оризови кюфтета

  • 11 708
  • 22
# 15
Вкъщи ориза се яде докато е топъл...втори път не се яде- ако е останало де....но от тук нататък поне ще имам страхотна рецепта с която няма да заминава в кофата. Благодаря  Hug
Виж целия пост
# 16
Е, някой ако сложи и снимка да ги видим.....?
Виж целия пост
# 17

Телефонни жици, или оризови топчета с моцарела

снимката е на списание "Меню"
Виж целия пост
# 18

Телефонни жици, или оризови топчета с моцарела

снимката е на списание "Меню"
Ехааа....Снимката е супер Flutter
Виж целия пост
# 19
Аделинда, честно да си кажа много ме изненада тази рецепта, защото ама никога, ама наистина никога не ми бе хрумвало да правя оризови кюфтенца newsm78. То и ориз не остава в къщи, ама тоя път остана, защото правих един басмати, беше ми за гарнитура, ама като не знаех колко набъбва и ми се струваше малко, та напълних цяла тенджера, а то не беше масло вътре, филетирани бадеми и подправки. Е как да хвърля остатъка - хич не ми се хвърляше. И ето те теб, точно в тоя момент се обаждаш тук с тая рецепта Hug Ами направих ги. Много е интересно, ама ми се разпукваха и може би с кашкавал ще стане още по хубаво.
Определено ми харесаха. Даже ще си ги направя някой път като ми се дояде със специално сварен за целта ориз.

Много, много благодаря за идейката Laughing Laughing Laughing

Виж целия пост
# 20
Krische това, което се пказала е страхотно. Кюфтенцата ти са  Crazy
Виж целия пост
# 21
Бях извън страната и не съм ползвала нет, за това малко късно пиша . Ако кюфтенцата се пръскат , значи нещо с приготвената смес не е наред, ако е с много влага, сложете галета, ако е суха, още едно яйце , готовата смес трябва да е лепкава и хубаво да се оформя на кюфтенца и не се пръскат. Лука и чесъна задължително се настъргват и се оцежда водата от тях, сиренето ако е воднисто, не го слагайте, ако е много също може да е причина за разпадане на кюфтенцата. Накрая хубаво се овалват в брашно да се запечатат и тогава се пържат, мазнината да не е прекалено гореща.
Виж целия пост
# 22
Никога не съм правила оризови кюфтенца, правя картофени, бобени, но сега съм решила да ги пробвам, също и магданозени. Мерси за рецептата. Hug  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия