Тогава идея си нямах какъв "ХИТ" ще стане. "Върха на сладоледа" е обаче, че въпреки че аз пуснах рецептата, на мен самата това не ми е фаворита за рецепта за пица. Тестото е малко бисквитено и леко безсолно. Лично аз харесвам повече пиците на парче, които се продават по улиците. За това моля за рецепта за такава ПИЦА - като тези от улиците.
Мекици от тестото на пицата Верди съм пробвала но не стават кой знае какво....
А сега за бисквитената торта: Преди години ядох в 1 заведение в Пловдив и както тук казвате, крема не е нишесте, не е маскарпоне, не е точно сметана. Тази торта, която ядох поне аз беше с крем , който веднага разконспирирах от какво е. Яла съм подобно нещо на рожден ден у приятелка. Тя ми каза, когато я попитах от какво е крема, че купувала пакетчета СУХ СЛАДОЛЕД, който разбивала с прясно мляко/по указанията на опаковката/ и го мажела като крем без да го превръща в сладолед. После слагала тортата в камерата/тогава нямаше фризер/. Аз пробвах веднъж да направя такава торта и си я сложих в хладилника. Точно рецептата, по която я правех не помня.... Но на вкус много добре си спомням крема, беше същия. Купих си бял сух сладолед.
Така, че момичета, не знам каква бисквитена торта сте опитвали там където сте я яли, обаче ако предположим, че на всякъде ги правят еднакви, пробвайте със сухия сладолед, без да го замразявате - просто като крем. Вижте и срока му на годност, когато го купувате.
Спомням си, че ползвах от тези дебелите бисквити "Закуска", а не "Пети бьор", но не си спомням сиропирах ли ги преди това или не. Или може би просто ги потопих в подсладено прясно мляко, а на най-горният пласт настъргах шоколад на ситното ренде.