Забравени сладки

  • 93 767
  • 206
# 75
И аз да се отчета. Правих ги пак. Малко по неволя, че ми останах 2 белтъка от кюфтета с бял сос. Но добре дошло. Този път спазих пропорциите само на белтъците и захарта. Сложих повече орехи, около 150гр, и около 60гр. шоколад. Вече 2 часа са във фурната и предполагам, че са готови. Този път ги направих с малка лъжичка и смятам, че така е по-добре, защото стават повече  Laughing В тавата на фурната ми станаха точно 6 реда х 6 сладки, или 36 броя. Съвсем малко смес ми остана и я разпределих на няколко връхчета.
После и аз ще сложа снимки.
Аз използвам суха ванилия на прахчета. Всъщност никога не съм използвала течна. Коя се има предвид? Есенциите на Йоткер ли?



Тоя път шоколада го нарязах на по малки парченца и на места се е разтопил. Бе душичка. Пак препоръчвам и пак 10х   bouquet

Е, не мога да докарам снимките хубави и това си е, ама поне датата оправих  Laughing
Виж целия пост
# 76
Получиха се  пълнени целувки (пъстри отвътре)!

Имам два въпроса към авторката на темата:
1. това ли е  крайния резултатъчен ефект;
2. Има ли яснота колко време биха издържали тези сладки (ако оцелеят от набезите на домашните лакомници)?

Сещам се да споделя, че дъщеря ми яде и втората ми порция сладки на трохи- ровеше ги вътре, защото искала само кошолад-а(шоколад) Laughing

И аз благодаря за рецептата! Единствения й значим минус е, че влияе неблагоприятно на фигурата! ooooh!


 Joy Joy 1. Страхотно си формулирала въпроса, дори аз като филолог трябваше няколко пъти да го прочета, за да го схвана Grinning. Ако питаш дали се получават пълнени целувки, отговорът е "да", но поне при мен не стават твърди и хрупкави като обикновените целувки, което много ми харесва.
2. Забравила съм да напиша Embarassed, но в рецептата се казва, че в могат да се съхраняват 3 - 4 дни в плътно затворена кутия. Аз лично ги правих 3 пъти, но досега за трайност не ми се е наложило да ги проверявам, свършват светкавично. Simple Smile

Последно ги правих с един млечен шоколад с лешници и един натурален, вътре целите бяха пълни с полуразтопен шоколад. Crazy  Но бяха твърде сладки. Мисля, че за мен поне оптималният вариант е според оригиналната рецепта, горе-долу 1:1 ядки и шоколад, така вкусът е по-балансиран откъм сладост. Peace

МерсеДес, според мен раничко си ги извадила, трябвало е още час-два да ги оставиш, за са се повтвърди и долната част, на някои явно повече им е трябвало, сигурно са били в тази част на фурната ти, която по-бързо изстива. Но какво пък, щом и така сте си ги хапнали... Hug


radost, много се радвам, че са ви харесали и че толкова бързо са станали, при мен, незнайно защо, последния път след 2 часа въобще не бяха готови и откараха във фурната цели пет.

curly sue, супер са ти се получили пак, добра е идеята за по-малка лъжичка, за да има повече бройки. Simple Smile  За ванилията - да, точно тази ползвам, не знам тук по-автентична течна ванилия дали въобще може да се намери. Peace

Виж целия пост
# 77
И аз да се похваля, направих тази сладост на Котка и едвам се удържаме да не ги изядем всичките целувки. Аз ги направих само с орехи, че нямах шоколад.

Котка  newsm51 , страхотна рецепта. Стана една от любимите ни!
Виж целия пост
# 78
Зарибихте ме с тези сладки Wink Само дето фурната не ми работи, но като я поправят те ще са първите, които ще направя   chef
Виж целия пост
# 79
Пробвах ги - станаха страхотни.
Записах си рецептата - Благодаря. newsm51
Виж целия пост
# 80
  Как не съм я видяла по-рано тази рецепта? newsm78
Виж целия пост
# 81
най-накрая и аз ги направих, станаха страхотни, ама и аз бях от нетърпеливите и не ги чаках 3 часа Mr. Green
Виж целия пост
# 82
Тези сладки задължително трябва да се пробват. Дано открия някое парче шоколад сега в хладилника, за да ги направя още тази нощ
Виж целия пост
# 83
Снощи ги правих пак,не се стърпях и хапнах 2 след 2 часа,ммммммммммммм,вкусотия.Днес нападаме другите.Аз сложих вътре бонбони Фигаро,разрязани на 4-5 парченца,получи се страхотен вкус-целувка,шоколад и кремчето от бонбона. Heart Eyes
Виж целия пост
# 84
В момента правя сладките. CrazyИзглеждат страхотно още от сега. LaughingНаправих ги само с орехи,защото на никой не му се ходеше до магазина за шоколад. Whistling
Само да уточня нещо-добре е орехите и шоколада да се разбъркат с белтъците с помощта на дървена или пластмасова лъжица,за да не спадне сместа.
 BlushПоне аз така действам при смесване на жълтъчна и белтъчна смес за  блатове за торти и  резултата е винаги отличен.

Котка,   bouquet  за рецептата.

(забравени сладки,забравена тема-сега видях,че темата е от месец май  миналата година.)   Blush
Виж целия пост
# 85
Това ще се пробва!   chef
Виж целия пост
# 86
   Да побутна темата,че много се пита за тези прекрасни сладки! Grinning
Виж целия пост
# 87
Аз да попитам..... Blush
Пробвал ли е някой белтъци с кокосови стърготини? Да станат кокоски Crazy
Без шоколад и орехи.
Виж целия пост
# 88
  Тази нощ абсолютно се провалих с "забравените сладки".Очаквах да се получат вид целувки с шоколад и орехи,а те станаха едни меки,дъвчащи ......
    На няколко пъти съм пускала фурната отново(на 30-40 градуса),за да ги изсуши хубаво,но.....резултатът е НУЛА! Confused

    Знае ли някой,защо?
Виж целия пост
# 89
Ох,то се е видяло,че ще ги правя Mr. GreenСамо да си взема орехи и ще ги забъркамммммм Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия