Пица на руло!!!

  • 8 110
  • 40
Това е една много лесна , бърза и много вкусна рецепта!!! ... Hug

И е нещо по-различно на дизайн от стандартната кръгла пица... Blush




За блата:   рецептата за пица тестото е от   "Italiensk kokebok"... тоест оригинална  и изпробвана  Peace

5 дл брашно/ малко под 500 гр /
1/2 пактче суха мая / цялото пактче е около 11-12 грама/
2 с.л. топла вода/ не гореща!/
1.с л. сол
2.с л. зехтин/олио/
3с.л. пр. мляко

Пълнеж:

Кайма 500 гр
2-3.с л.олио
чубрица на вкус
 сол,
мащерка,
чесън на прах 1 ч. л.
къри на прах  1 с.л ,
червен пипер 1 ч. л.
сух или пресен магданоз
150-200г кашкавал/настърган/
 100 гр топено сирене
1 жълтък за назване .../по желание.../

Приготовление...


Разтворете маята в топлата вода. Да престои  на топло за 10 минути. Аз покривам купата с найлон и одеяло.

През това време запържваме каймата в олито, като добавяме всички подправки една по една.Каймата да се запързи добре.






Пуснете фурната да загрява на 200 С!

Смесете брашното със солат в една голяма купа, и изсипете отгоре разтворената мая, олиото и млякото. Бъркайте с ръка докато се получи меко тесто. Ако  ви е твърдичко....добавете малко мляко или водичка  Peace

Разточете на  правоъгълник  с размери около 40см дължина x 30 см ширина




Намажете с доматен сос или със сос за пица.


 

Отгоре разпределете равномерно готовта  кайма.





После разпределете отгоре настъргания кашкавал и ...




... и най-накрая топеното сирене на парченца.




След това започвате да навивате тестото  на руло от  ляво-надясно...или от ляво надясно от към ширината.  Wink

/Извинявам се, че не можах да снимам акк се навива...но ръцете ми бяха в тесто... Crazy/



Запечатайте добре... ако желаете най-отгоре рулото може да  нмажете с жълтък.

Печете в средата на фурната доакто се зачерви добре.




Като извадите рулото го разрежете на парчета....





Много вкусно с кетчуп и със бял чеснов сос /дресинг/ за пица





Бон апетит!    chef







Виж целия пост
# 1
 Shocked Изглежда вкусно  Embarassed
Много ми хареса идеята  Crazy
Имаше и едни парти пици подобни пробвала съм ги сега и тези  bowuu
  bouquet
Виж целия пост
# 2
и аз правя подобна, но пека нарязана Wink

мини пици

правя я по същият начин, но не я пека на цяло руло.
твоята става ли хрупкава навсякъде? или вътре си е мекично, не обичам мекичка пица  Wink

не че ям често пица де Crazy
Виж целия пост
# 3
Олеее, изглежда много апетитно, Винце, ти пак ли си отпуска  Mr. Green
Аз правих на asyalein мини парти пиците и станаха много готини и хрупкави. Сега ще пробвам и този вариант.  Винце, отивам да купувам билета, гости по Великден приемаш ли  Mr. Green
Виж целия пост
# 4
На мен ми прилича тип лазаня.
И аз не съм по меките пици  Grinning
Виж целия пост
# 5
Браво! Много оригинално ястие!   bouquet
Виж целия пост
# 6
Идеята е страхотна, ще я опитам, но постна разбира се.   Peace
Виж целия пост
# 7
А млякото  за тестото  на пицата не е ли  много малко за 500гр.брашно?
Виж целия пост
# 8
и аз правя подобна, но пека нарязана Wink

мини пици

правя я по същият начин, но не я пека на цяло руло.
твоята става ли хрупкава навсякъде? или вътре си е мекично, не обичам мекичка пица  Wink

не че ям често пица де Crazy

Отхоре е хрупкава, но  вътре е сочна и мека заради разтопеното топено сиренце и кашкавлчето.... Heart Eyes

Ако е твърда и вътре ще е като  сухар.... Crazy
Виж целия пост
# 9
А млякото  за тестото  на пицата не е ли  много малко за 500гр.брашно?


Не  не е, но по принцип зависи от брашното. Тестото трябва да не е твърдо и  да  може да се точи с точилка.
Имаче рецептата е с 5 дл брашно. Което е малко под 500гр. Peace / Ще го допълня в рецептата че е  с дл

Ето  с такова консистенция  трябва да е тестото  примерно....



Аз понякога допълнително  добавям млекце ... Simple Smile

 
Виж целия пост
# 10
На мен ми прилича тип лазаня.
И аз не съм по меките пици  Grinning

Няма нищо общо с лазанята. Лазанята е мека и разтеглива. Единственото меко нещо вътре е сиренето и кашкавала.

А каймата  е стегната....не е  водниста, понеже се пържи  без домати.  Wink

И аз не обичам меки пици... Crazy
Виж целия пост
# 11
Колко апетитно изглежда , и аз ще опитам добра идея събота ще се позапретна   Peace
Виж целия пост
# 12
Изглежда супер Hug.Смятам да заменя каймата с някакъв колбас и ще докладвам Wink
Виж целия пост
# 13
мммммммм,вкусотия! smile3501 smile3501 smile3501
Виж целия пост
# 14
ЧервеноВинце, ти къде живееш? Вече съм в отпуск и мога да ти дойда на гости.............  Hug
Виж целия пост
# 15
ЧервеноВинце снощи си мислех аз тъй като не съм много по месенето и точенето  Embarassed няма ли да стане и със бутер тесто  Mr. Green, но пък ако не решила съм да пробвам така или иначе
Виж целия пост
# 16
ужасно вкусно изглежда, и ще се пробвам да го направя, още повече съм голяма фенка на пиците Flutter
само да ви попитам-имате ли идея за вегетариансли вариант, т.е каймата с какво подходящо може да се замени newsm78
Виж целия пост
# 17
Dilirium...за вегетариански вариант пробвай да наръсиш следните продукти. Печурки нарязани, кисели краставички, царевичка от консерва и по желание обезкостени маслини...и отгоре поръси обилно с кашкавал и топено сиренце. Hug

petya-81....тестото хич не е трудно за точене..освен това не се чака да втасва или нещо такова.

Обработва се веднага. Много е лесно. Цялата работа ще ти отнеме около 30-40 минутки.
Иначе за бутер тесто...сигурно ще стане. Но ще е повече като бутер баница с кайма... Laughing  Но нищо не пречи да пробваш Hug

t_ilieva...чакам те! При нас е зима и има много сняг...и е прекрасно снежно , пухкаво и бяло.  Heart Eyes Така че грабвай ските и идвай...  Hug


Камамбер....ти още ли си в България бе миличка...айде литвай насам!   Hug  Тук се празнува по католишки..тоест Великден е утре  и в неделя ! Така че  тичай да купуваш билетите, че нямаш много време  Joy

Erica...балгодаря ти!     bouquet



Виж целия пост
# 18
ЧервеноВинце, благодаря за поканата - трогната съм! Само дето не си се представям много върху ските бременна в девети месец...... newsm78
Ама като гледам снимките на пицата, пак се замислям........... Thinking
Виж целия пост
# 19
ЧервеноВинце, благодаря за поканата - трогната съм! Само дето не си се представям много върху ските бременна в девети месец...... newsm78
Ама като гледам снимките на пицата, пак се замислям........... Thinking

Ооо, не знаех, че си беременна в 9 месец  Blush Тогава ските отпадат!  Hug Не я мисли толкова пицата...лесна е за правене  Hug

Аз в неделя ще я правя, тъй като  моя син ми е дошъл на гости само  за 3 дена....и си даде вече  заявка  за пицата в неделя....  Laughing

Виж целия пост
# 20
ЧервеноВинце , снощи направих твоето руло  Peace Но в последния момент реших да го променя малко Embarassed........... Точно заради моят син. Тоест не го опекох цяло, както ти си направила, а го нарязах и подредих в тавата легнало. Така станаха малки пици, хрупкави и много вкусни. Стана прекрасно. Благодаря ти от сърце. Следващия път ще пробвам цяло да го направя......   bouquet
Виж целия пост
# 21
ЧервеноВинце, млякото пресно или кисело? Уж, четох, уж очила не нося, но извинявай, ако съм го пропуснала някъде......А може би няма голямо значение newsm78
Виж целия пост
# 22
ЧервеноВинце, млякото пресно или кисело? Уж, четох, уж очила не нося, но извинявай, ако съм го пропуснала някъде......А може би няма голямо значение newsm78
Прясно е.... Sunglasses Не съм ли  го упоменала... newsm78 Сори...шемет съм   Joy
Виж целия пост
# 23
ще се пробва задължително, а относно вегетерианската мисля че може и със соева кайма да стане
Виж целия пост
# 24
Мисля това да е вечерята довечера newsm78 Дали ще стане вместо кайма , да е някакъв колбас или шунка . Че  снощи бяхме на кюфтаци и моите ще се смръщят Wink
Виж целия пост
# 25
А млякото  за тестото  на пицата не е ли  много малко за 500гр.брашно?

И аз това се чудя. На 500 гр.брашно само 5 с.л.течност  Thinking
Виж целия пост
# 26

Ето и моят "бъбрек", оказа се, че нямам подходяща тава и се получи тая форма. На пица не прилича, но е доста вкусно руло. Плънката е от леко задушени ситно нарязана глава лук, рендосан морков и коприва. Към тях прибавих яйца, разбити с  прясно мляко и малко брашно + сирене и джоджен. С тестото се стравих малко трудно, стана твърдо, доливах мляко, натъкмих го някакси. Но резултатът си стува.
ЧервеноВинце ,   bouquet за идеята!

Виж целия пост
# 27
А млякото  за тестото  на пицата не е ли  много малко за 500гр.брашно?

И аз това се чудя. На 500 гр.брашно само 5 с.л.течност  Thinking

Брашното е малко  под 500 гр...понеже е 5 дл. Аз имам в къщи електронен кантар и меря брашно само с него.


Не  забравяйте, че и маята сте я разтворили в 2 с. л. топла вода.   Wink


Ако нямата то трябва да се мери с мерилна кана/чаша.   

А не да се мери примерно на  око с водна чаша...която се смята че е 250 гр брашно, но не е ... Peace

 


Ето я рецептата оригиналната за тестото...



И ето колко е цялата течност...




Освен това допълних, че може да добавите мляко накрая...допълнително.  Wink  Зависи от брашното какъв тип е... Peace
Виж целия пост
# 28
labrex...ти си импровизирала... Hug Затова не прилича на пица. Laughing 

 Самата плънка не  ти е като  пица плънка, понеже има лук, коприва и моркови....   Grinning

Но иначе рулото ти звучи вкусно.  Blush  Всеки може да импровизира и да си прави различни варианти ... Peace

Аз дадох пълнеж точно за пица ...с кайма, без много добавки....и с много кашкавал, защото исках рулото да има вкус на пица. Laughing

Тестото ще ти е станало твърдо ако си сложила 500гр брашно....а то е 5 дл.

 


Виж целия пост
# 29
Сложих по-малко от 500 гр /мерих с една каничка, но и тя е в гр./, но нещо не  улучих съотношението течност-брашно, мисля, че втория път ще го направя вече нормално. Важното е, че стана вкусно!  bouquet
Ще направя и твоя вариант, просто нещо ми се втръсна месото, и без това често го готвя.
Виж целия пост
# 30
В една друга тема бях дала рецепта в децилитри, и някои  се затрудниха с децилитрите. Аз лично съм свикнала много с дл, понеже тука всички мерилни чаши са комбинирани тоест  с дл и с гр. 

А България няма ли на чашите дл...само в гр ли са?  newsm78

Иначе дл и мл/гр са равни като мярка.... 1 дл е 100 гр. обаче в  течности ....НО при ориз,брашно и захар...мярките са различни.  Peace

Аз винаги работя с теглилка или мерилна чаша. Така не стават грешки... Иначе на мерилните чаши е показано колко са 5 дл....малко по малко от 500 гр, трудно е да се определи  колко точно.

Освен това брашната са различни.

Майка ми като прави мекици  казва, че разликата е голяма в брашното. Когато ми е на гости тука, тя ползва по-малко брашно за същата доза мекици която прави в България. Simple Smile

Затова и в рецептата е допълнено, че ако ви стане по-твърдичко тестото, се добавя мляко.

Но един път като го направите, ще му хванете цаката вече  Hug

Виж целия пост
# 31

А България няма ли на чашите дл...само в гр ли са?  newsm78


Аз поне не съм виждала в дл, ама може и да има  newsm78

Благодаря за разяснението, ще я изпробвам скоро тази пица-руло Simple Smile
Виж целия пост
# 32
Освен това брашната са различни.

Да, зависи и от типа брашно, дали е ръжено, типово, бяло или т.н. А и от меко до меко има разлика. Аз винаги правя на око. Толкова често меся, че съм се специализирала.
Виж целия пост
# 33
Цитат
petya-81....тестото хич не е трудно за точене..освен това не се чака да втасва или нещо такова.

Обработва се веднага. Много е лесно. Цялата работа ще ти отнеме около 30-40 минутки.
Иначе за бутер тесто...сигурно ще стане. Но ще е повече като бутер баница с кайма... Laughing  Но нищо не пречи да пробваш Hug
благодаря ти ЧервеноВинце ще пробвам  Peace със сигурност че с бутер тестото няма да стане пица ами местни банчки Laughing затова ще следвам съвета ти и ще я направя както трябва Hug
labrex и твоята пица тип-кифла  Mr. Green(да не се обидиш  от това че казах кифла)  изглежда чудесно и апетитно Hug
Виж целия пост
# 34
Ето един конвертор за мерки и теглилки, надявам се да свърши работа.

[labrex и твоята пица тип-кифла  Mr. Green(да не се обидиш  от това че казах кифла)  изглежда чудесно и апетитно Hug

Хич не се обиждам, 40 см-овата ми кифла се хареса много! Hug
Виж целия пост
# 35
Ето един конвертор за мерки и теглилки, надявам се да свърши работа.

[labrex и твоята пица тип-кифла  Mr. Green(да не се обидиш  от това че казах кифла)  изглежда чудесно и апетитно Hug

Хич не се обиждам, 40 см-овата ми кифла се хареса много! Hug
вярвам ти  Hug
Виж целия пост
# 36
Ау, ЧервеноВинце, какви са тези снимки, какво е това чудо? smile3501
Направо лигите ми потекоха. В най-скоро време ще пробвам рецептата. Тази вечер ще правя пица, но обикновена. Другия път ще пробвам твоята.  bouquet
Виж целия пост
# 37
ЧервеноВинце ето го и моят резултат
        
стана много хубаво благодаря  ти!!! Hug
Виж целия пост
# 38
petya-81....радвма се, че ти е харесало рулцето!  Hug  Изглежда супер на снимките... Heart Eyes

Благодаря  ти, че сподели   bouquet
Виж целия пост
# 39
petya-81....радвма се, че ти е харесало рулцето!  Hug  Изглежда супер на снимките... Heart Eyes

Благодаря  ти, че сподели   bouquet

толкова ни хареса че днес го направих отново само че пробвах с готов блат за пица и стана също много хубаво мога да кажа че без никаква разлика за напред ще го правя с готов блат по лесно и бързо е за мен  Peace Hug
Виж целия пост
# 40
petya-81....радвма се, че ти е харесало рулцето!  Hug  Изглежда супер на снимките... Heart Eyes

Благодаря  ти, че сподели   bouquet

толкова ни хареса че днес го направих отново само че пробвах с готов блат за пица и стана също много хубаво мога да кажа че без никаква разлика за напред ще го правя с готов блат по лесно и бързо е за мен  Peace Hug
Ами щом се продава готов блат за пица...супер!  Grinning Тогава е още по-лесно... Hug 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия