Козуначна тема 2008

  • 89 377
  • 714
# 465
Здравейте, момичета
Вчера успях да направя невероятно вкусен козунак по рецепта на Нещо бяло, за което огромно БЛАГОДАРЯ от мен и семейството ми. Аз разбира се за проба направих четвърт доза, но дори с това количество стана един козунак в кексова форма и шест мини козуначета във форма за мъфини.
Определено ще пробвам и други рецепти от тук.
Виж целия пост
# 466
Момичета току що купих от магазина готово козуначено тесто  newsm78 някой да е пробвал тази смес  newsm78
Виж целия пост
# 467
Нани, на Техра ли?
Нещо са го развалили, Селският им хляб също Tired
Виж целия пост
# 468
Дуци, ако правиш козунака по моята рецепта, прави го в машината, там втасва точно добре. Ако го втасваш втория път извън машината и печеш в печката - увеличи количеството на маята, защото ще втасва много бавно. Получава се, ако е топло навън, но сега сезона не е такъв!
Виж целия пост
# 469
и аз ще пробвам козунака на Tandoori-трети опит
първия беше по рецепта на Нещо бяло-супер
втори по рецепта на ММ-малко ни е захарта и нещо не стана
надявам се до Великден да намеря най-подходящата за нас рецепта
Виж целия пост
# 470
Дуци, ако правиш козунака по моята рецепта, прави го в машината, там втасва точно добре. Ако го втасваш втория път извън машината и печеш в печката - увеличи количеството на маята, защото ще втасва много бавно. Получава се, ако е топло навън, но сега сезона не е такъв!
Късно го прочетох това Laughing
Втасва във фурната в момента на 35 градуса, дано не чакам до полунощ...
Виж целия пост
# 471
Бо, Тандури е абсолютно права за това, че има огромна разлика м/у фурните...Това, което искам да ти кажа е, че според мен на вентилатор стават по-добре и да го ползваш Peace Моят козунак по рецептата на Тандури се пече 35-40мин. първо на 100'С за 10тина мин., а после увеличих на 140-150 и така го пекох до края. Започна да се зачервява отгоре още на 20тата мин. и го покрих с ал.фолио. Което показва че даже 150'С е силна темпертура за моята фурна. Но това го знам, защото когато пека нещо на 180 винаги става бързо и се запича доста.
Виж целия пост
# 472
Извинявам се, аз говорех по телефона докато писах предния пост и малко объркано е прозвучал. Исках да кажа, че и аз съм за вентилаторите и че нещата стават по-добре, съжалявам само, че нямам  Peace
Виж целия пост
# 473
Здравейте, аз колкото пъти вляза в темичката вие все сте писали- писали, правили вкусотийки . Тази вечер няма да мога да изчета всичко, че късничко стана и около мен човека неще да ляга да спи, а утре е рано на у-ще и само ще се отчета с козунака който направих и да споделя разочарованието си от печенето на моята фурна, че пече от едната страна по- силно   #Cussing out
което е и проблем. От снимките се вижда как е изгоряло рулото от едната страна , а от дясната страна в иената как е опечено/ съвсем различно е . Наистина има разлика при фурните и тяхното печене.Предишната ми беше на степени , а тази на градуси и тази година ми е сефтето- определено има разлики и ще трябва да я дебна повече докато и хвана цаката. Ето и снимчиците:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=231801
Виж целия пост
# 474
 Нещо бяло, хубаво е рулото,изглежда апетитно !!!!!  bouquet А шоколад и орехи ли е плънката?
И много ми хареса сладкиш френски с круши-от снимките.Би ли ми дала рецептата,на лични,тук да не спамя хубавата тема.Искам да го направя.... newsm78

Янамед,съжалявам,че не се е получил козунака ти по моята рецепта,не знам защо така...и казваш,че не ви е бил сладък,нали сложи 300 гр.захар?Моя приятелка го прави вчера и каза че станал страхотно и от виното ли е,но бил й различен. А между другото вчера се рових из разни руски сайтове и открих много рецепти с червено вино.Обаче забелязах че слагат само вино и вода като течност. И само жълтъци. Та ще пробвам само вино и вода ,а маята само с мляко ще разтворя. И ще се отчета какво е станало.... newsm78
Виж целия пост
# 475
Ех, мисля че този път при мен нещата се получиха Crazy Има още какво да се желае, но определно не е като преди.
Тестото стана разкошно просто, за пръв път ми се получават мехурчета, Пина, мерси Hug
Май трябваше още малко да го пека, но снощи ядохме от него и е екстра. Сложих и махлеб.
Втасало.
Опечено.
Спаднало в дясния ъгъл Sad Защо се сви така  33uu
Виж целия пост
# 476
да сложих,но не ми беше сладко,може би за нас трябва още
а  наистина е по-различен с вино като се опече,аз също го правих с червено вино
Виж целия пост
# 477
Дуци, страшна си Party
Много апетитно...  chef
Виж целия пост
# 478
Бо, Тандури е абсолютно права за това, че има огромна разлика м/у фурните...Това, което искам да ти кажа е, че според мен на вентилатор стават по-добре и да го ползваш Peace Моят козунак по рецептата на Тандури се пече 35-40мин. първо на 100'С за 10тина мин., а после увеличих на 140-150 и така го пекох до края. Започна да се зачервява отгоре още на 20тата мин. и го покрих с ал.фолио. Което показва че даже 150'С е силна темпертура за моята фурна. Но това го знам, защото когато пека нещо на 180 винаги става бързо и се запича доста.

Печка, като печка - май Фабер и Нарди беше. Вентилатора го използвам предимно, когато пека на две нива. Но, тъй като съм много зле в печенето на питки и съответно козунаци... слушам и изпълнявам, това което ми кажете.  newsm53
 Sunglasses ТенкЮ   bouquet
Виж целия пост
# 479
нещо ново как се прави тази стандартна за козунаците форма
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=231801&photo=18

в неделя ще е моя първи ама наистина първи опит с козунаците и сега ме хвърлихте в размисъл бях решила да правя рецептата на Тантури (Скарлет О Хара), а сега чета за особения вкус на нещо бяло рецептата с вино (в къщи имаме червено дали ще стане да не купувам бяло)...ох май ще са и двете имам 1 месец да изпробвам .. newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия