Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 27

  • 34 497
  • 292
# 270
Fior,възхитена съм от тортата.Абсолютно майсторство  Peace .И определено не си  #Crazy ,щом като правиш всичко с удоволствие.
А вафлени кори мисля,че се продават в "Новажел" .Ако се не лъжа Скарлет беше правила торта с една кола и спомена,че е купила такива кори от магазин "Торнадо" в Пловдив.Дано само не те подвеждам с грешна информация.   bouquet
Виж целия пост
# 271
2в1, там са направо готови плаки за отгоре, а не такива с които можеш да си направиш цяла вафлена торта. Поне аз така си мисля  newsm78
Виж целия пост
# 272
 Здравейте момичета  Hug
 Поздравления за прекрасните торти...
 Та имам една молба  Praynig В края на месеца ще правим кръщене на малкия и искам да направя торта с чаршаф, та бихте ли ми дали идеи как да я украся, че нищо не ми идва на идея  Embarassed
Виж целия пост
# 273
Мегита, тук има няколко семпли торти точно за кръщене. Може и да потърсиш като напишеш christening cakes в google
Виж целия пост
# 274
Момичета, минавам само да се похваля с какви красоти за тортоправене се сдобих днес - подскачам от радост направо:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&photo=60
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&view=1&photo=65
Виж целия пост
# 275
Asti,пропуснала съм поста ти със страхотната ти торта!А розите са чудни!  bouquet
Виж целия пост
# 276
neleto, много приятни торти. Изчистени и с много хубави цветове  Simple Smile
Виж целия пост
# 277
Момичета, минавам само да се похваля с какви красоти за тортоправене се сдобих днес - подскачам от радост направо:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&photo=60
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&view=1&photo=65
Честито, със здраве да си ги ползваш, много вдъхновение ти желая   bouquet
Аз пък влизам да се похваля, че днес случайно в една книжарница си открих много готина книжка с много идеи за торти и фигурки от фондан , ето я тук http://www.oztion.com.au/vshops/previewpic.aspx?itemid=3227057&a … picnum=1&#pic на 7-то небе съм  Heart Eyes
Поздравления на всички за прекрасните творения, та чак по 2-3 наведнъж правите  Shocked, как успявате не знам   bouquet
Виж целия пост
# 278
Страхотни торти сте направили и продължавате да правите, а тази на Fior е уникална.
Джемма, Clairette честити придобивки!


Виж целия пост
# 279
Asti много добър и сполучлив първи опит. Simple Smile Поздравления , а за разликата между Варната и готовата моделираща маса, наистина е огромна  Wink

Neleto , тортичките ти са страхотни  Simple Smile

Момичета имам питане  Simple Smile
 Брат ми ме помоли да му направя торта за 30 човека за рожденният ден. Ще си опека пандишпанови блатове, но за крема не искам да е сметана , /аз съм скарана с маслените и ги използвам само за мазане Wink/ и се спрях или на домашен млечен , или на пудингите на Йоткер, но дали се връзват с желатин? Не искам крема да потича отстрани по блата , искам да си стои стегнат. Или, е по-добре да смеся разбита сметана с млечен крем , или пък с Йоткеровия?
Приемам всякакви съвети и предложения Hug
Виж целия пост
# 280

Момичета имам питане  Simple Smile
 Брат ми ме помоли да му направя торта за 30 човека за рожденният ден. Ще си опека пандишпанови блатове, но за крема не искам да е сметана , /аз съм скарана с маслените и ги използвам само за мазане Wink/ и се спрях или на домашен млечен , или на пудингите на Йоткер, но дали се връзват с желатин? Не искам крема да потича отстрани по блата , искам да си стои стегнат. Или, е по-добре да смеся разбита сметана с млечен крем , или пък с Йоткеровия?


Защо не направиш муса на Tannita? Той не е маслен Wink
И аз наскоро бях дала предложение за крем който не се разтича и е без желатин
За голяма торта за 30 души бих използвала следното кол-во продукти
300-400 (3 пак от 125гр.)гр. сирене крема
250-300 гр. масло
300-400 мл. течна  сметана.
Ще го опиша пак накратко (важно е всичко да е стайна температура)
сиренето се разбива с маслото и с пудра захар (всеки си преценя сам количеството) и ванилия. Сметаната с пудра захар се разбива да стане доста гъста, след което се добавя с лъжица към другия крем. Бърка се вече с лъжица. Стяга от маслото и няма нужда от желатин, а не отава натрапчивия сметанов вкус заради сиренето крема  Wink
Виж целия пост
# 281
Neleto,много нежни тортички-май само си търсиш повод да направиш някоя!Направо нямате умора,момичета  Laughing

Джемма,Clairette,честити ви придобивки!
Джемма,разясни,моля те,на по-некомпетентните за какво точно е това на втората снимка? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 282
Момичета, минавам само да се похваля с какви красоти за тортоправене се сдобих днес - подскачам от радост направо:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&photo=60
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&view=1&photo=65
Мога ли да попитам от къде се купуват тези фигурки?
Виж целия пост
# 283
Добър вечер момичета. Що не си лягам ами пак торти гледам и пак съм заровена във Готварския #Crazy
Neleto - страхотни свежи тортички си спретнала. Каква хубава изненада за бременна жена - страхотно да и подариш торта.
Джемма - страхотни тортоправещи пристособления. Да са ти честити и скоро дане се похвалиш какво спретна с тяхна помощ.
Виж целия пост
# 284
Момичета, минавам само да се похваля с какви красоти за тортоправене се сдобих днес - подскачам от радост направо:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&photo=60
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&view=1&photo=65
Мога ли да попитам от къде се купуват тези фигурки?

Ей от тук:
http://www.cakedecoration.co.uk/merchant.ihtml?id=60&step=2

Грозно пате, за кое по-точно питаш? Ако е айсинг скулптора- много е готин, има 64 елемента, могат да се правят различни комбинации от елементи и с тяхна помощ да се оформя тортата отстрани с крем.Тоест придава определен релеф на крема.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия