45мл зехтин (3с.л.)
1 средна глава лук
2 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
400гр пилешко филе - около 2бр гърди
1/2 ч.л кимион - млян
1/4 ч.л. куркума
1/4 ч.л. кориандър - млян
1/4 ч.л. гарам масала
1/4 ч.л. сол
1 с.л. доматено пюре
4 с.л. течна сметана
Лукът, чесънът и чушката се нарязват на кубчета. Пилето се нарязва на хапки.
Зехтинът се загрява на среден огън. Добавя се лукът и се пържи около 1мин.
Добавя се и пилето при лука и се пържи още 5-6мин.
Прибавят се чесънът и чилито. Пържат се като се бърка - докато всичко стане златисто - около2-3 мин.
Добавят се подправките - сол, куркума, кимион, кориандър. Разбърква се всичко много добре.
За допълнителен аромат се слагат доматеното пюре и гарам масала. Разбърква се.
Прибавя се и сметаната.
Сервира се върху варен ориз.
Източник : нета
На мен ми отнема малко повече време готвенето от посоченото в рецептата - може би ако се нареже на по-дребни хапки пилешкото ще стане за дадените минути. Аз го правя без чилито и без гарам масала (поради липса на тази подправка) - пак става много ароматно ястие. Оризът може да е всякакъв - аз предпочитам жасмин.