Машина за хляб - 10 част

  • 74 951
  • 827
# 540
Може ли да пробвам тутманик с яйца и сирене в машинката,дали имате рецепта изпитана и дали въобще е възможно? newsm78

По прицип да ,защо не .Опитвала съм, но сиренето се стопява,тоест няма сирене има само вкус на сирене. Но пак е вкусно Grinning
Виж целия пост
# 541
Може ли да пробвам тутманик с яйца и сирене в машинката,дали имате рецепта изпитана и дали въобще е възможно? newsm78

За да стане наистина тутманик по-добре замеси само тестото в машината, а го довърши във фурната. Sorry Grinning
Виж целия пост
# 542
Благодаря ви момичета! И хубава вечер!!!
Виж целия пост
# 543
Здравейте! HugАз имам една питанка.Няколко дни подред ми се налага да правя по два хляба,сутринта и след обяд.Първия става перфектен,направо превъзходен.Втория или е сбит или превтасал.Голямо чудене се чудихме със свеки.Продуктите са еднакви с еднакъв грамаж/мерени на кантар/.Мислих,че времето след обяд е по топло и следващия път вече беше включен климатика.Е пак стана така.3-4 дни все така става.Имате ли идея защо не ми се получава втория хляб? Thinking
Виж целия пост
# 544
Здравейте! HugАз имам една питанка.Няколко дни подред ми се налага да правя по два хляба,сутринта и след обяд.Първия става перфектен,направо превъзходен.Втория или е сбит или превтасал.Голямо чудене се чудихме със свеки.Продуктите са еднакви с еднакъв грамаж/мерени на кантар/.Мислих,че времето след обяд е по топло и следващия път вече беше включен климатика.Е пак стана така.3-4 дни все така става.Имате ли идея защо не ми се получава втория хляб? Thinking

 newsm78 направо ме разби , аз съм правила кекс и хляб в един и същи ден но и двете неща са ставали много сполучливи
Виж целия пост
# 545
Здравейте! HugАз имам една питанка.Няколко дни подред ми се налага да правя по два хляба,сутринта и след обяд.Първия става перфектен,направо превъзходен.Втория или е сбит или превтасал.Голямо чудене се чудихме със свеки.Продуктите са еднакви с еднакъв грамаж/мерени на кантар/.Мислих,че времето след обяд е по топло и следващия път вече беше включен климатика.Е пак стана така.3-4 дни все така става.Имате ли идея защо не ми се получава втория хляб? Thinking
Настъпват вече топлите дни и май времето за втасване трябва да се намалява, още повече, че някои машини за хляб понякога бая загряват при втасването и ... резултата после става ясен.

Сега с въпросите.
С каква продължителност е програмата ви и колко втасвания има в нея ?
И сигурни ли сте, че машината хубаво се е охладила след първото печене (някъде май пишеше че трябвало да има поне един час разлика между две работи) ?
Има ли вариант при второто месене продуктите преди това да са стояли на топло дълго време (особено маята) ?
Виж целия пост
# 546
Пускам дългата програма,която е почти 3 часа.Опитах  втория път да е кратката,но стана сбит и не втаса хубаво.За температурата на продуктите -незнам,стоят на едно и също място newsm78 освен след обяд да се стоплят повечко.Обаче вече сме на пуснат климатик и не вярвам да са се стоплили толкова,или пък знам ли newsm78
Интервала между двете печения не е по малък от 4-5 часа,затова това го изключих като причина.
Благодаря Ви ,че ми обърнахте внимание веднага  bouquet Hug
Виж целия пост
# 547
Пускам дългата програма,която е почти 3 часа.Опитах  втория път да е кратката,но стана сбит и не втаса хубаво.За температурата на продуктите -незнам,стоят на едно и също място newsm78 освен след обяд да се стоплят повечко.Обаче вече сме на пуснат климатик и не вярвам да са се стоплили толкова,или пък знам ли newsm78
Интервала между двете печения не е по малък от 4-5 часа,затова това го изключих като причина.
Благодаря Ви ,че ми обърнахте внимание веднага  bouquet Hug
Някой обърна внимание тук в тази тема, че за така наречените бързи програми се увеличава количеството на маята. После проверих в моите рецепти и действително това е така. Така, че специално за този случай си провери количеството на маята.
Виж целия пост
# 548
Благодаря ,дядо хаджия   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 549
Моля Ви да ми кажете - ПРАВИТЕ ЛИ ХЛЯБ С ОТЛОЖЕН СТАРТ И ИМА ЛИ НЕЩО ПО СПЕЦИАЛНО ЗА ТОЗИ ВИД ПРИГОТВЯНЕ/ХИТРИНКИ/?
Виж целия пост
# 550
АИЯ да аз често правя, но с отложения старт, особено на тези жеги, не трябва да се слагат яйца, мляко или продукти, които биха се развалили. Даваш смело с обикновена рецепта, вода, олио/зехтин/, брашна, сол, захар, ядки, мая и програмираш.
Виж целия пост
# 551
АИЯ да аз често правя, но с отложения старт, особено на тези жеги, не трябва да се слагат яйца, мляко или продукти, които биха се развалили. Даваш смело с обикновена рецепта, вода, олио/зехтин/, брашна, сол, захар, ядки, мая и програмираш.
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА  bouquet
АЗ МИСЛЯ ДА ПРАВЯ САМО ОСНОВЕН ХЛЯБ С ОТЛОЖЕН СТАРТ/БЕЗ БЪРЗОРАЗВАЛЯЩИ СЕ ПРОДУКТИ/
ТАЗИ ВЕЧЕР,ЩЕ ОТЛОЖА МАШИНАТА.
Виж целия пост
# 552
Пробвай, не би трябвало да се притесняваш. Аз обикновено сутрин преди работа пускам и си я програмирам към 18:00 вечерта да ми е готово, когато се прибера и забравям изобщо. Същото може и вечерта да си я пуснеш и на сутринта да имаш хубав топъл хляб за закуска.
Виж целия пост
# 553
Сложих един лучен хляб със сушени домати на експресно печене към основна програма. Вече е на втасване ,но нещо не се надува.Дали не му дойдоха малко 5 гр. суха мая  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 554
Ами малко е маята, за експресен хляб трябва повечко мая , 5 гр е малко и за основна програма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия