Френска селска торта?

  • 179 085
  • 616
# 375
И аз имам въпрос за рецептата на Канея. Пише, че сместа се вари 30 мин. Много ми се вижда. Спазвате ли точно времето?
Накрая се завива с фолио, но няма ли да залепне сметаната за него?
Виж целия пост
# 376
Да се похваля с последното си постижение по рецептата на Канея:
Това е парчето ми, което ометох, докато зареди компютъра  Embarassed.
Разрез от сутринта
Ето още
Еми, много съм горда  Mr. Green, ставам все по-добра Wink.
Продължавам да твърдя, че за да стане с познатия вкус, трябва да са тънки корите и сместта да е по-кафява, да прилича на препечен карамел (ама и аз как го обясних Embarassed)
И фолиото не се залепва, защото тортата е покрита с орехи. Съжалявам, че нямам оригинала в наличност да снимам 1:1 са, ВЕРВАЙТЕ МИ  Mr. Green.От тестото направих 11 кори с диаметър 28 см., тук съм използвала 5, кремът е с 1000 гр. сметана, другите 6 - през седмицата.
Виж целия пост
# 377
Мерси много, Петя  bouquet
В такъв случай ще умувам какво да направя newsm78
Незнам дали покрит само с маслен крем най горният блат ще омекне и дали изобщо тази торта е подходяща за идеята ми....

Ковачева,умопомрачително вкусна изглежда твоята френска торта и май няма дълго да умувам.
Виж целия пост
# 378
Дес - Петя ти е отговорила много добре. Това е най-предпочитаната торта, когато ще се правят по-тежки украси върху чаршаф. Или многоетажна торта. Разбира се, повечето хора я знаят като "МЕДОВИК". Но аз продължавам да си мисля че Френската селска е минала през СССР и се е превърнала в Медовик с леки промени. А може и обратното да е.....  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 379
Но аз продължавам да си мисля че Френската селска е минала през СССР и се е превърнала в Медовик с леки промени. А може и обратното да е.....  Rolling Eyes
   Нищо чудно!
   В началото на по-миналия век цяла френска армия е минала през Русия.Какви ли не  руско-френски плодове на това "минаване" има оттогава. Wink
Виж целия пост
# 380
Така е, в Русия на руската салата казват "френска".
Виж целия пост
# 381
Така е, в Русия на руската салата казват "френска".
 На  "Оливье" ли? Simple Smile
Виж целия пост
# 382
Здравейте мацки!
И аз съм горда с моята френска торта! Благодаря на Канея за рецептата и на всички вас, от които черпих идеи за тази толкова вкусна торта. Даже рожденика и гостите, които по принцип не обичат торти, казаха че по - хубава торта никога не са яли. Смесих заквасена и течна сметана,а между последния и предпоследния блат сложих карамелизирани орехи. Накрая обилно я поръсих с филирани бадеми и печени орехи!
Мислих си да я снимам, но само с мисленето си останах - така се поувлякохме и наслаждавахме, че напълно забравих за тази подробност!
Следващата торта,която ще пробвам, е не  безизвестната "Медовина" и то съвсем скоро:)
Целувки на всички:
Дани
Виж целия пост
# 383
От тестото направих 11 кори с диаметър 28 см., тук съм използвала 5, кремът е с 1000 гр. сметана, другите 6 - през седмицата.
Колко време могат да издържат корите?
Виж целия пост
# 384
Миналия път стояха близо 1 месец, не бяха променени, сега ще ги използвам по-скоро. Съхранявам ги в найлонов плик, на сухо и тъмно.
Виж целия пост
# 385
Благодаря! И аз не чаках месец. Вече направих втората торта - страхотна е!
За тази торта изобщо не е нужна гъста сметана. Даже колкото е по-рядка, толкова по-добре се напояват блатовете.
Много лесна и вкусна торта. Благодаря за рецептата!  bouquet
Виж целия пост
# 386
И мен ме изкуши да я пробвам тази тортичка. При мен блатовете станаха 8, за първата използвах 5, а с останалите си направих още една, но полумесец, т.е с шест блатчета половинки. Не се престраших да разбъркам сметаната с миксер  Blush
Виж целия пост
# 387
И аз я направих по рецептата на Кенея. Добавих обаче доста брашно, иначе ми лепнеше и не се точеше. Не знам как казват други хора, че им се е получило точно. Направих 6 блата. Много вкусна стана. Непременно ще направя пак.

Сега ще пробвам и с тесто от някоя руска рецепта, защото се прави без пр. мляко, аз обикновено нямам мляко в хладилника Embarassed
Виж целия пост
# 388
Днес направих тази : Всъщност взех блатовете от тук, а крема си направих със заквасена сметана, само сложих повече. Стана още по-хубава. И тортата е почти два пъти по-голяма.

http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.povarenok.ru/im … rt%3D126%26um%3D1
Виж целия пост
# 389
Моята току що я приготвих и утре ще направя снимки. Направих я точно по рецептата на Канея, като добавих още малко брашно. На вид изглежда добре, на вкус ще кажа утре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия