Френска селска торта?

  • 179 142
  • 616
# 495
Аз от изрезките си направих друга торта по следния начин: начупих ги в една йена и залях с кисело мляко и конфитюр с цели череши, разбърках и оставих в хладилника. На другия ден блатовете бяха попили и успях да я обърна върху една чиния. Беше чудесна свежа тортичка с млечно кисел вкус.
Виж целия пост
# 496
Направих я по съветите на Labrex , стана страхотна! Между другото съм ти фен отдавна ! Hug
Виж целия пост
# 497
Направих я по съветите на Labrex , стана страхотна! Между другото съм ти фен отдавна ! Hug

aligra, благодаря ти, имаме явно сходни кулинарни вкусове! Grinning  bouquet

И аз спретнах за пореден път тортичката, много любима ми е, и не само на мен! Peace
Виж целия пост
# 498
  Може ли да ме насочите към рецептата  , благодаря предварително  Hug
Виж целия пост
# 499
  Може ли да ме насочите към рецептата  , благодаря предварително  Hug

mmmshushy80, заповядай, на сайта на Канея е!  bouquet
Виж целия пост
# 500
 labrex , твоята тема с рецептете е страхотна ! Благодаря за тази рецепта !   bouquet
Виж целия пост
# 501
labrex , твоята тема с рецептете е страхотна ! Благодаря за тази рецепта !   bouquet

mmmshushy80, благодаря ти, радвам се, че ти харесва!  bouquet Френската тортичка мисля, че ще те очарова, направи я непременно! Аз слагам в крема и ситно нарязани сушени сливи, сушени кайсии, стафиди понякога, разкошна е на вкус. Тестото също е чудесно, еластично е и много лесно се точи. Peace
Виж целия пост
# 502
  В интерес на истината , аз правя една такава торта и тестото се прави по почти същия начин , но крема е млечен , също става много хубава ! Ще пусна рецептата !  Hug
Виж целия пост
# 503
И аз я правих по рецептата на Канея, но ги изкарах 10 блата:)
За крема импровизирах - сгушенка+масло(разбити с миксер) смесих с заквасена сметана и пудра захар. За 3 часа имах 2 торти!
Виж целия пост
# 504
Днес изпекох блатовете , но само  5 ги докарах Rolling Eyes.Доста тънички ги разточих, не знам защо така се получи newsm78.Утре ще направя кремчето и ще сглобя тортата, дано се получи Wink.
Виж целия пост
# 505
Днес правих тортата заради крема ,да сложа нещо ново в крема- разтопих карамелени бонбони и ги прибавих към сметановия крем..Вече май няма нужда да слагам кондензирано мляко...Та крема ми е от- заквасена  сметана,суха сметана,масло с пудра захар,малко мед и лимон и карамелените бонбони
Виж целия пост
# 506
Да си покажа тортата :



И парченце:



Наистина е много вкусна тортичката.По препоръка на Лабрекс сложих сушени сини сливи, чудесно се съчетаха с вкуса на тортата Heart Eyes.
Лабрекс -   bouquet!
Виж целия пост
# 507
Аелис, страхотно изглежда, пък като знам колко е вкуснааа......... Heart Eyes  bouquet

Хайде да сложа и моята, от началото на месеца е, но нямам разрез, никой не се сети да снима, като ни я поднесоха в ресторанта. Сините сливи наистина чудесно се връзват на вкус, и аз бях сложила. Peace

Виж целия пост
# 508
labrex, я кажи как точно правиш твоя крем.
Виж целия пост
# 509
labrex, я кажи как точно правиш твоя крем.

Изсипвам сметаната от кофичките в купа, добавям захарта, както е по рецепта, правя с лъжица два-три оборота, колкото да смеся захарта със сметаната и оставям в хладилника за половин час, може и повече, зависи колко време имам. Като извадя купата, захарта се е стопила и се е получил гъст крем. Не стават нашите заквасени сметани за разбиване, втечняват се. Това е!  А, купувам три или четири кофички сметана за тортата, указаното количество ми е малко.   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия