Американски палачинки

  • 74 272
  • 204
# 30
Захарта почти не се усеща,може да я намалиш на 1 с.л.
Ето и моята рецепта за пенкейк ,малко се различава от тази на Мариета моята е с балкпулвер и сода. Simple Smile
Виж целия пост
# 31
Много ги обичаме вкъщи, от две години ги правя по тази рецепта: http://gotvetesmen.com/recipes/categories/DESSERTS/pancake/recipe_529.php

Ето така ми се получават, а ги заливам с маджун, не държа на кленовия сироп точно Simple Smile





Виж целия пост
# 32
вчера ги правих и си хапнахме с кленов сироп, много са вкусни Simple Smile. Не знам само дали не ми стана сместта малко редичка newsm78, защото не се надуха много. Сместта като за обикновени палачинки ли е гъста или е по-гъста?

Аз по принцип спазвам точните мерки, имам кухненски кантар. Тестото е по-гъсто от нашенските палачинки, но може да не са ти се надули ако яйцата или млякото са ти били студени.
Виж целия пост
# 33
Малко в страни от темата, но някой може ли да ми каже какъв е вкуса на кленовия сироп. Доближава ли се до нещо, което се прави или продава тук?
Според мен спокойно можеш да го замениш с мед - по-течничък. А и някакъв гъст плодов сироп да сложиш или течната част от сладко пак ще стане - абе важното е да има кой да направи палачинките за ядене все ще им намерим начина.
Виж целия пост
# 34
Нямам снимка, но повярвайте ми, стават прекрасни - мекички и пухкави!
 

  Вярваме ти! Hug
Виж целия пост
# 35
вчера ги правих и си хапнахме с кленов сироп, много са вкусни Simple Smile. Не знам само дали не ми стана сместта малко редичка newsm78, защото не се надуха много. Сместта като за обикновени палачинки ли е гъста или е по-гъста?

Аз по принцип спазвам точните мерки, имам кухненски кантар. Тестото е по-гъсто от нашенските палачинки, но може да не са ти се надули ако яйцата или млякото са ти били студени.
ами нямам кантар за съжаление Sad Иначе яйцата бяха от вечерта извън хладилника и млякото стоплих. Тия дни пак ще ги пробвам и ще ги направя по-гъсти.
Виж целия пост
# 36
взех си поправителния с отличен Grinning Станаха точно меки и пухкави. Мисля да наблегна в бъдеще на тях, вместо на традиционните палачинки.
lady di, кленовият сироп е със специфичен вкус и не мога да го уподобя на нещо. Честно казано ние много не го харесваме и добре че намерих тази рецепта и така ще го ползваме, защото имам от 2 години един канадски такъв в хладилника. От там са ми носели бисквити и шоколадови бонбони с клен, там на всичко явно слагат и не ми харесаха особено, но то си е до вкус все пак.
Виж целия пост
# 37
Ще се пробват ....мерси   bouquet
Виж целия пост
# 38
  Аз ги правя с кисело мляко.Пак стават много хубави. Simple Smile
Виж целия пост
# 39
И аз ги направих. Станаха вкусни, но сякаш като сравня предпочитам нашенските класически тънки палачинки, защото в къщи по-скоро ползваме палачинката да придържа това, което е в нея и не наблягаме на тесетената част  Wink  Това си е лично мое предпочитание. Струва си да се опитат и тези.  newsm10
Виж целия пост
# 40
Много са вкусни! Благодаря, Marieta   bouquet
Виж целия пост
# 41
Приличат ми повече на мекици,отколкото на палачинки.Като палачинки ли ги завивате или ги гарнирате отгоре и си ги хапвате така?
Виж целия пост
# 42
Приличат ми повече на мекици,отколкото на палачинки.Като палачинки ли ги завивате или ги гарнирате отгоре и си ги хапвате така?
Не могат да се завиват ,гарнираме си ги отгоре. Simple SmileНямат нищо общо с мекиците ,защото са меки и пухкави и не се пържат ,а се пекат. Simple Smile
Виж целия пост
# 43
Нямат нищо общо с мекиците ,защото са меки и пухкави и не се пържат ,а се пекат. Simple Smile

Не, аз казвам, че на вид приличат;)
Записах си рецептата- ще ги пробвам Wink
Виж целия пост
# 44
ами всъщност приличат на доста дебели палачинки, но отвътре са пухкави.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия