Аелис, ти как разбра, че не се е надигнало на половиния час и първия час? Веднъж завиеш ли го да втасва ( аз слагам найлоново фолио и отгоре нещо топло, например хавлиена кърпа) не трябва да го отваряш поне 40 мин ( освен когато втасва в тавата разбира се).
А по принцип това, че на теб ти е топло не значи, че на тестото му е топло. Ако е сложено до врата или под включен аспиратор например ти може да се пържиш в собствен сос от горещина и то пак да не се надигне.
Пиши какво стана!
Между другото аз не слагам брашно, когато разтварям маята в млякото, а захар, честно казано за първи път чувам да се слага брашно при първата ферментация, ти коя рецепта ползваш?
![newsm78](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/newsm78.gif)
Пробвам рецептата на Natalyna, там към маята и пр.мляко се слага захар и брашно/по 1 с.л./. Тестото ми втаса след като по съвет на vesi_127 го пъхнах във фурната на 40 градуса. Козунака вече е изпечен, само че не мога да кажа как е на вкус, трябва хубаво да изстине, преди да го разрежа
![Simple Smile](/img/emojis/faces/simple_smile.png)
![Wink](/img/emojis/faces/wink.png)