Моите кулинарни експерименти

  • 30 653
  • 41
# 30
Салата с рулца от раци

1 пакет от двоините рулца от раци или  2 от единичните
1 по-голяма краставица
царевица
1 кутия маойнеза и 1-2 с.л. заквасена сметана

Виж целия пост
# 31
Пилешка супа



Виж целия пост
# 32
Сметанова торта Рошла по рецептата на labrex  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.40
 
 
само със сметанов крем


и вече полята с шоколадова глазура
Виж целия пост
# 33
Паниран родопски боб

Слагам боба в тенджера да кипне, изхвърлям водата и така
повтарям процедурата 3 пъти. След това слагам боба в тенджера
под налягане за около 1-1,30 ч. да се свари, изваждам го и
го слагам в купа. Поръсвам обилно с олио или зехтин, червен пипер, къри, вегета и
от сместа за панировка за пиле и така го оставям в хладилника за една нощ.
На следващия ден овалвам боба в яйце и сместа за панировка и
пържа в силно загрято олио   

Виж целия пост
# 34
Лястовичи гнезда

По рецептата на Баба Куин  Laughing

Направих ги в гюведжетата, като сложих хартия за печене, после ги извадих и ги сервирах в чиния, а за гарнитура зелена салата  Peace

Виж целия пост
# 35
Панирани пилешки филенца със сусам



Пържени пилешки крилца



Пикантни картофки

Виж целия пост
# 36
Руло със сладко и орехи
/или т.н. пандишпанов блат/

4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
4 с.л. олио
1 буркан сладко
счукани орехи

Яйцата, захарта,олиото, брашното, бакпулвера и ванилията се разбъркват в купа.
Получената смес се изсипва в правоъгълната тава на печката,
която е покрита с хартия за печене и леко намазнена.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Изпеченият блат се обръща върху мокра и добре изцедена хавлиена кърпа.
Завива се на руло с кърпата за 2-3 минути и се отвива отново.
Блатът се намазва със сладкото, от горе се поръсва с орехите.
Рулото пак се завива, по желание може да се поръси със захар, шоколадова глазура и др.



Виж целия пост
# 37
Кокосови бонбони с бадеми

1 кутия кондензирано мляко
3 ч.ч. кокосови стърготини
бадеми
кокосови стърготини за овалване
1/2 ч.ч. захар

В тенджера на слаб огън се смесват конд.мляко, кокосовите стърготини и захарта.
Непрекъснато се бъркат за около 4-5 минути. Оставаме сместа да поизстине.
Оформяме малки топчета, като в средата поставяме по един бадем, овалват се в кокос.



Оставят се в хладилника да стегнат  Peace
Рецептата е взета от форума, като от мен добавих захарта, защото не ми беше достатъчно сладка сместа  Laughing
Виж целия пост
# 38
Кифличките на Пеп-4о

източник
моите са с плънка от кренвирши, кашкавал, маслини, кисели краставици, лютеница и кетчуп
отгоре намазани с яйце, чубрица и маково семе




и готови вече  Laughing

Виж целия пост
# 39
Патладжани на фурна

една измишльотина, но много вкусна се получи

Патладжаните нарязани на ивици се изпържват до полуготовност,
след което в единия край слагам смес от разбъркани яйца със сирене,
в тава изсипвам пасирани домати от буркан, може и пресни според сезона,
поръсвам ги с вегета, босилек, върху доматите подреждам напълнените
патладжани, поливам с малко олио и запичам във фурната.


Виж целия пост
# 40
и прословутото ветрило от патладжани по рецептата на Пепчо  Laughing





другия път няма да слагам вода, нещо много сос остана в тавата или съвсем малко може би
Виж целия пост
# 41
Питки със сирене

100 г.вода
1 п.мая
1 л. захар
1 л. сол
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат

Омесва се средно меко тесто, оформят се топки колкото голям орех
и се разточват, отгоре се поръсва с разбъркано сирене, масло и яйце.
Навива се на руло, после се завива на охлюв и се пекат в зягрята фурна.








Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия