Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 27

  • 34 524
  • 292
# 240
Благодаря irinka28 , но нещо не мога да отворя този адрес...опитвах няколко пъти newsm78
Утре пак ще пробвам, че стана доста късно и е време за  smile3524
И да не забравите да излъжете някой...вече е 1-ви април  Grinning
Аз го отворих ,пратих ти го и после наистина неможеше да се отвори.Сега се отваря.
Ааа, не съм ти направила първоаприлска шега! smile3503
Виж целия пост
# 241
Чудесни тортички сте спретнали момичета, аз съм се отдала на активна почивка от тортоправене след мартенския маратон.

Днес на бързо си измислих джурканица моя, която нарекох пълнена торта, доста вкусничко и леко се получи.

Изпекох блат като този на Меги от първата страничка, добавих от мене си кокос, лимонена и ванилова есенция на д-р Йоткер. Сварих един ванилов пудинг на д.р Йоткер с 4 с.л. кокос, като сложих не 500 а 600 мл мляко, но може и с повече да се направи, защото тортата го поема.
Изпечения блат издълбах и издърбаните трохи добавих към крема. С него напълних тортичката и украсих с ягодово крема сирене на Екскюзия. Много приятна и лека тортичка се получи.

Това е резултатът: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=199, а тук и разрез http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=200
Виж целия пост
# 242
леле, Фиор, и на мен ми падна шапката... Браво!
Емси, да си жива и здрава, и много щастлива!  bouquet
Марулке, толкова вкусно звучи обяснението на тази торта, а и такава изглежда, че май скоро ще опитам. Преди време бях чела нещо подобно, ама ми е минало покрай ушите  Simple Smile
А моята карамелена торта също получи много овации, въпреки, че беше малко сладичка, хем понамалих захарта. Лошото е, че организма ми май каза "не"на сладкото. Таман бях влязла в режим "Без сладко", когато се заех с тортоправене, и ми беше много добре. Сега при всяко правене пада едно опитване и облизване на кремове, съдове и пръсти. и след всяка торта се чувствам адски зле - ще трябва или да спра да правя, или хич да не опитвам.
Апропо - намерих прекрасен заместник на уреда за равномерно намазване на тортата отстрани  крем - показалеца на дясната ръка  Mr. Green след като не ми хареса резултата с ножа, пръста заглади перфектно всичко  Grinning
Dany_vas,  дано успеете да организирате отново празника на буквите! дъщеря ми е в първи клас  и знам колко е важно... Желая ти бързо оздравяване и вдъхновение за тортичката. В темата за първокласниците имаше нещо по въпроса. Цитирам:
Цитат
Тортата беше под формата на книга, а отгоре, от бисквитки бяха направени буквите от азбуката. Това добре, ама като дойде време да се реже - всяко дете си искаше неговата буква и настана голяма веселба  Mr. Green
Та формата на книга е единия начин, другия е да има повечко буквички за изяждане (за всяко дете поне по една), например от марципан Варна.
Виж целия пост
# 243
Благодаря ви момичета за хубавите думи и пожеланията към мен! Hug Heart Eyes

Фиор, и аз като всички останах очарована от идеята и изпълнението на тортата за мъжа ти.
Чудесно си се справила!
Друго подобно "студийно изпълнение" съм виждала само когато сладкарите бяха на гости на Слави и бяха направили макет на бенда, диванчето и всички други подробности!
Поздравления!  bouquet
Виж целия пост
# 244
Fior, да ти е жив и здрав рожденника! Всички гости ще онемея т, като видят тортата! Shocked
marulka_s, изглежда вкусно! Grinning
dany_vas, можеш да направиш торта като дъска:



Иначе за торти-книги виж тук
Виж целия пост
# 245
pepi мерси за съвета,като начинаеща много работи не са ми ясни.
Искам да пробвам твоя карамелен крем,и имам въпрос кондензираното мляко трябва да се вари ли преди употреба?и карамелизираните орехи къде се слагат.
аз ще правя триетажна торта,ще ми стигне ли една доза ?
Виж целия пост
# 246
emsy nbirthday бъди много здрава и обичана
Fior и твоя рожденик да е здрав,и да се грижи за вас.Ами за тортата другите са казали всичко и аз зяпнах като я видях Crazy
Само неразбирам как работите с тази Варна, на мен ми лепи всячески с нишесте, захар трудно работя с нея ooooh!
Виж целия пост
# 247
pepi мерси за съвета,като начинаеща много работи не са ми ясни.
Искам да пробвам твоя карамелен крем,и имам въпрос кондензираното мляко трябва да се вари ли преди употреба?и карамелизираните орехи къде се слагат.
аз ще правя триетажна торта,ще ми стигне ли една доза ?
Една доза определено няма да ти стигне. направи си 2 дози за най-сигурно. Орехите се слагат след между блатовете и крема (след като намажеш крем посипваш ореехи и лко притискаш с ръка да потънат в крема) Най-горния ред е само крем, иначе ще станат много неравности и няма да можеш да покриеш тортата добре. Млякото се вари 2-3 часа като гледаш над консервата да има винаги по 1 пръст вода
Виж целия пост
# 248
...Само неразбирам как работите с тази Варна, на мен ми лепи всячески с нишесте, захар трудно работя с нея ooooh!

Не би трябвало да лепи. Ако захарта ти е добра и добре пресята и си месила след като е изстинало добре тестото, не би трябвало да лепи. Точно като пластелин е.

Аз да попитам пак за млечния марципан на Наталина, че го правя за сефте. Малката утре навършва една годинка и трябва да се справя. Пое близо 200  гр пудра захар и още лепи, а в рецептата пише, че ако не се сложи вода почти не иска захар. Какво да правя, още захар или сухо мляко да слагам.
Виж целия пост
# 249

Аз да попитам пак за млечния марципан на Наталина, че го правя за сефте. Малката утре навършва една годинка и трябва да се справя. Пое близо 200  гр пудра захар и още лепи, а в рецептата пише, че ако не се сложи вода почти не иска захар. Какво да правя, още захар или сухо мляко да слагам.

Сухо мляко и на финала малко натурално нишесте  Wink
Виж целия пост
# 250
Emsy , честит рожден ден и от мен Simple SmileТортичката е много нежна

Fior, страхотна торта. Майсторски направена! И на мен ми се иска да направя нещо по-засукано ....

Марулка , пълнената тортичка изглежда много апетитно!

Пепи , ако позволиш едно предложение за очите на русалките - не може ли да се направят сини ? Не съм гледала сериала и не знам как изглеждат оригиналните , но ми се струва ,че ще са по-изразителни Embarassed
Виж целия пост
# 251
Здравейте, мили момичета! От дълго време разглеждам вашите форуми, но все още не съм решила дали ще се регистрирам. Възхищавам се на кулинарните ви постижения и тъй като не съм много добра в кухнята, реших да ви помоля за съвет. Купих си от Чехия вафлени кори (правоъгълни, размер като лист А4). Искам да направя от тях някаква торта, но нямам абсолютно никаква идея какъв би трябвало да бъде кремът, с който ще се прави. Много се надявам да ми помогнете с някои съвети, включително какво покритие би й подхождало (след три седмици синът ми има рожден ден - става на осем години - и искам да му направя някаква торта сама).
Благодаря ви отново!   bouquet
Виж целия пост
# 252

Пепи , ако позволиш едно предложение за очите на русалките - не може ли да се направят сини ? Не съм гледала сериала и не знам как изглеждат оригиналните , но ми се струва ,че ще са по-изразителни Embarassed

Пробвах едната да е със зелени и не ми хареса, така че каквито-такива, вече и трите са готови  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 253
Момичета, малко извън тортоправенето ,но как да дам връзка например да напиша тук и като цъкна да се покаже връзката.Извинявайте ,че се откланям от темата  bouquet

Иди на някой пост, който е с такова "ТУК", дай цитат и виж какъв е начинът, само ще замениш линковете с твоите:)
Виж целия пост
# 254
destini ,Gushanka ,благодаря ви за пожеланията,отправени към мъжа ми!  bouquet
irinka28 ,ето тук е описано 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия