жито ?

  • 1 837
  • 17
# 15
Понякога правя за гарнитура - като се свари (кой както си знае) слагам парче краве масло да се разтопи и сол, разбърквам и готово.
Виж целия пост
# 16
Аз го правя така.Измивам житото много добре,поне няколко пъти изхвърлям водата.Слагам го на котлона да заври.След като заври ,изключвам котлона.Тенджерата я оставям на котлона докато е топъл.След това я завивам в одеало и я оставям няколко часа.Не повече от 2-3 ч.Отвивам,житото е цъфнало,добавям захар,1 лимон изстискан,кората я стържа,орехи или каквито ядки искате.И готово Simple SmileБързо и лесно.
и аз така знам Peace
Виж целия пост
# 17
Житото се вари около 20 минути, след това котлона се изключва и тенджер се покрива и така престоява до сутринта. След това житото се измива и се разс тила на тензух(марля) да изсъхне. След като изсъхне се поръсват галета, смля ни орехи,стафиди и лимонена кора. Захар слагам при консумацията, за да не пуска вода. Заслужава си да се опита пшеницата по този начин. Peace

Ей това ми е любимото жито. Номера със захарта не го знаех.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия