-25мин е много както е описано в първата рецепта,който реши да пробва да опита по рецептата на Лабрекс-8-12мин
Виж целия пост
# 40
Звучи страхотно, ще го пробвам иаз и ще докладвам Simple Smile

Аз ще изчакам да споделиш  Laughing
Селма, айде да видим коя ще поддаде първа  Laughing
Виж целия пост
# 41

Селма, айде да видим коя ще поддаде първа  Laughing
       thumbsup  Joy
       
        Ако се пробвам,ще го направя  половин порция,че ще ми е жал,в случая на провал,да изхвърля цели 10 яйца! Wink
        Сигурно,ще трябва да ползвам и по-малка форма. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 42
моята лава стана твърда Sad
20-25мин е много както е описано в първата рецепта,който реши да пробва да опита по рецептата на Лабрекс-8-12мин
    Да ви кажа,когато съм яла този сладкиш в един ресторант,в менюто имаше коментар,че сладкишът се приготвя 25 минути.Предполагам,това включваше и забъркването на тесто.... newsm78 Съвсем е възможно ,да се пече много по-малко от 25 мин.
Виж целия пост
# 43
Ще взема аз заради тази лава да си купя формички за мъфини  Laughing
Виж целия пост
# 44
  Това, което съм яла аз беше хрупкава, фантастична коричка с пълнеж шоколад, но за миг не съм усетила вкус на тесто. Много момичета писаха "ТОВА ЩЕ ГО ПРОБВАМ", ИЛИ "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ГО НАПРАВЯ"
   Просто не са се сетили,както теб,да напишат нещо по-различно ,за да се запишат в темата. Laughing
   Малко трябва, малко, но на време!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия