Френска селска торта?

  • 179 122
  • 616
# 480
Ох, ох, ох, тази последна снимка направо ми отключи слюнчените жлези (така ли се наричат  newsm78Mr. Green. Тортата ще я правя за РД на баща ми и смятам да я спретна три дни преди това, за да може да узрее хубавичко.
Виж целия пост
# 481
Мишелин , моля те кажи по коя рецепта приготви тортата ! Благодаря предварително   bouquet
Виж целия пост
# 482
Мишелин , моля те кажи по коя рецепта приготви тортата ! Благодаря предварително   bouquet

Според мен по рецептата на Канея, но дано се включи Мишелин да уточни.
Виж целия пост
# 483
  bouquet  bouquet благодаря
Виж целия пост
# 484
Радвам се, че ви е харесала снимката!  Blush Аз днес сънена, сънена, станах в 8:30 ч, хапнах едно парче и си легнах спокойна да доспя ...  Mr. Green
Мишелин , моля те кажи по коя рецепта приготви тортата ! Благодаря предварително   bouquet

Според мен по рецептата на Канея, но дано се включи Мишелин да уточни.

Лабрекс, да, по рецептата от линка правих тортата. Добре, че те има в този форум, иначе ...  Hug

Иначе какви са ми наблюденията - първия път блатовете станаха по-тънки и следователно омекнаха повече.  Flutter
Този път ми е маааалко суха, но става.  А я напрвих с 4 блата, че сме двама и ни идва множко. Хапваме я почти цяла седмица.
Следащият път - с 3 сметани ...  Crazy
Виж целия пост
# 485
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ ВАС! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ!
Най-неприятният момент от цялата работа са 5-те часа зреене на тортата ...  Нямам търпение да си резна едно голямо парченце .
Има по-лесен начин, да преживееш 5те часа зреене. Просто започваш да приготвяш тортата в 19 часа вечерта. В 10-11-12 посреднощ си готова и толкова уморена че ти е все тая. Отиваш и си лягаш! Сутринта се събуждаш и първото за което се сещаш е, че в хладилника те чака една добре узряла торта! Остава ти само да си приготвиш каша ароматно кафенце!  Laughing
Тортата ти изглежда невероятно вкусно и примамливо!!!

Виж целия пост
# 486
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ ВАС! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ!
Най-неприятният момент от цялата работа са 5-те часа зреене на тортата ...  Нямам търпение да си резна едно голямо парченце .
Има по-лесен начин, да преживееш 5те часа зреене. Просто започваш да приготвяш тортата в 19 часа вечерта. В 10-11-12 посреднощ си готова и толкова уморена че ти е все тая. Отиваш и си лягаш! Сутринта се събуждаш и първото за което се сещаш е, че в хладилника те чака една добре узряла торта! Остава ти само да си приготвиш каша ароматно кафенце!  Laughing
Тортата ти изглежда невероятно вкусно и примамливо!!!

Аз точно така действам, правя тортите късно вечер, едно, че ми е по-спокойно, второ народът ляга и не ми се върти из ръцете, и наистина чакането да зрее тортичката  минава по-незабележимо.  bouquet
Виж целия пост
# 487
рецептата на Селма за Медовик от днес за днес е точно с блатове, които изключително бързо попиват крема и се яде след час. Тестото е много меко, а корите по-дебели и много порести. Аз я пробвах на следващия ден и вече ми беше суха. Така че за мен това е много добър вариант за торта за консумация след 2 часа например.
Виж целия пост
# 488
момичета, много искам да направя тази торта, но не купуваме маргарин и не ми се иска да слагам; мислите ли, че ще се получи с масло? или олио да сложа? дайт ми съвет, моля ви
Виж целия пост
# 489
момичета, много искам да направя тази торта, но не купуваме маргарин и не ми се иска да слагам; мислите ли, че ще се получи с масло? или олио да сложа? дайт ми съвет, моля ви

Би трябвало да стане. Тестото, както е дадено, е много хубаво за работа, еластично е, добре се разточва. Джема има рецепта за медовик с масло,, ако искаш, виж и нея.
Виж целия пост
# 490
  Лабрекс,правила ли си тази торта?
  Любопитен ми е вкуса на крема. Simple Smile
Виж целия пост
# 491
 Лабрекс,правила ли си тази торта?
  Любопитен ми е вкуса на крема. Simple Smile

Селма, използвала съм само крема на Джема, а блатовете правих по руска рецепта за медовик. На мен ми харесва, не ми е много сладък, усеща се и киселинка от сметаната, много е приятен на вкус. Само че количеството не е голямо, правих двойна доза. Вгледала съм му се и за майонезения сладкиш на Сладка хапка, все си мисля, че и с него ще се върже.
Виж целия пост
# 492
  Мерси,labrex!Ще пробвам и аз този крем някой ден. Peace
  Руските торти обикновено са леко сухички за българския вкус.Винаги увеличавам количеството на крем в такива рецепти.А после гледам,че форумките още повече го увеличават. Joy


   Медовика "от днес за днес" в оригинал се прави с 500-600 г заквасена сметана.Аз правя с 1 -1.200 кг.И гледам,че пак е суха за някои вкусове. Laughing В което няма нищо странно или лошо,разбира се.Просто е факт ,че съществува нещо като "вкусът на нацията".  Simple Smile
Виж целия пост
# 493
Лабрекс,    bouquet ще опитам комбинация от двете рецепти; надявам се на добър резултат
Виж целия пост
# 494
Току що си изпекох блатовете, от дозата ми станаха 6 бр. Сина ми много хареса изрезките и си ги хапна с кеф.  Mr. Green Заредила съм се с три кофички сметана на Мегле и утре ще я сглобявам. Ще я оставя да зрее два дни и чааак в петък вечер ще я разрежем.  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия