Пастет от тиквички.
Необходими продукти:
4-5 средни по големина тиквички
половин чаена чаша смлени орехи
2-3 скилидки чесан
9-10 маслини
подправки
Начин на приготвяне: Тиквичките се настъргват, изстискват се, колкото е възможно и се слагат да се задушават в мазнина. Оставят се, докато водата изври и вече се запържват леко. През това време се пасира чесъна, маслините се нарязват на много ситно. Към вече поизтиналите тиквички се прибавят орехите, чесъна, маслините, сол на вкус и копър. Страхотно мезе
Тиквички със сос бешамел
Необходими продукти:
4-5 средно голями тиквички, два моркова, 2 стръка пресен лук, 2 стръка пресен чесън, 2-3 лъжици царевица, подправки според вкуса ви. / Само да допълня, че може да добавите каквито зеленчуци обичате/
Начин на приготвяне:
Тиквичките се разрезват по дължина и се издълбават. Вътрешността им и морковите се настъргват и се слагат да се задушават в малко мазнина. Когато вече са поомекнали се добавят ситно нарязания чесън, лук и царевицата. Подправят се по ваш вкус. Аз лично слагам освен сол, черен пипер, копър или стрит зеленчуков бульон. С тази смес се пълнят тиквичките и се слагат във фурната да се запекат. В тавичката, освен мазнина се слага и вода, за да омекнат тиквичките. Когато се позапече леко и водичката поизври, ястието се залива със сос бешамел и се връща във фурната до пълното запичане.
Тиквички на скара с топено сирене.
Необходими са колкото искате тиквички да приготвите и колкото си пожелаете топено сирене. Подправки.
Начин на приготвяне:
Нарязвате тиквичките на тънки филийки, по дължина на зеленчука. Правите марината от следните продукти: мазнина, около една кафена чаша, сол, черен пипер, чубрица или риган, чесън на прах. С това мажете обилно всяка тиквичка и хоп на скарата. Така омазнени много бързо се пекат и остават сочни. След изпичането във всяка лентичка, докато е още топла, завивате парче топено сирене. Може да ги забодете с клечка, за да не се развиват. Поръсват се с копър.
Това не са мои рецепти, нямам спомен откъде ги знам, но много ми харесват и ги правя често. Дано не повтарям някоя рецепта от тук. А ако на някой му хареса, ще се радвам.
Да ви е сладко.
Очаквам интересни рецепти и от вас, момичета