Козуначна тема 2008

  • 89 391
  • 714
# 645
Благодаря ви момичета за пожеланията, още чакаме резултатите!

Аелис, ти как разбра, че не се е надигнало на половиния час и първия час? Веднъж завиеш ли го да втасва ( аз слагам найлоново фолио и отгоре нещо топло, например хавлиена кърпа) не трябва да го отваряш поне 40 мин ( освен когато втасва в тавата разбира се).
А по принцип това, че на теб ти е топло не значи, че на тестото му е топло. Ако е сложено до врата или под включен аспиратор например ти може да се пържиш в собствен сос от горещина и то пак да не се надигне.
Пиши какво стана!
Между другото аз не слагам брашно, когато разтварям маята в млякото, а захар, честно казано за първи път чувам да се слага брашно при първата ферментация, ти коя рецепта ползваш? newsm78



Пробвам рецептата на  Natalyna, там към маята и пр.мляко се слага захар и брашно/по 1 с.л./. Тестото ми втаса след като по съвет на vesi_127 го пъхнах във фурната на 40 градуса. Козунака вече е изпечен, само че не мога да кажа как е на вкус, трябва хубаво да изстине, преди да го разрежа Simple Smile. Но като я знам Natalyna, най - вероятно ще е вкусотия Wink.
Виж целия пост
# 646
2 години правя по рецепта на Наталина и съм очарована.Мисля и тази година пак по нейна рецепта.  bouquet
Виж целия пост
# 647
Козунакът на Natalyna е разкош, това е първият ми опит не само с козунаците, но и с маята въобще и направо не стъпвам по земята Hug.
Виж целия пост
# 648
- днешния козунак,направих го съсhttp://i017.radikal.ru/0804/40/a7b4b1f75bd5.jpg 
два пакета капучино/пликчета сухо/. На вкус е леко на капучино,и малко цвета е по тъмен, но не е кафяв,все едно е от много яйца.
Виж целия пост
# 649
Момичета, току що се изпекоха двата ми козунака  Peace направо съм възхитена от себе си  Peace За конците мога да отбележа, че не се ли постигнат при самото замесване на тестото, после няма как да станат  Peace Снимах ги и само да си оправя блуутута ще ги кача  Peace Тандури  благодаря за всичките ти напътствия    bouquet
Виж целия пост
# 650
Супер! Много се радвам момичета, че се получават нещата и ще имате всички хубави козунаци за Великден!!
В този случай освен да кажа и аз като Мечо Пух, печете козунаци, " КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ"  Laughing
Наистина много ви се радвам!  bouquet Hug
Виж целия пост
# 651

мм, ти си направо неуморна  Grinning. Браво на теб!
Виж целия пост
# 652
Ami то луд умора......нема!
Забърквам ги едни за проба и на Великден не знам каква рецепта ще избера- правя ги винаги със шампанско, а другото е или сладолед или капучино или само вода. На последния сложих една лъжица мед и много хубав стана. На вкус са много хубави, но на вид не ги докарвам като вашите...нямам подходящи форми за печенето.
Хубав ден на всички и успех в козуначеното дело!!!
Виж целия пост
# 653
Майсторки, искам да попитам с коя комбинация става по-вкусен козунака-олио и мас или олио и масло?
Виж целия пост
# 654
Майсторки, искам да попитам с коя комбинация става по-вкусен козунака-олио и мас или олио и масло?
Аз ги направих с олио и масло  Peace ,но ако имах мас сигурно  и тази комбинация щях да я пробвам  Thinking
Виж целия пост
# 655
Майсторки, искам да попитам с коя комбинация става по-вкусен козунака-олио и мас или олио и масло?

аз залагам на олио и мас (50 на 50)  Peace от баба ми знам и винаги са ставали много вкусни  Peace
Виж целия пост
# 656
Мерси   bouquet Ще го направя с мас.
Виж целия пост
# 657
Мерси   bouquet Ще го направя с мас.
Кажи после как  е ,да знам да търся ли мас  Thinking, но съм убедена че ще е вкусно след като бабата го прави така   bouquet Бабите са най-добрите   bouquet
Виж целия пост
# 658
Като стане козунака с маста,споделете как е на вкус и има ли конци.
Аз много искам да сложа мас,но си мисля да не пречи на конците newsm78
 Затова слагам масло и зехтин.Но, бих пробвала....
Виж целия пост
# 659
О, с мас стават много хубави конци. Моят беше с мас (от баба Simple Smile), за първи път месих, а имаше хубави конци.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия