Време е за тиквички

  • 107 738
  • 694
# 555

Тук съм писала рецептата за Ладийки от тиквички със сметанов сос.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243025.msg7913021#msg7913021
Виж целия пост
# 556
Аз правя фритата в малко по-различен вариант: тиквичките се нарязват на тънки кръгчета и се изпържват в малко мазнина до златисто. Когато са почти готови, се прибавя малко пресен лук и копър. Когато са добре изпържени, се заливат с разбитите яйца с валко сол. Пържи се, обръща се и се пържи и от другата страна.
Виж целия пост
# 557

 Peace Снощи ги приготвих. Домочадието ги одобри.

много се радвам Peace
Виж целия пост
# 558
Последно правих пълнени тиквички с кайма и ориз, пилешки бутчета с тиквички и ориз на фурна и кюфтета от тиквички и кайма.За съжаление нямам с какво да снимам. Embarassed
Виж целия пост
# 559
Последно правих пълнени тиквички с кайма и ориз, пилешки бутчета с тиквички и ориз на фурна и кюфтета от тиквички и кайма.За съжаление нямам с какво да снимам. Embarassed

Дай рецепта за кюфтета от тиквички и кайма, моля те!
Виж целия пост
# 560
а може ли на една стр. да се съберат рецептите Praynig
Виж целия пост
# 561
По принцип може, но трябва някой с  повече свободно време да се захване с това начинание.
Виж целия пост
# 562
Последно правих пълнени тиквички с кайма и ориз, пилешки бутчета с тиквички и ориз на фурна и кюфтета от тиквички и кайма.За съжаление нямам с какво да снимам. Embarassed

Дай рецепта за кюфтета от тиквички и кайма, моля те!
Забърквам си каймата като за пържени кюфтета, но без хляб и с две яйца и добавям настърганите и много добре изцедени тиквички и две супени лъжици брашно.Разбърквам хубаво с вилица и после греба със супена лъжица и сипвам една по една в тигана. Пържа в малко,само на дъното на тигана, но много горещо олио. Сместа направих от 400 грама кайма и 2  тиквички и стана цяла купа.Излязоха доста кюфтета, но не ги броих.Трябва да се изпържат хубаво от всяка страна, за да не се разпадат, като ги обръщаш или вадиш.Като извадиш редиш върху салфетки или кухненска хартия , за да попие олиото.
Виж целия пост
# 563
По принцип може, но трябва някой с  повече свободно време да се захване с това начинание.

надявам се да се намери  Simple Smile
Виж целия пост
# 564
Забърквам си каймата като за пържени кюфтета, но без хляб и с две яйца и добавям настърганите и много добре изцедени тиквички и две супени лъжици брашно.Разбърквам хубаво с вилица и после греба със супена лъжица и сипвам една по една в тигана. Пържа в малко,само на дъното на тигана, но много горещо олио. Сместа направих от 400 грама кайма и 2  тиквички и стана цяла купа.Излязоха доста кюфтета, но не ги броих.Трябва да се изпържат хубаво от всяка страна, за да не се разпадат, като ги обръщаш или вадиш.Като извадиш редиш върху салфетки или кухненска хартия , за да попие олиото.

Колко си бърза! Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 565

Колко си бърза! Благодаря   bouquet
Да ти кажа , понеже много попиват олио съм решила следващия път да ги пека на фурна във малки формички. Имам едни за малки кексчета, малко по-големи от тези за мъфини и са си отделно една от друга. Предполагам ,че ще стане по-хубаво, защото ще се пекат и  няма да се "нагълтат" с олио.
Виж целия пост
# 566

Колко си бърза! Благодаря   bouquet
Да ти кажа , понеже много попиват олио съм решила следващия път да ги пека на фурна във малки формички. Имам едни за малки кексчета, малко по-големи от тези за мъфини и са си отделно една от друга. Предполагам ,че ще стане по-хубаво, защото ще се пекат и  няма да се "нагълтат" с олио.

Може би ще избера този вариант. И без това е по - лесно.
Виж целия пост
# 567
Да ти кажа , понеже много попиват олио съм решила следващия път да ги пека на фурна във малки формички. Имам едни за малки кексчета, малко по-големи от тези за мъфини и са си отделно една от друга. Предполагам ,че ще стане по-хубаво, защото ще се пекат и  няма да се "нагълтат" с олио.

По тази причина  ги правя във фурната, но изсипвам всичко в голяма тава и после, когато са готови ги режа на парчета.
Виж целия пост
# 568
Да ти кажа , понеже много попиват олио съм решила следващия път да ги пека на фурна във малки формички. Имам едни за малки кексчета, малко по-големи от тези за мъфини и са си отделно една от друга. Предполагам ,че ще стане по-хубаво, защото ще се пекат и  няма да се "нагълтат" с олио.

По тази причина  ги правя във фурната, но изсипвам всичко в голяма тава и после, когато са готови ги режа на парчета.

Голямо кюфте - това пък е съвсем лесно вече. За мързеливи като мен.
Виж целия пост
# 569
Аз съм от мързелите, ето една мързелива манджа от тиквички, която става за половин час и тъкмо ям в момента и ви чета Simple Smile. Дано не дублирам някой, че изобщо не е връх в готварското изкуство Simple Smile

Правя я винаги на око, но да речем днес забърках:
4 малки тиквички
3 моркова
5-6 големи скилидки чесън, нарязани на филийки
домат и половина, пресен
3 супени лъжици ориз
2 лъжици зехтин
1 с.л брашно, 1 с.л оцет, 1 с.л някакви сушени зеленчуци (днес беше листа от целина, морков и лук сушени от някакво пакетче или пък може някаква вегета )
1 връзка копър

Леко се запържва ориза и нарязаните моркови, слагам една кафяна чаша вода, като заври слагам тиквичките нарязани както ми хареса и още една кафяна чаша вода, като заври и това слагам нарязания домат и чесъна, намалям котлона и го оставям да ври около 10 мин. Ако ми се е видяла малко водата, слагам още една кафяна чаша. Забърквам в една кафяна чаша брашното, оцета, вегетата и вода и поливам манджата с това, поръсвам отгоре една цяла връзка копър нарязана, захлупвам го и спирам котлона. Махам го като е спряло да къкри и му се мятам Simple Smile.

Нямам снимка, защото почти не остана вече какво да снимам Simple Smile.
Източник: тефтера ми с рецепти, в който се мъдрят около 5 броя такива, вкл. и тази  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия