Машина за хляб - 10 част

  • 75 018
  • 827
# 525
Аз не знам що не открием една нова тема за ритуалите в готвенето, сигурно бая интересни неща ще научим там.

Мдам...Аз правих две питки за една абитуриентска и понеже гонех време, се наложи да правя тройно салто с чупка с превъртане на 360 градуса.   ooooh! Ама станаха по образец...Отсрамих се така да се каже на ниво. Чак аз си ги харесах  Mr. Green Като се знае, че вечно съм недоволна от резултата, смятай какви чуда станаха  Peace
Виж целия пост
# 526
Тука някои по стари форумджийки знаят аз как съм му пял приспивни песнички и съм му играл балет на едно тесто.

Еее, ти нещо май ме омайваш - ритуални танци били. Добре де, нека са ритуални танци. А кой е писал за балет по-горе, а? Wink


С риск да оспамя темата, балета беше на италианския на Пина га го пренасях на ултра къси вълни, че да се не секне тестото. Инак си остава ритуални танци, че да се придаде малко повече мистерия на месенето и втасането. Аз не знам що не открием една нова тема за ритуалите в готвенето, сигурно бая интересни неща ще научим там.

 spam2 Да, предложението ми допада. Сигурна съм че ще научим много интересни ритуали от теб  thumbsup
Виж целия пост
# 527
Мдам...Аз правих две питки за една абитуриентска и понеже гонех време, се наложи да правя тройно салто с чупка с превъртане на 360 градуса.   ooooh!


Я чей това да си го запиша у тефтеря. Ъъъъъъ... да попитам ся салтото с прави крака или сгънати и тоя ритуал точно за кои питки върви.
Виж целия пост
# 528
Мдам...Аз правих две питки за една абитуриентска и понеже гонех време, се наложи да правя тройно салто с чупка с превъртане на 360 градуса.   ooooh!


Я чей това да си го запиша у тефтеря. Ъъъъъъ... да попитам ся салтото с прави крака или сгънати и тоя ритуал точно за кои питки върви.

С леко подгънати, щото бях излязла от нощна смяна и ми се спеше, чак две не виждах. Приложих ритуала на пита "Роза", обаче леко модифициран вариант. Свеки ще прощава, че и развалих рецептата, ама мойте пити са по - хубави  smile3534
Виж целия пост
# 529
Lebeduna, покажи снимки, ако ти е възможно. Simple Smile
Виж целия пост
# 530
Виж требе да питаме Пина, дали ако ползваме жива мая в машината, трябва предварително да я "шупнем".

Не съм Пина, ама да си кажа аз...Досега все с прясна мая правя хляба и става разкошен. Маята само я размивам във водата (топличка да е), без да шупва  Peace
а преди водата слагам мазнината (мас слагам, че имам доста) и то върху бъркалката - после да не я чопля от хляба.
Виж целия пост
# 531
И аз най-вече правя с жива мая, много рядко суха.
Може и да се шупне предварително, може и да се разтвори леко, може и да се натроши директно върху брашното - все ще стане! Това не е от голямо значение.


п.п. все изпускам веселбата  Crossing Arms
Виж целия пост
# 532
Имам вече машинка Молинекс 2000 -та да се похваля..... Чета книжката ,гледам машината и нали съм скарана с техниката,хич не ми се чете инструкция,искам направо да знам и да почвам.....
така със всяка техника в дома като се внесе,отказвам и отричам ,а после виждам ,че е било елементарно.
Та по-късно ще пробвам първото хлебче!!!
Виж целия пост
# 533
мм, прочети тук няколко странициназад, да не допускаш моите грешки! успех!

да питам- събирали ли сте си някъде успешните рецепти? засега съм прочела само настоящата тема и си копирам рецепти. ако ги има събрани наготово- да не се хабя  Laughing аз все пак постепенно ще чета назад- много полезни неща пишете за брашна, семена и прочее.

гледах в сайта на Софимел трици и зародиши- имате ли рецепти с тях?
Виж целия пост
# 534
Бумеранг , заповядай: Рецепти за машина за хлябbouquet
Виж целия пост
# 535
много благодаря!  Hug
Виж целия пост
# 536
... п.п. все изпускам веселбата  Crossing Arms

Ми то явно и аз съм блял някъде, че не съм я видял.
Виж целия пост
# 537
Може ли да пробвам тутманик с яйца и сирене в машинката,дали имате рецепта изпитана и дали въобще е възможно? newsm78
Виж целия пост
# 538
Здравейте момичета! Hug
Днес си купих брашно за градински хляб на фирма Техра. Можете ли да ми помогнете с рецепта на сполучлив хляб? На опаковката има рецепта. Някой правил ли е по нея? Благодаря ви предварително за отговорите и много се извинявам, ако предварително сте го обсъждали.  bouquet
Виж целия пост
# 539
Да правила съм го,точно по рецептата от пакета.Няма грешка,получава се много добре и на външен вид и на вкус,ако обичате такъв хляб Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия