Забравени сладки

  • 93 595
  • 206
# 15
Тънкоста при правенето на тези сладки е в разбиването на белтъците.При отделянето на  белтъците трябва да се внимава да не попадне дори и капчица жълтък в купата за разбиване.Съда за разбиване трябва да бъде идеално сух.
Много оригинална рецепта.Браво!!! Hug

Абсолютно си права, благодаря за допълнението! И още - добре е яйцата да са на стайна температура, т.е. да са били извадени от хладилника поне 2-3 часа преди да се пристъпи към разбиване на белтъците.

И аз ще ги пробвам! Напоследък ставам фен на рецептите на Котка    Peace

 newsm51
Виж целия пост
# 16
Супер рецептичка,утре ще се пробва.  bouquet
Виж целия пост
# 17
Честит Рожден Ден, Котка ! Да си здрава и щастлива и още много такива хубави рецепти да даваш !  newsm51

Ще пробвам и тази  Simple Smile !
Виж целия пост
# 18
Отива веднага в тефтера и чака ред да я пробвам скоро Hug
Виж целия пост
# 19
Имам питанки - нямам хартия за печене. Какво мога да подложа в тавата?
И друго - не обичам натурален шоколад Tired мога ли да сложа млечен? Или ще стане прекалено сладко?
Виж целия пост
# 20
Имам питанки - нямам хартия за печене. Какво мога да подложа в тавата?
И друго - не обичам натурален шоколад Tired мога ли да сложа млечен? Или ще стане прекалено сладко?


В оригинала на рецептата беше дадено да се пекат върху алуминиево фолио, имаше обаче един коментар от потребител, че са му залепнали за фолиото и че препоръчва да се сложат върху хартия, аз така и направих и нямаше никакъв проблем. Но ако искаш, пробвай с фолиото.
Млечен шоколад защо да не може? Сладичко ще е, но нали това е целта. Grinning


Честит Рожден Ден, Котка ! Да си здрава и щастлива и още много такива хубави рецепти да даваш !  newsm51


Много ти благодаря!  Hug
Виж целия пост
# 21
Аз в момента си ги хапвам!!! Разкошни са!
Сложих млечен шоколад и ги пекох цяла нощ и са невероятни, но са ми малко Embarassed и по този повод да питам, ако направя двойна доза , дали ще ми се получи да сложа две тави на различни нива във фурната newsm78
Виж целия пост
# 22
Аз в момента си ги хапвам!!! Разкошни са!
Сложих млечен шоколад и ги пекох цяла нощ и са невероятни, но са ми малко Embarassed и по този повод да питам, ако направя двойна доза , дали ще ми се получи да сложа две тави на различни нива във фурната newsm78


Браво, много се радвам, че ти харесват!  Heart Eyes

Мисля, че няма никакъв проблем с две тави на различни нива във фурната, защото те на практика не се пекат, а само се сушат, така че би трябвало да се получи. Peace
Виж целия пост
# 23
Коткаbouquet за рецептата! Тия "нощни" сладки са чудесни! Най-много ми хареса начинът им на приготвяне - слагаш тавата вечерта и на сутринта те чака приятна изненадка за вкусно започване на деня!  Grinning

и изглеждат вкусни , ще се пробват
Виж целия пост
# 24
И аз ги направих, няма да ги показвам, защото не ми станаха белтъците на твърд сняг. Мисля, че е от жълтъка - от нетърпение и бързане успях да спукам единия и уж го махнах, но явно............Както и да е - сложих им начупен великденски заек и стафиди, защото нямах изчистени орехи, а не ми се чистеха посред нощ. "Забравих" ги във фурната за около час и половина  и по два часа по нощите си хапвах готови целувки. Embarassed Много е полезно да се яде по това време и особено пък сладки неща......... Heart Eyes  Ама пък бяха много вкусни, с лека киселинка от стафидите. На вид се получиха като кръгли бисквитки. Следващият път се надявам да ги докарам на вид, тогава и ще показвам. Grinning Но начинът на печене е страхотен - иначе ги суша целувките по два часа и само ходя да гледам да не им е силна фурната, а сега станахас коричка и вътре леко мекички, и то без да ме притесняват.
С една дума - Котка, хиляди    bouquet   за хубавата рецептичка!

Хайде, все пак да ги покажа, та ако на някой станат такива, да не се шашка - на вкус са ммммм Heart Eyes , независимо от формата. 
Виж целия пост
# 25
Оле, оле. Тези неща изглеждат превъзходно. Че и лесни на всичкото отгоре. Стига да се справя със снега, че хич ме няма с белтъците. Копвам и пробвам в най-скоро време.
Предполагам, че използването на шоколад с ядки няма да е проблем.
Виж целия пост
# 26
Оле, оле. Тези неща изглеждат превъзходно. Че и лесни на всичкото отгоре. Стига да се справя със снега, че хич ме няма с белтъците. Копвам и пробвам в най-скоро време.
Предполагам, че използването на шоколад с ядки няма да е проблем.

curly sue, а аз пък нямам спомен да не са ми се разбили белтъци на твърд сняг и със и без захар, ама на - вече ще имам. Grinning Рецептата е страхотна, пожелавам ти всичко да е на ред с белтъците и да покажеш красоти!  bouquet
Виж целия пост
# 27
О, и аз ще ги направя, само да купя орехи. Страшно вкусно ми звучат. Heart Eyes
Виж целия пост
# 28
Много леснички и аз се запалих да ги пробвам защо пък не още след малко да се понадигна и да се запретна  Rolling Eyes Котка комплименти за бързата и лесна рецепта  по късно ,ще се отчета  Peace
Виж целия пост
# 29
Ммм  и аз ще ги направя тези сладки, само че се притеснявам след като изключа фурната , дали ще успеят да се изпекат  Embarassed Свеки прави такива скалички им казва / без шоколад/ , но ги суши на слаба фурна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия