Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 27

  • 34 520
  • 292
# 255
Благодаря на всички за информацията!  bouquetЧерпя ви с това
Виж целия пост
# 256
Днес се пробвах с Марципан Варна, стана добре, точи се, но ми лепне като правя фигурки, и по малките детайли се раздробяват. Четох че се работи с натурално нишесте при моделиране, но така няма ли да побелеят. А и самото покритие стои малко на мехурчета, не е супер еднородно като това на моделиращата маса - така ли трябва да изглежда, или малко съм го месили или е малко пудрата захар. Все си мислех че е по жилаво, а то едно такова крехко.
Виж целия пост
# 257
Здравейте, мили момичета! От дълго време разглеждам вашите форуми, но все още не съм решила дали ще се регистрирам. Възхищавам се на кулинарните ви постижения и тъй като не съм много добра в кухнята, реших да ви помоля за съвет. Купих си от Чехия вафлени кори (правоъгълни, размер като лист А4). Искам да направя от тях някаква торта, но нямам абсолютно никаква идея какъв би трябвало да бъде кремът, с който ще се прави. Много се надявам да ми помогнете с някои съвети, включително какво покритие би й подхождало (след три седмици синът ми има рожден ден - става на осем години - и искам да му направя някаква торта сама).
Благодаря ви отново!   bouquet
Вафлените кори се използват за украса на тортите и ако не са с вече принтирана картинка, ще трябва ти да си я нарисуваш с хранителни бои или да разбереш къде могат да ти принтират нещо. След което я слягаш върху вече готовата торта, заглаждаш, за да изкараш максимално въздуха и да не се образуват мехурчета и оставяш да си попие. После изяждате тортата с голямо удоволствие  Mr. Green  А иначе кремът си е по твое желание и вкус  Wink
Виж целия пост
# 258
Пепи_ , пробвах крема ти и стана вкусно, но ми се пресече. Чудя се къде сбърках?
Виж целия пост
# 259
Пепи_ , пробвах крема ти и стана вкусно, но ми се пресече. Чудя се къде сбърках?

Може би продуктите не са били с еднаква температура и пудинка се добавя лъжичка по лъжичка, защото и тогава има опасност да дойде в повече и да се пресече
Виж целия пост
# 260
Здравейте, мили момичета! От дълго време разглеждам вашите форуми, но все още не съм решила дали ще се регистрирам. Възхищавам се на кулинарните ви постижения и тъй като не съм много добра в кухнята, реших да ви помоля за съвет. Купих си от Чехия вафлени кори (правоъгълни, размер като лист А4). Искам да направя от тях някаква торта, но нямам абсолютно никаква идея какъв би трябвало да бъде кремът, с който ще се прави. Много се надявам да ми помогнете с някои съвети, включително какво покритие би й подхождало (след три седмици синът ми има рожден ден - става на осем години - и искам да му направя някаква торта сама).
Благодаря ви отново!   bouquet

Виж тук и тук и още тук Grinning. С търсачката ще намериш още. Wink
Виж целия пост
# 261
Благодаря на Gushanka и Violetblue за отговорите. Непременно ще спретна някой от кремовете. А вафлените кори наистина са релефни - имат отпечатани картинки с Мики Маус и вероятно с малко повече търпение и с няколко цвята сладкарски бои мога да постигна приличен завършек за празнична торта. А ако резултатът си заслужава, ще ви покажа и снимки на края на месеца. Laughing
Виж целия пост
# 262
Здравейте момичета,
от доста време Ви чета,успях дори да прочета всички стари теми!
Много ме запалихте -страхотни торти правите.
Аз вече мога да се похваля с моита първа торта
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=6470229
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=6474910
За съжаление не успях да се справя с марципан Варна и си купих готов от Кадемлия
ето и разликата във фигурките която ми се получи:
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=6474927
Надявам се да показвам още много торти.
Благодаря Ви за първите уроци!!!
Виж целия пост
# 263
Момичета привет от мен.Нямам много време и минавам по диагонал - страхотни торти пак се правили.
Estell - за Е - тата, май ако има само Е 102 - нали не толкова често правим торти newsm78май ще го преглътнем.
Ivalex - страхотно си се правила
Clairette - тортата ти за упражнение е страхотна.
Elena K - благодаря за инфото за боичките на Камедлия. Ще ходя там да си напазарувам и пак ще чета за Е - та Wink
Пепи - русалките са ти супер.Аз такова съвършенство ми е малко трудно да постигна Mr. Green, но ти си си майстор
Cvety 77 - поздравления за първата торта
Nelly D - щастрива е леля ти с племенница като теб. Да ти е жива и здрава.
Tannita - и твоя малчуган за който е била тортата е бил доста доволен май Wink
Nikoleta , Сребърен облак- карамелените ви торти са супер. Аз съм страшта фенка на такива торти и точто тези украси Hug И тортата на Аз съм си също спада в тази графа
Destini - според мен добре си се справила с покритието. Всички тука се учим от майсторките. Wink
Neleto - тортата ти за ЧРД на Яна е супер  bouquet
Emsy -  страхотна тортичка и ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ МЕН - ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО МНОГО ОБИЧАНА  bouquet
Fior - скри ми шапката с твоята торта - такива в сладкарниците не съм виждала. Мъжа ти като е готвач - демек  професионалист как реагира Mr. Green. Разгледах ти албума - то май и ти си професионалист в тортоправенето Wink
Marulka - доядеми се от твоята торта - почти обяд е все пак Wink
ЕЕЕЕЕЕЕ изредих ви всички  bouquet - продължавайте в същия дух.

А някой правил ли е крема на Пепи с кондезираното мляко но без да вари самата консерва - четох че може да се вари самата мляко в тенжерка newsm78

И за карамелената украса на куполчета да питам - прави се върху чарпак намазан с олио и като засъхне се потопя във студена вода - така ли е или съм в грешка newsm78
Asti - добре дошла сред нас. Личи се че си чела доста.Браво
Виж целия пост
# 264
И за карамелената украса на куполчета да питам - прави се върху чарпак намазан с олио и като засъхне се потопя във студена вода - така ли е или съм в грешка newsm78
Всъщност тънкостта е черпакът да е предварително охладен в хладилника. После се намазва леко с олио (според моя източник, иначе Николета не го е мазала), рисува се и като изстине, се сваля лесно. При мен само черпака не се получи, че се беше затоплил вече.
Виж целия пост
# 265
Момичета, току-що "открих" нещо мноооого вкусно  Grinning
Не съм чела вашите рецепти за кремове подробно, но ми се прияде домашен, най-обикновен крем (прясно мляко 1л, сложих 2 яйца, непълна чаша захар, половин чаша брашно и малко масло). След като го изсипах в чашите, остана малко количество в тенджерата и реших да го оцветя със 100 гр. шоколад. При непрекъснато бъркане разтопиш шоколада в още топлия крем и стана една фантазия... Сигурна съм, че с този гладък лъскав крем много добре ще се покрие торта, стяга веднага! (И извинете ме, все пак, ако тази "технология" вече е обяснена някъде - аз си знам, че не откривам топлата вода  Joy)   bouquet
А иначе ви черпя с две тортички, които направих набързо вчера - първата за приятелка, която ми сподели, че е бременна  Heart Eyes, а другата за сестра ми, послучай новата й съдомиялна  Heart Eyes:
- Торта Чоколатина на Йотис с покритие от готова бавносъхнеща маса
- торта с рула на Лео, със същото покритие Simple Smile  Забележка: купих рула на СуиитХоум и няма да го повторя! Тези на 7days са много по-вкусни... Балоко също стават, но са по-скъпи...
На всички вас - приятен ден и много усмивки!!!   bouquet
Виж целия пост
# 266
Neleto,страхотни торти!Много са свежи!
Виж целия пост
# 267
neleto супер свежи тортички Simple Smile да ти кажа че и аз установих че рулата на 7 дейс са най-вкусни за тортата с рула на Лео.
Виждам че и Асти като мен е имала проблем с Варната #Cussing out и реших, че ще си купя готова мод. маса и няма да се нервя Mr. Green
Бъни, така е всички тук се учим от майсторките, които и много ни помагат за което  bouquet
Виж целия пост
# 268
Етотук
обещаният разрез на тортата.Гостите бяха очаровани,всички си тръгнаха със "сувенирчета" Mr. Greenот тортата-кой с тенджера,кой с тиган,дори нашите кръщелници с цялата печка! Joy
Бъни,благодаря ти за комплимента,а що се отнася до мъжа ми той никога не би се заел да прави подобно нещо.Беше очарован!Дори имаше и негови колеги,които твърдо заявиха,че нямат нерви да си играят с подобно изпълнение!
И май стигнах до извода,че аз съм малко #Crazy #Crazy #Crazy
asti,добре дошла и от мен!Чудесна първа торта!Поздравления!Продължавай все така! Hug
neleto,много са нежни тортичките ти!
А по повод вафлените кори-от къде мога да се снабдя с такива?
Виж целия пост
# 269
Етотук
обещаният разрез на тортата.Гостите бяха очаровани,всички си тръгнаха със "сувенирчета" Mr. Greenот тортата-кой с тенджера,кой с тиган,дори нашите кръщелници с цялата печка! Joy
Бъни,благодаря ти за комплимента,а що се отнася до мъжа ми той никога не би се заел да прави подобно нещо.Беше очарован!Дори имаше и негови колеги,които твърдо заявиха,че нямат нерви да си играят с подобно изпълнение!
И май стигнах до извода,че аз съм малко #Crazy #Crazy #Crazy
asti,добре дошла и от мен!Чудесна първа торта!Поздравления!Продължавай все така! Hug
neleto,много са нежни тортичките ти!
А по повод вафлените кори-от къде мога да се снабдя с такива?

Вафлени кори в България не знам къде се продават, аз моите съм ги купувала от супермаркетите Tesco в Чехия, има ги и в Словакия. Прочетох тук, във форума, че някои от момичетата си ги намират от фирмите, произвеждащи вафли.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия