Павлова - изкушение с ягоди и сметана

  • 6 554
  • 30
# 15
А може ли в крема да се постави желатин?
Виж целия пост
# 16
А може ли в крема да се постави желатин?

прочете ли първият ми пост?
писала съм, че съм сложила Wink

да добавя нещо:
изварата, която ползвам, няма много общо с тази в Бг.
тази, която аз сложих е по-скоро като много добре изцедено кисело мляко, а не е зърнеста.

който иска да добавя извара, да прецени добре какво да сложи в сметаната, че да не стане фал.
Виж целия пост
# 17
Според мен ще стане много добре със заквасена сметана. Peace
Виж целия пост
# 18
Ася, хубаво си го обяснила, раzбрах вси4ко  Wink
Виж целия пост
# 19
Изглежда много вкусно, жалко че не мога да го направя  Sad
Виж целия пост
# 20
Мммм, изкушение...
Виж целия пост
# 21
Ееее, супер изглежда, браво на теб  Hug
При мен има сериозна спънка - яйцата тук никога не стават на твърд сняг  Crossing Arms
Виж целия пост
# 22
Ееее, супер изглежда, браво на теб  Hug
При мен има сериозна спънка - яйцата тук никога не стават на твърд сняг  Crossing Arms

Блонди и аз имам този проблем ooooh!

сега установих, че тези кокошки дето си живеят свободно, т.е. не са в кафез или скупчени в хале, ами си щъкат навън, та техните яйца правят сняг.

понеже редовно ми се случва да разбия белтъка и отдолу да е течно, то използвах трик - сложих лимонов сок.
плюс това снега после се втечнява от жълтъците.
ако ти се стори много течно, добави нишесте.
снегът е важен, за да остане блатът пухкав, защото няма набухвател. Peace
самото тесто не стои като твърд сняг после, ами си е течно Sunglasses

Виж целия пост
# 23
Според мен за нашенските условия в крема трябва да се сложи не извара, а натурално крема сирене, ама от вносните - Филаделфия безсолно или най-добре Буко. Това е същият крем като за Уайт сенсейшън, дори и тук е с ягоди - мнооого се връзват като вкус Crazy
Виж целия пост
# 24
Според мен за нашенските условия в крема трябва да се сложи не извара, а натурално крема сирене, ама от вносните - Филаделфия безсолно или най-добре Буко. Това е същият крем като за Уайт сенсейшън, дори и тук е с ягоди - мнооого се връзват като вкус Crazy

кремът си е мое фантазе Peace
иначе се слага само сметана, но аз го исках по-плътен, затова сложих извара.
Букото и Филаделфията са мазни Naughty, моята извара е по-скоро като крема сирене Simple Smile

а Павлова може да се прави и с други плодове, просто ягоди ми попаднаха Flutter
съчетанието между силнокакаовите блатове със сметанаи плодове е разкошна просто Peace
Виж целия пост
# 25
Много е ефектна тортата!Задължително ще пробвам! Hug
Виж целия пост
# 26
кремът си е мое фантазе Peace
Не съм имала предвид, че си го откраднала отнякъде, извинявай, ако съм те засегнала Simple Smile Просто предложих вариант...
Виж целия пост
# 27

Не съм имала предвид, че си го откраднала отнякъде, извинявай, ако съм те засегнала Simple Smile Просто предложих вариант...
хехехе не съм се засегнала  Wink

просто обясних, че Павлова по принцип е ефирна торта, нали за балерина е правена.
затова балтовете са тънки и въздушни, кремът също е лек.

а Филаделфия и Буко са мазни сирена, май имат и желатин вътре Peace
ама все пак може да се експериментира...

аз как сложих моята извара?  Wink
Виж целия пост
# 28
Страхотна торта! И аз не съм много добра със сладкишите, но имам рецепта за кекс, които винаги се получава.
Само че ягодите в момента тук са безумни, и като цена, и като вкус (гумени някакви), ще трябва да се почака.  Sad
Аз купувах няколко пъти гръцки ягоди тази година. Много са вкусни и изглеждат добре като тези на снимката.
Виж целия пост
# 29
И аz имах проблем с раzбиването на белтъците  Crossing Arms , докато не ми каzаха да ги раzбивам във висок и охладен съд, а zахарта ако има такава се довавя накрая и на тънка струя.

Да те питам Ася, нама ли никакво браШно в блата?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия