Мъфини със сладко от вишни!

  • 44 340
  • 146
Мъфини със сладко от вишни!!!



Може да ги пълните и със сладко от череши или боровинки Heart Eyes

Без шоколад...









Продукти:

2 бр яйца
200 г /мл кисело мляко
50 мл олио
350 г брашно
2 ч.л бакпулвер
100г захар
сол/ щипка/

Плънка:

Сладко каквото обичате.  Hug Моите са с вишни, понеже обичам сладко-кислеия им вкус. Sunglasses


Приготвяне:

Пуснете фурната на 200 С да се загрява...


Яйцата се разбиват с миксер като се прибавят захарта, солта, олиото и киселото мляко.После изсипвате бакпулвера и  накрая се прибавя брашното /което е пресято...стават по-пухкави мъфините/


Ако печете в  хартиени формички, то разливате сместа така, че формите  да бъдат запълнени малко над половината.
Аако печете в метални форми за мъфини..то намазвате всяка форма с олио, преди да сипете тестото за мъфини, за да не залепнат.

Отгоре с малка лъжичка гребвате от сладкото и капвате в средата на всеки мъфин.





Пекат се в предварително загрята фурна , в средата и  на 200 С  около 15-20 минути.

Обикновена фурна...200 С

С вентилатор 180 С.

Бон апетит!  chef

С шоколад.../Шоколадоват глазура се слага върху  мъфените  когато са изстинали!/












[/b]
Виж целия пост
# 1
Винкова  Crazy в творчески подем ли си тези дни  Crazy
Страхотни са   bouquet
Виж целия пост
# 2
Leo, мила...ти, Габи, Джема...и т.н. сте ми голям стимул  Heart Eyes  Hug

Иначе да! Grinning   В творчески подем съм, не бях на работа цяла седмица....та се отдадох на кулинарното изкуство... Joy
Виж целия пост
# 3
Харесват ми, ще ги пробвам. Наскоро си купих форма за мъфини и ми е голям мерак да я ползвам.
Виж целия пост
# 4
изглеждат страхотно, ще ги пробвам.
Виж целия пост
# 5
Мойте са готови. Това им харесвам аз на мъфините, че докато си измиеш чирапорите, дето си изцапал, те са готови. Сложих в сместа малко есенция ром, използвах кафява захар и сладко от горски плодове. Не съм ги пробвала още, защото  току що ги игвадих.
Имам един много важен въпрос, обаче. Защо винаги ми спадат? Докато се пекат бухват и стават много хубави, но в момента в който отворя фурната, да видя дали са готови, спадат Confused. Защо така?
Виж целия пост
# 6
Супер са!
Ама защо винаги сладкото или шоколада пада на дъното и ми залепва Crossing Arms?
Виж целия пост
# 7
....Защо винаги ми спадат? Докато се пекат бухват и стават много хубави, но в момента в който отворя фурната, да видя дали са готови, спадат Confused. Защо така?

Ау, не бива да отваряш фурната  за да видиш дали са готови... Rolling Eyes Така спадат...

Знам от баба ,и бивша професионална готвачка  с 20 годишен стаж ,  че кекс, еклери и бутерки НИКОГА не се отварят по време на печене!
Иначе ти на вентилатор ли ги печеш или на обикновена фурна?  newsm78
Виж целия пост
# 8
Супер са!
Ама защо винаги сладкото или шоколада пада на дъното и ми залепва Crossing Arms?

Мариета...сладкото накрая ли го сложи? newsm78

А шоколада се маже когато  мъфините са  вече изстинали...ще го спомена в рецептата. Sunglasses
Виж целия пост
# 9
Напълних формичките със сместа и тогава сложих сладкото. Не отварям по време на печене, но когато са готови нали трябва да ги изкарам някакси Close.
Виж целия пост
# 10
Напълних формичките със сместа и тогава сложих сладкото. Не отварям по време на печене, но когато са готови нали трябва да ги изкарам някакси Close.

Оохх....сори... Blush Помислих че си ги отваряла по време на печене...  Rolling Eyes

Виж целия пост
# 11
Боже, направих грешка че опитах едно, сега не мога да се спра Blush. Направо са божествени, едни такива мекички, като дунапрен Crazy.
Виж целия пост
# 12
Боже, направих грешка че опитах едно, сега не мога да се спра Blush. Направо са божествени, едни такива мекички, като дунапрен Crazy.

Радвам се  Hug Помислих си, че може да са спаднали и  от добавките които си прибавиала...рома например? Ама не вярвам... newsm78
Виж целия пост
# 13
Не вярвам, сложих 2-3 капки есенция. Нещо бъркам при печеното сигурно newsm78.
Виж целия пост
# 14
Да, може би... newsm78

Те тези кексовите  изделя са малко капризни. Аз помня че със старата печка имах проблеми.

 Нещо на ми печеше добре...горе печеше много силно...а долу много слабо.  Crazy

 Кекса се надуваше като Рила планина....и после  ми спадаше като Розовата долина... Close

Та сменях положенията на тавите през 15 минути...и пак трудно нецелвах  Twisted Evil

Ама сега с новата печка се родих и  го нямам този проблем... Hug Пече си  супер...отвсякъде!  Heart Eyes

Та може и да е печката... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 15
да ви кажа и аз ги направих,станаха страхотни,доста бухнаха.аз си отварям печката само за да им сложа фолио отгоре когато се запекът, и още веднъж за да бодна с вилицата дали са опечени,но не са ми спадали от отварянето досега.
Виж целия пост
# 16
sisi86...да и моите така бухват и не спадат след изваждането.  Rolling Eyes Съжалявам че при  Марета така се е получило. Може да е от печката....
Виж целия пост
# 17
и моята печка е от старите,но някъде бях чела че при рязкото отваряне на вратичката на печката,влиза много бързо студен въздух и така може да спадат.
затова аз много плавно и бавно отварям,малко процепче колкото да бръкна с ръка-marieta,може да пробваш така,дано станат.
Виж целия пост
# 18
Да бе, ама нали като са готови трябва да ги извадя Confused.
Абе това не е чак такъв проблем, важното е, че са вкусни и мекички.  Друг въпрос имам. Сладкото кога се слага? Когато са готови или върху суровата смес? Защото аз го слагам върху суровата смес и то пада на дъното и  след това залепва Close.
Виж целия пост
# 19
Да бе, ама нали като са готови трябва да ги извадя Confused.


Аз правя така - като са готови спирам фурната и леко отварям вратичката /около 3-4см./ като я подпирам с нещо, обикновено някоя ръкохватка. Така я държа докато изстинат вътре във фурната и винаги си запазват обема. Преди и аз вадех като са готови, но докато са още горещи и меки спадат от рязката промяна в температурата.
Виж целия пост
# 20
Да бе, ама нали като са готови трябва да ги извадя Confused.
Абе това не е чак такъв проблем, важното е, че са вкусни и мекички.  Друг въпрос имам. Сладкото кога се слага? Когато са готови или върху суровата смес? Защото аз го слагам върху суровата смес и то пада на дъното и  след това залепва Close.

Аз ги слагам върху суровата смес... Sunglasses Обаче е важно мъфините да се сложат във вече силно згрята фурна! Пека на вентилатор...
Виж целия пост
# 21
Преди два дена ги правих и много ми харесаха,понеже много харесвам кифлички и други подобни със сладко от вишни.
Може би сложих малко повече сладко,но аз така ги предпочитам и въпреки това не ми паднха вишничките на дъното.
Винце, за всичките ти хубави рецепти   bouquet  bouquet  bouquet
javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=224020');
Виж целия пост
# 22
gabolina.... Hug И с мерак да си ги хапнете мъфинчетата  Hug
Виж целия пост
# 23
Страхотни са винце!
Заради теб ще си купя формички и ще ги пробвам.Изглеждат много вкусно,а според изказванията и са такива.Освен това са супер икономични и лесно и бързо се приготвят.
  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 24
еееееее,ма стига с тея хубави рецепти де.само мие мъчно,че още не съм си купила формички а мъфини,ама и това скоро ще стане.
Виж целия пост
# 25
Имама една рецепта за мъфини с вишни с шоколадови костилки и там пише - да се сложи една тавичка със студена вода отдолу като се пекат - това им помагало да се надигнат - ще пробвам и ще докладвам! Много са апетитни тези мъфини, а лошото им е, че стават и бързо.....няма измъкване...
Виж целия пост
# 26
medunka...никога не бях чувала за това. Като при крем карамела ли?   newsm78

А за градусите пише ли колко са?  newsm78 Е това  задължително ще го пробвам и аз.  Flutter Hug

Виж целия пост
# 27
Имама една рецепта за мъфини с вишни с шоколадови костилки и там пише - да се сложи една тавичка със студена вода отдолу като се пекат....
Иван Звездев беше правил такива преди няколко години.Ако не се лъжа имаше вариант да се варят на пара или да се пекат така както е казала medunka
А сега по темата : страхотно предложение и аз си падам по сладко киселия вкус.Мерси   bouquet
П.п Ааааа мисля че medunka има предвид тава с вода да се сложи във фурната без продукти в нея(това съм го чувала ,но беше за  да се предотврати изсушаването на това което печеш,а не за да се спомогне надуването  newsm78)  а не както при крем карамела на водна баня.Но аз аз ако намеря рецептата на Звездев ще докладвам  Peace
Виж целия пост
# 28
ЧервеноВинце, направих вкусната ти рецепта за мъфините, но не знам защо вътре ми станаха малко на дупки и клисави /не знам дали така се пише... newsm78/.... Thinking
Къде ли може да съм сбъркала....?!
Иначе и се надуха страхотно и имаха много добър вид!!! Peace
Виж целия пост
# 29
steli-ssd...какво значи клисави..  newsm78 Rolling Eyes  Тази думичка не я знам.. Embarassed
Виж целия пост
# 30
И аз правя редовно мъфини,но тези нещо не станаха.Сместа стана по гъста и станаха сухи.А олиото 50 гр.ли е както си писала или 50 мл.?
Виж целия пост
# 31
И аз правя редовно мъфини,но тези нещо не станаха.Сместа стана по гъста и станаха сухи.А олиото 50 гр.ли е както си писала или 50 мл.?
Странно...  newsm78  При мен сместа не става много гъста....и слагам 50 гр а не мл.  Simple Smile
Виж целия пост
# 32
Ами исках да каже, че станаха като мокри, а не пухкави.... #Crazy
И имат лек дъх на бакпулвер...дали не съм сложила много... newsm78
Виж целия пост
# 33
Мариета, мисля, че знам защо ти спадат след като ги извадиш. Предполагам ги печеш едно и също време всеки път. Пробвай следващото печене да ги оставиш 2 мин повече. Мисля, че им трябва още една идея във фурната. И не ги изваждай веднага, остави ги да поистинат вътре.
Аз съм правила кекс 1 мил пъти и понякога така ми спада. Вътре е опечен, не е суров и не можех да разбера какво става. После се чатнах, че като бързам да го извадя от фурната - домочадието чака като лешояд на мърша, винаги поспада малко.
Просто ги остави да истинат във фурната. Това е на принципа на бабата на Червено винце (и моята), не се отваря фурната, за да не падне рязко температурата. А какво ли пък става като ги извади от 200 на 20 градуса.

А за потапянето на сладкото и на мен ми се получава и плюс това се разлива между сместа. Явно не загрявам достатъчно фурната. Други път ще я нажегам.
Виж целия пост
# 34
Ами исках да каже, че станаха като мокри, а не пухкави.... #Crazy
И имат лек дъх на бакпулвер...дали не съм сложила много... newsm78

Възможно е... newsm78
Виж целия пост
# 35
Мариета, мисля, че знам защо ти спадат след като ги извадиш. Предполагам ги печеш едно и също време всеки път. Пробвай следващото печене да ги оставиш 2 мин повече. Мисля, че им трябва още една идея във фурната. И не ги изваждай веднага, остави ги да поистинат вътре.
Аз съм правила кекс 1 мил пъти и понякога така ми спада. Вътре е опечен, не е суров и не можех да разбера какво става. После се чатнах, че като бързам да го извадя от фурната - домочадието чака като лешояд на мърша, винаги поспада малко.
Просто ги остави да истинат във фурната. Това е на принципа на бабата на Червено винце (и моята), не се отваря фурната, за да не падне рязко температурата. А какво ли пък става като ги извади от 200 на 20 градуса.

А за потапянето на сладкото и на мен ми се получава и плюс това се разлива между сместа. Явно не загрявам достатъчно фурната. Други път ще я нажегам.

Ще послушам съвета ти следващия път, благодаря! Трудна работа, обаче newsm78, да чакаме толкова време Tired.
Виж целия пост
# 36
Момичета, разбрах къде бъркам! Сместа съм я правила много рядка слагах продуктите горе-долу, на око). Тази вечер правих мъфини с Нутела, спазвайки точно рецептата. Специално си купих кухненско кантарче за тези пусти мъфини. Резултата беше впечатляващ Simple Smile, надуха се като розички и се разпукаха, шоколада не падна на дъното, станаха просто прекрасни Crazy. Сместа обаче се получи доста гъста! Извадих ги от фурната още горещи и си останаха същите. Почувствах се като истински професионалист Crazy. Споделям снимки:



Винце, извинявай, че в твоята тема, но реших, че ще е добре да знаят и другите. Спазвайте точните мерки и ще ви се получат.
Виж целия пост
# 37
Marieta...  Hug  ами на око  е нямало как да станат... Joy 

 Иначе тези на снимката са разкошни!  Heart Eyes Приядоха ми се  Crazy

И да, права си, че трябва да се спазват точните мерки за да се получат разкошни мъфинчета. Laughing   Тестото е по-гъстичко от тесто за кекс  Wink

Благодаря ти, че сподели...  bouquet
Виж целия пост
# 38
Винце, този път съм ги направила с точните мерки и сега се пекат във фурната. Добавих само една ванилия и имам големи надежди Sunglasses. Ще пусна и снимки, живот и здраве  Party.
Виж целия пост
# 39
Винце, този път съм ги направила с точните мерки и сега се пекат във фурната. Добавих само една ванилия и имам големи надежди Sunglasses. Ще пусна и снимки, живот и здраве  Party.
Дай Боже да станат! Hug Стискам палци!  Peace
Виж целия пост
# 40
Еййй  Crazy ще ме накарате да обикалям да търся форми за мъфини  Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Кажете приблизително колко бройки излизат от тази рецепта  ?
Виж целия пост
# 42
Еййй  Crazy ще ме накарате да обикалям да търся форми за мъфини  Simple Smile

Ще се зарибиш и няма отърване после.

Кажете приблизително колко бройки излизат от тази рецепта  ?

12

Снощните ми станаха страхотни, като гъбки, само пуста лакомия да сложа повече сладко пък то излезе извън формите Tired. Не можах да снимам, следващия път.
Виж целия пост
# 43
И аз ще ги направя, но моята форма за мърфини е по голяма. Незнам да не станат много големи. Смятам да пробвам тази вечер и ще пиша какво е станало.
Виж целия пост
# 44
Станаха страхотни, много ги харесахме. Следващият път ще ги направя с течен шоколад сега бяха със сладко от вишни.
ето ги във формата
ето пак
и извадени мърфините


ЧервеноВинце благодаря за страхотната рецепта
 newsm51
Виж целия пост
# 45
dolores...браво!  bouquet Големи красавици си изпекла!  Grinning 
Виж целия пост
# 46
dolores...браво!  bouquet Големи красавици си изпекла!  Grinning 
Благодарение на теб. Много ми хареса и това, че не отнемат много време за приготвянето.
Виж целия пост
# 47
Извинета за въпроса, обаче как мерите 50 гр. олио ?

Ако е милилитри - добре, обаче грама не се сещам как да измеря .
Виж целия пост
# 48
ох, стават много вкусни
два дни подред правя
тестото колко трябва да е гъсто?
понеже нямам представа колко е 350гр брашно, слагам на око...
става доста гъсто и сладкото не пада на дъното
ама пак стават много вкусни!
Виж целия пост
# 49
Днес и аз ще правя от тези мъфини.За първи път ще ми е и се надявам да станат.Утре ще се отчета за резултата!Принтирах си рецептичката, изчетох всички мнения.Да видим.
Виж целия пост
# 50
Е,да ви се отчета.Направих мъфините снощи.Станаха вкусни, но сместа ми стана малко гъста.А спазвах всички мерки много точно.Мислех,че ще стане като за кекс сместа,а тя стана доста по-гъста.Но пак са много вкусни.Пробвах с три вида сладко: дюли,бели череши и ягоди.
Ето нагледно резултата:
www.snimka.bg/album.php?album_id=228839
Виж целия пост
# 51
Тестото  в случая за тези мъфини  е по-гъсто от тестото за кекс.  Peace
Виж целия пост
# 52
Ето ги и моите мъфинки, единета са със сладко от ягоди, а другите с парченца шоколад.
Правих и с топинг шоколад, но май без него се харесват понече у нас.
Май не са се надули достатъчно  newsm78 Или съм сложила твърде малко тесто във формите.

Виж целия пост
# 53
Марчето, много са ти хубави мъфинчетата.  Hug Защо да не са ти се надули достатъчно... newsm78 .... мисля че са ти  супер  Heart Eyes

Но ако искаш да се надуят повечко, сместа във формичките трабва да е над половината на формата. Peace
Виж целия пост
# 54
Извинета за въпроса, обаче как мерите 50 гр. олио ?

Ако е милилитри - добре, обаче грама не се сещам как да измеря .
Милилитри е... Joy  50 гр тоест  50 мл. Грешката е моя...ще я поправя  Peace
Виж целия пост
# 55
Извинета за въпроса, обаче как мерите 50 гр. олио ?

Ако е милилитри - добре, обаче грама не се сещам как да измеря .
Милилитри е... Joy  50 гр тоест  50 мл. Грешката е моя...ще я поправя  Peace
Ами и аз така предположих и вече ги направах. Станаха страхотни. И сега малкия обикаля около мен и мляска. Аз понеже в момента нямах някакъв подходящ конфитюр ги направих с шипков мармалад. М-м-м вкусотия.
Виж целия пост
# 56
pipipina... Hug За съжаление тук не се продава сладко от шипки... Rolling Eyes  иначе аз много го тача.  Heart Eyes

Момичета, аз в събота ги правих с орехи на едри парчета, набучени отгоре ...Много вкусни станаха. Heart Eyes Пробвайте!  Wink
Виж целия пост
# 57
Розичка, точно това е проблемът...малкото тесто.
Не, че не са бухнали...но можеше и повече  Simple Smile
Ох, покрай твоите мъфини така се вдъхнових...специално за тях си купувах формички.
Днес е мъфин ден у нас. Сега направих и солени с кашкавал, маслини и шунка  Crazy
Виж целия пост
# 58
Марчето...как станаха солените?  newsm78 
Виж целия пост
# 59
Марчето...как станаха солените?  newsm78 

много, много вкусни
и търпят импровизации всякакви
само трябва да се пусне гугъл и се намират какви ли не рецепти за солени мъфинки

ако искаш мога да ти копирам рецептата, която ползвах аз
Виж целия пост
# 60
Да, щом са станали много вкусни, тогава няма да откажа  рецептата която ти си ползвала. Hug
Виж целия пост
# 61
съжалявам, че се забавих

ето тази рецепта ползвах - http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.84.html
като общо взето може да се импровизира
аз си добавих маслини, правих и с друго месо
Виж целия пост
# 62
съжалявам, че се забавих

ето тази рецепта ползвах - http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.84.html
като общо взето може да се импровизира
аз си добавих маслини, правих и с друго месо


А млякото, което е в рецептата кисело ли е или прясно ?
Виж целия пост
# 63
съжалявам, че се забавих

ето тази рецепта ползвах - http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.84.html
като общо взето може да се импровизира
аз си добавих маслини, правих и с друго месо

Тази рецепта е почти същата  като  на един солен кекс който аз  правя... Hug  Мерси...  bouquet
Виж целия пост
# 64
аз сложих кисело мляко, защото нямах прясно
пък и наистина не се разбира какво трябва, затова реших с кисело
Виж целия пост
# 65
съжалявам, че се забавих

ето тази рецепта ползвах - http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.84.html
като общо взето може да се импровизира
аз си добавих маслини, правих и с друго месо


А млякото, което е в рецептата кисело ли е или прясно ?

С кисело е...добавих  Peace

По принцип ако нямате кисело, става и с прясно. Както повечето рецепти за  кексове са с прясно мляко. С кисело мляко стават по-рехавички Peace
Виж целия пост
# 66
Отивам да правя тези мъфини  Crazy

ЧервеноВинце, снимките ти са виновни  newsm22
Виж целия пост
# 67
Отивам да правя тези мъфини  Crazy

ЧервеноВинце, снимките ти са виновни  newsm22


michel... Hug  Много са ти красиви малките" принчипеси " Grinning  Heart Eyes
Виж целия пост
# 68
Около месец си търсих формички за мъфини, защото имах голямо желание да пробвам рецептата, но изпълнението се оказа голям провал ...
Никога досега не съм имала проблем с правенето на кексове и всякакви други сладки неща, но тези мъфини не ми се получиха  Confused
Виж целия пост
# 69
ЧервеноВинце, да ти кажа и аз се изложих, нещо  Embarassed
Виж целия пост
# 70
Този уикенд отивам за формички, доколкото разбрах могат да се пекат и в хартиени формички, така ли? А после при печенето се разполагат върху тава.... newsm78
Виж целия пост
# 71
E bravo na tezi mami,koito slagat takiva vkusni i priqtni recepti.
Виж целия пост
# 72
Малко в страни от темата, но да попитам, мога ли някъде от нета да си поръчам хартиени кошнички,че тук не мога да открия никъде  Crossing Arms
Виж целия пост
# 73
Има ги в Кауфланд,Метро,Пикадили.Ако искаш пиши на ЛС ще ти взема.
Виж целия пост
# 74
Има ги в Кауфланд,Метро,Пикадили.Ако искаш пиши на ЛС ще ти взема.
еххх как ме запалихте и мене с тези мъфини Laughing и кои формички са по хубави хартиените или другите? и тези от хартията за еднократна употреба ли са newsm78
Виж целия пост
# 75
Хартиените са за еднократна употреба и аз лично не съм доволна от тях.
Виж целия пост
# 76
И аз да попитам може ли да се използват тези малките метални  формички за крем карамела или трябва специални метални за мъфини?
Виж целия пост
# 77
Днес правих мъфините,много вкусни наистина.
Обаче,слагах брашното на няколко пъти,стигнах до 300 гр и спрях,защото много гъсто беше станало.Станаха много добре,не са пухкавички,но пък са вкусни.Ще ги направя пак,но ще намаля още брашното,ще ми се по-мекички да бъдат.Мерила съм всичко с домакинска ел.везна.
Два-три пъти съм правила мъфини,но все неуспешни(по други рецепти).Това са ми първите сполучливи.Благодаря за рецептата.  bouquet

И аз да попитам може ли да се използват тези малките метални  формички за крем карамела или трябва специални метални за мъфини?

Имам тавичка с шест формички,а тестото е за 12 броя,та използвах такива метални.Не ми харесаха много,мисля,че повече време им трябва за изпичане.Мъфините от тавичката бяха и на вид,и на вкус по-добри.Купички от Дуралекс са по-подходящи,според мен.
Виж целия пост
# 78
Еййй, и мен ме запалихте, сега ще ходя да търся хартиени формички Hug
Виж целия пост
# 79
А вместо специални формички може ли да се използват други? Например такива за крем карамел...  newsm78
Виж целия пост
# 80
И аз ги направих вчера. На вид станаха много хубави  и стегнати, като гъбки, обаче нещо сухи и твърди ми се сториха. Явно в повече им е дошло брашното май .... newsm78 . Вече ги няма и днес пак ще се правят, но с по-малко брашно  Embarassed
Виж целия пост
# 81
И аз ги направих вчера. На вид станаха много хубави  и стегнати, като гъбки, обаче нещо сухи и твърди ми се сториха. Явно в повече им е дошло брашното май .... newsm78 . Вече ги няма и днес пак ще се правят, но с по-малко брашно  Embarassed

Точно това имах предвид и аз.Пиши после как станаха и колко точно брашно сложи.


Виж целия пост
# 82
Всичко изчетох от темата, но моите мъфини станаха по-скоро като курабии, отколкото като кексчета  Rolling Eyes. Спазих пропорциите, въпреки това станаха твърдички и глетави. Според вас къде съм сбъркала  Sick?
Виж целия пост
# 83
Момичета, тази тема я бях забравила... Embarassed

Относно брашното, да ви се оплача.  Sad

Тука мъфините винаги си  ми стават много хубави. Опитах в България...и не се получиха така, станаха ми по-сухи и по-твърдички... newsm78 newsm78 newsm78  Пълен шах... Rolling Eyes

А всичко си спазвам както винаги съм  си спазвала...От това си правя извод , че бълраското брашно е по различно от тукашното.  Thinking


И аз да попитам може ли да се използват тези малките метални  формички за крем карамела или трябва специални метални за мъфини?

Сигурно доста късно отговарям...нямаше ме в период  около 1 месец тука. Но исках да кажа, че не е проблем да се направят във формички за крем карамела. Peace




Виж целия пост
# 84
Много са апетитни и аз си купих форми за мъфини но в метро не намерих хартиените кошнички. Къде са изложени и как изглежда опаковката? В Ст.загора имаме само метро.
Виж целия пост
# 85
Дали да не взема да спретна и аз едни мъфини, а?  Thinking
Виж целия пост
# 86
Много са апетитни и аз си купих форми за мъфини но в метро не намерих хартиените кошнички. Къде са изложени и как изглежда опаковката? В Ст.загора имаме само метро.
Не знам дали има в България такива хартиени формички/кошнички за мъфини?  Thinking Не съм виждала... newsm78
Виж целия пост
# 87
Дали да не взема да спретна и аз едни мъфини, а?  Thinking
Колко му е!  Hug
Виж целия пост
# 88

Мъфини със сладко от вишни!!!


Може да ги пълните и със сладко от череши или боровинки Heart Eyes

Без шоколад...









С шоколад.../Шоколадоват глазура се слага върху  мъфените  когато са изстинали!/






Продукти:

2 бр яйца
200 г /мл кисело мляко
50 мл олио
350 г брашно
2 ч.л бакпулвер
100г захар
сол/ щипка/

Плънка:

Сладко каквото обичате.  Hug Моите са с вишни, понеже обичам сладко-кислеия им вкус. Sunglasses


Приготвяне:

Пуснете фурната на 200 С да се загрява...


Яйцата се разбиват с миксер като се прибавят захарта, солта, олиото и киселото мляко.После изсипвате бакпулвера и  накрая се прибавя брашното /което е пресято...стават по-пухкави мъфините/


Ако печете в  хартиени формички, то разливате сместа така, че формите  да бъдат запълнени малко над половината.
Аако печете в метални форми за мъфини..то намазвате всяка форма с олио, преди да сипете тестото за мъфини, за да не залепнат.

Отгоре с малка лъжичка гребвате от сладкото и капвате в средата на всеки мъфин.





Пекат се в предварително загрята фурна , в средата и  на 200 С  около 15-20 минути.

Обикновена фурна...200 С

С вентилатор 180 С.

Бон апетит!  chef
Виж целия пост
# 89
Имам няколко вида формички но ми залепват и не мога да ги отлепя цели и здрави, въпреки че ги мажа с мазнина. Аз съм от Плевен и тук имаме Кауфланд но там хартиени не намерих. Купих си едни от алуминиево фолио за еднократна употреба , но мисля че ще ми излезе скъпичко с тях. Относно брашното си спомням че преди време правих някакъв сладкиш, в който се слагаше брашно и нишесте. Наистина стана много мекичко. Има ли някой от България, който си е купил хартиени формички и от къде?
Виж целия пост
# 90
Много са съблазнителни и много апетитно изглеждат. От кога се каня, но все не си намирам подходящи формички за тях.  bouquet
Виж целия пост
# 91
Имам няколко вида формички но ми залепват и не мога да ги отлепя цели и здрави, въпреки че ги мажа с мазнина. Аз съм от Плевен и тук имаме Кауфланд но там хартиени не намерих. Купих си едни от алуминиево фолио за еднократна употреба , но мисля че ще ми излезе скъпичко с тях. Относно брашното си спомням че преди време правих някакъв сладкиш, в който се слагаше брашно и нишесте. Наистина стана много мекичко. Има ли някой от България, който си е купил хартиени формички и от къде?
люска...ако няма хартиени формички в България, купи си форма за мъфинчета, в тях  също стават супер!  Peace
Само, че ги мажи винаги с олио и набрашнявай малко  преди да  налееш тестото за мъфини във формичките Wink
Виж целия пост
# 92
Имам няколко вида формички но ми залепват и не мога да ги отлепя цели и здрави, въпреки че ги мажа с мазнина. Аз съм от Плевен и тук имаме Кауфланд но там хартиени не намерих. Купих си едни от алуминиево фолио за еднократна употреба , но мисля че ще ми излезе скъпичко с тях. Относно брашното си спомням че преди време правих някакъв сладкиш, в който се слагаше брашно и нишесте. Наистина стана много мекичко. Има ли някой от България, който си е купил хартиени формички и от къде?
Ако си избира някой тепърва форма препоръчвам селиконова, че няма нужда нито да се маже, нито от подложки. Аз имам тефлонова и ползвам хартиени подложки купени от Кауфланд. Виждала съм и в метро малки алуминиеви формички за еднократна употреба, предлагани за крем карамел, но съм сигурна че стават и за мъфини, излизаха 100 бр. за 6-7 лв.
Виж целия пост
# 93
Моите ( от алуминиево фолио за еднокр употреба ) са 12 бр и бяха около 2 лв. Точно за една доза.
Linkata нартиените подложки , за които говориш са като формичките, а не си изрязваш сама хартията за печене, нали? Къде точно в Кауфланд да ги търся, защото няколко пъти съм питала там и ме гледат недоумяващо. Искам хартиени да си купя.
Виж целия пост
# 94
Е браво бе, сега се сетихте да ми набодете на очите тази тема...... Wink........... посред нощ.............

Почвам ги Laughing
Имам 1 бурканче сладко от ягоди...................... само да имам и яйца и ще кача снимките след около време............





За да не пускам много поста 1 след друг си редактирам първия:  ето така изглеждат сек преди да ги сложа във фурната Simple SmileSimple SmileSimple Smile


Виж целия пост
# 95
Ами вкуснотийка си е Laughing Laughing Laughing И обичам да ухае така в кухнята и да се получават тези мъфинчета. Между другото нямах никакъв проблем с брашното, но аз си купувам от това, което е за погачи, мисля че в него си има набухвател. Аз съм си доволна от това брашно и колкото пъти съм пробвала с обикновено, толкова пъти съм се заричала да не го барвам повече. Wink

Мерси за рецептата, освен това малката ги направи, защото тя видя снимките в нета и каза, че иска да ги направи. Аз само давах "мъдри"съвети Laughing


Виж целия пост
# 96
Krische....ауууууу,  какви са ти красиви мъфенчетата!  Heart Eyes  Прати  на малката готвачка поздраваления    chef Справила се е чудесно!    bouquet

Относно това, че на някои момичета не им са се получили мъфините, бях сигурна че е от  качеството на брашното. Благодаря, че сподели за това брашно за погачи.  Hug
Виж целия пост
# 97
Пробвах мъфините по тази рецепта , но със сладко от ягоди. Сложих две чаени чаши брашно и едно пакетче(75гр.) натурално нишесте. Отлепиха се идеално от формичките, но не са толкова мекички и пухкави. Не мисля че е от брашното, защото с него правих по друга рецепта и станаха много добри, само че не можах да ги извадя сдрави от формичките. Затова искам да си купя хартиени формички.
Ето и моята рецепта. Ако някой реши, може да я пробва.

МЪФИНИ
Смесват се 200гр меко краве масло, 200гр захар, 3 яйца,1 ванилия и щипка сол. В друга купа се разбъркват 150гр брашно, 100гр натурално нишесте и 1 бакпулвер. Брашненанта смес се изсипва при другата и двете се бъркат до получаването на еднородна смес. С нея се пълнят формичките и се пекат във фурна 15-20 минути при 180 градуса.
Виж целия пост
# 98
На мен хартиени формички ми донесе една позната от София - от някаква сладкарска борса, струваха 10 лв за 1000 бройки. Ако се интересува някой, мога да разпитам точно откъде ги е купила.
Виж целия пост
# 99
На мен хартиени формички ми донесе една позната от София - от някаква сладкарска борса, струваха 10 лв за 1000 бройки. Ако се интересува някой, мога да разпитам точно откъде ги е купила.
Ако не е нахално от моя страна , моля те да попиташ. Търся от повече от една година по магазините и - нищо.
Виж целия пост
# 100
Задължително ли е хартиената формичка да е в такава тава или мога да си ги наредя в обикновена.



Виж целия пост
# 101
Не разбира се, но е по-удобно. Освен това струват около 6 лв - в Метро, Кауфланд и т.н магазини. А пък тази тавичка ползвам не само за мъфини, а и за много други оригинални неща, които биха аранжирали храната по интересен и различен начин.
В обикновена тава, има опасност, ако сместа ти не е много гъста, да се разтече. Хартиените формички може да не издържат. А вече всеки си решава за себе си. Аз лично съм много доволна от тази инвестиция - 2 кутии цигари все пак (не пуша вече, но ми харесва да измервам по този начин Laughing)
Виж целия пост
# 102
Благодаря ти. И аз си мислех че има вероятност да се изсипе смета и за товапитах.
Виж целия пост
# 103
Да се поФаля ,взех 4е ги направих тези мъфини Flutter.Станаха супер на вкус,само сладкото  се разля,но на никой не му направи впе4атление Wink. Гласях се да ги оставя за утре с кафето,да, но  вси4ко се изяде за минути. ooooh! Grinning
Благодаря за рецептата!  bouquet
Виж целия пост
# 104
А норче...моля!  Hug Развихрила си се в кухнята   chef Айде, кога ще идваш  на гости, да ядем Тирамису Flutter 
Виж целия пост
# 105
...... А пък тази тавичка ползвам не само за мъфини, а и за много други оригинални неща, които биха аранжирали храната по интересен и различен начин.

[/quote]
Krische  , би ли споделила какво друго приготвяш в тази тавичка please  Praynig Въпроса ми е извън темата знам ...дано не ми се сърдите много   bouquet
Виж целия пост
# 106
За хартиените формички - адресът на магазинчето е: кв. "Редута", ул. "Кадемлия" 6.
Момичета, да ви попитам за сладкото - обикновено сладко ли е, в смисъл - с плод и сироп, а не мармалад примерно. Опасявам се да не се разтече, като е така отгоре. Аз досега винаги съм ги правила със сладко или шоколад, скрити вътре в мъфинчето и тази идея - сладкото да е отгоре, много ми хареса.
Виж целия пост
# 107
Цитат на:  Krische
...... А пък тази тавичка ползвам не само за мъфини, а и за много други оригинални неща, които биха аранжирали храната по интересен и различен начин.

Тъкмо щях да питам същото като meridichka  Flutter.

Иначе направих солените мъфини и станаха много хубави и мекички  Hug, за разлика от сладките. Ама вече ще знам, че определящо е брашното и печенето  Peace.


idimi , аз съм правила и със сладко и с мармалад, но не се разтича стига да не е много рядко сладкото.
Виж целия пост
# 108
Бихте ли споделили тези тавички за мъфини къде могат да се намерят? (за София)  Praynig
Виж целия пост
# 109
А норче...моля!  Hug Развихрила си се в кухнята   chef Айде, кога ще идваш  на гости, да ядем Тирамису Flutter 
Другата седмица съм у вас Laughing Hug
Виж целия пост
# 110
А норче...моля!  Hug Развихрила си се в кухнята   chef Айде, кога ще идваш  на гости, да ядем Тирамису Flutter 
Другата седмица съм у вас Laughing Hug
Ура!  Party
Виж целия пост
# 111
Бихте ли споделили тези тавички за мъфини къде могат да се намерят? (за София)  Praynig
И аз да попитам за Варна - в какви магазини да ги търся формичките-благодаря!
Виж целия пост
# 112
Така и не можах да си намеря формички за мъфини,
използвах за тарталети





Чудна рецепта, благодаря. 
Виж целия пост
# 113
sta...и във форма за  тарталетки,   мъфинчетата са ти станали прекрасни!  Hug
Виж целия пост
# 114
Много ми запалихте с тези чудесни мъфини.Да си призная досега не съм правила.Обожавам сладко от вишни,заради сладко-киселия му вкус.Вчера си купих тефлонова формичка за мъфини,мисля същата като на Krische,затова ще чакам с нетърпение да сподели какви други оригинални неща приготвя в нея.Но за съжаление никъде не можах да открия хартиените подложки,които се слагат във формата.А без тези хартиени тарталетки не знам дали сладкото няма да залепне по дъното на формичката.Пък може и да пробвам,пък каквото стане?
Виж целия пост
# 115
Катка, ако имаш тефлонови формички, не са ти нужни хартиени подложки. Изливай тестото направо във формичките, само ги намажи леко по стените с олио и ги набрашни малко  и няма да залепнат.  Hug 
Виж целия пост
# 116
Тук има голямо разнообразие на форми за мъфинс.

http://www.bestshopbg.com/home.php?cat=311&sort=price&so … tion=0&page=1

А аз съм много доволна от тези, а и са много тематични и много функционални.
Виж целия пост
# 117
Тук има голямо разнообразие на форми за мъфинс.

http://www.bestshopbg.com/home.php?cat=311&sort=price&so … tion=0&page=1

А аз съм много доволна от тези, а и са много тематични и много функционални.

Какво са тези цени 14 евро  Crazy  тефлоновите са по 8 лв. .
Виж целия пост
# 118
Купих си форма за мъфини от магазин Фантастико (София) за 9 лв и нещо с дванайсет отделения...и направих 3 бр със сладко от боровинки, 3 със сладко от вишни, но и двата вида ми се разтече сладкото отгоре, но това не попречи да се изяде и в останалото тесто прибавих лъжичка какао и като разлях във формата поставих отгоре парченца шоколад и орехи...станаха...но не са като тези които съм яла в кафетата Onda, които са в магазина на Метро на цариградско....просто толкова божествено нещо не съм яла...моля ви дайте ми съвети как да ги правя с шоколад, но да има и шоколад отвътре и....да се разкошни....
Благодаря ви!
Виж целия пост
# 119
az pravia marfinite sas 6okolad po slednia na4in.sled kato sam sipala smesta po 4a6kite vav vsiaka 4a6ka postaviam po edna 4aena laji4ka te4en 6okola predi da gi ispeka.smesta e dostata4no gasta i ne pozvoliava na 6okolada da padne do danoto,no pak toi ot svoia strana e dostata4no tejak i pada do sredata na 4a6kata.predi gi palneh s 6priz sled kato sa ope4eni no taka stava mnogo po lesno.
Виж целия пост
# 120
Благодаря ще пробвам с течен шоколад!!!  bouquet
Виж целия пост
# 121
Аз правя шкоколадовите мъфини по тази рецепта : http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=2015  стават страхотни.Ако искам да не са шоколадови пропускам какаото и слагам мармалад вместо шоколад.Стават много бързо и лесно еъпреки ,ч е като прочетох рецептата ми звучеше сложно.
Виж целия пост
# 122
ЧервеноВинце , опасни мъфинки! Сложих по 3 вишнички (да има! Grinning), побутнах ги да влязат навътре в тестото и сложих да се пекат. Като ги погледнах - те изригнали като вулканчета и вишничките ми във вид на лава, закрепили се отгоре им. Много сполучлива рецепта, благодаря!  bouquet


 
Виж целия пост
# 123
ЧервеноВинце , опасни мъфинки! Сложих по 3 вишнички (да има! Grinning), побутнах ги да влязат навътре в тестото и сложих да се пекат. Като ги погледнах - те изригнали като вулканчета и вишничките ми във вид на лава, закрепили се отгоре им. Много сполучлива рецепта, благодаря!  bouquet


 
щях да питам за рецептата.....хич не се сетих,че е написана в началото newsm78
Виж целия пост
# 124
А моите защо падат на дъното и протичат във формата.Рядка ли правя сместа?
Виж целия пост
# 125
Ето и моите мъфини със сладко от ягодиСтанаха страшно вкусни.Наистина тестото ми се получи по-гъсто от нормалното ми кексово,но така трябва да бъде.Благодаря Червено винце  bouquet
Виж целия пост
# 126
А моите защо падат на дъното и протичат във формата.Рядка ли правя сместа?

sta, спазих точно рецептата, защото ги правя за пръв път, но тестото стана по-гъсто от тестото на други мафини, които правя. Но пък се вдигнаха много хубаво и се изпекоха добре за 15-ина минути.
Виж целия пост
# 127
Момичета, много са ви хубави мъфинчетата!  Heart Eyes Благодаря ви ,че споделяте...  Hug
Виж целия пост
# 128
И аз да си покажа мъфините  Simple Smile
Правила съм много пъти, но не и по тази рецепта и днес се поправих  Grinning, много съм доволна, половината направих със сладко от къпини, а другата със сладко от праскови. Остана ми малко смес и я сложих в едно силиконово сърчице, детето много му се радва  Laughing



Благодаря за рецептата   Hug

P.S. Има някакъв проблем с отделните линкове, затова пускам направо линк към албума, дано се отвори.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=333510&pid=11389629
Виж целия пост
# 129
Росица...страхотни са ти мъфинчетата! Heart Eyes Hug
Виж целия пост
# 130
В къщи много не си падаме по козунаците, затова реших тази година да направя "козуначени" мъфини, но не знам как -дайте идеи за малки козуначета newsm78
Виж целия пост
# 131
В къщи много не си падаме по козунаците, затова реших тази година да направя "козуначени" мъфини, но не знам как -дайте идеи за малки козуначета newsm78

Във блога на Абра "Тайната на нашата вечеря'' има много хубави предложения.
Виж целия пост
# 132
...
Виж целия пост
# 133
Бихте ли споделили тези тавички за мъфини къде могат да се намерят? (за София)  Praynig

Близо до женски пазар има специализирам магазин за всякакви форми за сласюдки, тарталети, мъфини, шприцове и какво ли още не Simple Smile То е по скоро работилнаца, в която човекът сам си ги изработва и са по 20-30 стотинки. Ако вървиш по пиротска в посока колоните, пазара ти е от дясно а ти завиваш на ляво (улицата е задънена) и там ще го видиш.

Аз скоро си взех формички за тарталетки и стават чудесни, мисля да пробвам и тази рецепта с тях.
Виж целия пост
# 134
Ауу много са вкусни с вишнички аплодисменти за рецептата   bouquet

ето ги и тях: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=362020&pid=11655280
Виж целия пост
# 135
През почивните дни ще направя и аз Мъфини със сладко от бели череши  Party
Някой пита за хартиени формички във Варна. Аз ги взех от Кауфланд, но сега смятам да поръчам от Ибей  Peace
Виж целия пост
# 136
Сигурни ли сте, че 100 грама захар са достатъчно количество. Направих ги точно с толкова и станаха супер безвкусни  Sad
Виж целия пост
# 137
mari6a  то доста зависи колко е едра захарта и колко са ти големи яйцата:))) установих, че 2 яйца са доста разтегливо понятие и мога да изкарам с тях от 12 до 18 броя мъфини ми е рекорда Mr. Green

Ако е много финна захарта е по-малко сладка, но накрая като поръсваш с пудра захар ако не са достатъчно сладки, просто поръси повече. Ако и сладкото вътре е по-сладичко и ги направиш много сладки, не е добре.
Виж целия пост
# 138
Ауу много са вкусни с вишнички аплодисменти за рецептата   bouquet

ето ги и тях: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=362020&pid=11655280

Стархотни са ти мъфинчетата!  Heart Eyes И аз благодаря за комплимета и за това, че мъфините са ти харесали.  bouquet  С вишни наистина си е идейно Hug

 mari6a..странно е, че не са ти станали сладки мъфините  Thinking Рецептата е със 100 гр захар, а и сладкото от вишни си добавя сладост..така че не би трябвало да се получи така при теб... newsm78
Виж целия пост
# 139
Изчетох темата  Grinning
Прияде ми се  Laughingно нямам формички.
Пишете ,че стават и в тези за крем карамел.
А оригиналните форми с какъв обем са??
Разбрах,че от Кауфланд може да се купи.Къде са изложени??
Прощавайте,много въпроси зададох . Embarassed
Виж целия пост
# 140
KIKI_nik ,да ти отговоря аз като една изявена мъфиноманка hahaha
Мъфините стават във формички за крем карамел,но по бавно се изпичат.Форма за мъфини може да намериш където са домакинските принадлежности.Има и в Метро.Там струват около 8лв.Дъното на мъфина в тази форма е 6см.Намира се до тавите.И да знаеш-направиш ли един път,спиране няма hahaha
За да не ти залепват предварително намазнявай формичките.
Виж целия пост
# 141
nordina,благодаря ти много  bouquet
Формичките ще ги намажа,за да не залепне,но лошото е , че на мен започнаха да се
лепят доста килца Laughing Laughing
Виж целия пост
# 142
Molli, ЧервеноВинце,  верно захарта ми е доста фина. Ама никога не съм си мислела, че това има значение за сладостта. Яйцата са ми средно големи  Laughing. Получиха се 17 мъфина. Следващият път ще сложа захар на по-едри кристали и пак ще докладвам. Надявам се, че ще се получи  Hug

Виж целия пост
# 143
mari6a  ще станат къде ще ходят Simple Smile
аз докато го замесвам тестото винги опитвам как е на сладост, просто защото обичам да си похапвам сурово  Mr. Green
Виж целия пост
# 144
Направих ги.Голяма вкусотия.Използвах формички за крем карамел-излязоха 7 броя.
Следващия път-двойна доза LaughingНо имам проблем със снимка бг. и не мога да ги покажа
Благодаря на ЧервеноВинце за рецептата
Виж целия пост
# 145
Направих ги.Голяма вкусотия.Използвах формички за крем карамел-излязоха 7 броя.
Следващия път-двойна доза LaughingНо имам проблем със снимка бг. и не мога да ги покажа
Благодаря на ЧервеноВинце за рецептата
Много се радвам !  Hug
Виж целия пост
# 146
Eто и обещаната снимка

Tъй като не мога да намеря формички ,утре пак ще правя в крем карамелените
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия