Крекери с ленено семе

  • 55 212
  • 188
# 135
Така докато ви чета и вече топчето е в хладилника и сега се стресна.Как да меся и режа.Намерих малко хартия ОК,но как да размеся тестото,направо върху хартията или после се прехвърля.Как го правите чусто технически.
И... моля ви ако може бързо,че след малко ми е готово за печене.
Виж целия пост
# 136
Toча директно върху хартията за печене. Режа и ги раздалечавам малко едно от друго. С крекерите от 1топка запълвам 1 тава.
Виж целия пост
# 137
Благодаря много на мен ми е малко и хартията някак си разточих макар че ми е за пръв път сега пека дано стане.
Но гледам,че доста ми набъбнаха във фурната.
Виж целия пост
# 138
Еlyam вече сигурно ги опитва, недей, докато са топли накъртват на сода/бакпулвер, но да кажа, за една доза - разточва се на един лист пекарска хартия и заема почти изцяло тавата на фурната, понеже си икономисвам хартията, втората доза я разточвам върху силиконова подложка и обръщам върху вече използуваната веднъж хартия и пак в тавата.
Виж целия пост
# 139
На мен двойна доза са ми точно две тави (черната тава на фурната, която си е).
Разточвам на хартия върху плота и после си ги местя върху хртията в тавата, не срещам проблем.

Вчера пак ги правих и за пръв път сложих сода, че бакпулвера ми беше свършил. Е, ужас са, не стават за ядене. Все едно съм изсипала едно кило сода, чак горчи и тръпчи, не мога да ви обясня точно какво е усещането Sick

Защо така?
Виж целия пост
# 140
Аз правих със сирене, бяло брашно и сода. Не станаха тънички, но пък и на сода не са ми удряли Peace Изядоха са Laughing. Все пак следващата доза ще пробвам с пълнозърнесто брашно и сусам 3с.л. и малко по-малко сода да видим дали пак ще бухнат много Blush
Виж целия пост
# 141
На мен двойна доза са ми точно две тави (черната тава на фурната, която си е).
Разточвам на хартия върху плота и после си ги местя върху хртията в тавата, не срещам проблем.

Вчера пак ги правих и за пръв път сложих сода, че бакпулвера ми беше свършил. Е, ужас са, не стават за ядене. Все едно съм изсипала едно кило сода, чак горчи и тръпчи, не мога да ви обясня точно какво е усещането Sick

Защо така?
Бакпулвера не е ли смес между сода и лимонтозу. В такъв случай ако се слага само сода, то количеството и трябва да е по-малко.



Вчера правих пак с кашкавал и чубрица, добре се получи. Нарочно не ги точих много тънки и си станаха като соленки.
Виж целия пост
# 142
Страхотна рецепта! Благодаря на авторката!
Аз от скоро съм сериозен потребител на лененото семе. Grinning  Снощи сложих 4 супени лужици смлян лен в лучника. Стана разкошно!
Виж целия пост
# 143
Еlyam вече сигурно ги опитва, недей, докато са топли накъртват на сода/бакпулвер, но да кажа, за една доза - разточва се на един лист пекарска хартия и заема почти изцяло тавата на фурната, понеже си икономисвам хартията, втората доза я разточвам върху силиконова подложка и обръщам върху вече използуваната веднъж хартия и пак в тавата.

Направих ги със сода защото нямах бакпулувер,не миришеха.
От към вкус ги докарах,но всички ми бяха различни по форма,моля ви споделите как ги правите ,за разточването със сукалка/май така се казва/,след това с ножа не ми се получи особено ,а като лаик в сладкарските  неща нямам формички.Кажете стъпка по стъпка моля ви.
Аз на моите им сложих сирене и ленено семе,супер станаха на вкус.
Виж целия пост
# 144
Направих двойна доза с пълнозърнесто брашно - половината вече ги няма! Mr. Green
Страхотна рецепта!
Виж целия пост
# 145
И аз мисля да ги пробвам,н оза 14.02 като сърчица Simple Smile
Виж целия пост
# 146
Благодаря за рецептата.  bouquet
Вече ги правя за втори път. Наистина свършват за отрицателно време  Mr. Green
Тези са със сусам и черен кимион.
Виж целия пост
# 147
elyam разточвам с точилката на тънко, после разрязвам на ленти, широки три пръста да речем.  След това завъртам ножа по диагонал на лентите и разрязвам на ромбоиди.  После ромбоидите режа през средата и се получават триъгълници  Peace
Ето последния ми опит със смесено брашно 50:50 бяло и пълнозърнесто, ленено семе и мак.

Смятам тези дни да ги пробвам с водичка, заради постите.
Ксения   bouquet
Виж целия пост
# 148
Ето ме пак с поредната доза крекери.  Направих ги с бадемово мляко и само пълнозърнесто брашно.  Стреснахте ме с това ленено семе и гледам да не прекалявам, тези са със сусам и мак.  МъжУ ги харесва препечени, така че са шаренки.

Имам въпрос - правя двойна доза по принцип, налага ми се всеки път да доливам мляко.  Отначало си мислех, че съм се отплеснала и не съм преброила правилно, но явно при мен така се получава.  Меря с електронно кантарче, имам и точни чашки за млякото, та съм сигурна, че изпълнявам правилно указанията.  На някой друг случвало ли му се е?
Виж целия пост
# 149
При всяко месене ми се е налагало да доливам по малко мляко - стигала съм към 80-90мл. общо, в противен случай става много сухо тестото. И аз меря на кантар и с мерителна чаша  Peace.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия