Стъклени дребни сладки

  • 15 364
  • 49
# 30
Аз правя по този начин стъклата на коледната къщичка Grinning Действително става много ефектно - и съответно става и с обикновено тесто за меденки.
Още по-лесен начин за начупване на бонбоните е да сложите повечко от тях в пликче и да ги начукате с точилката Grinning
hedra ти като правиш стъклата на къщичките така ли ти стават както каза  vesi_127
След изпичане, бонбоните не бяха нито твърди, нито меки, а се точеха като конци и лепнеха страшно по зъбите. Може причината да е била в бонбоните, аз ползвах български карамелажни бонбони в три цвята (ходих специално да търся в различни цветове, за по-голямо разнообразие на сладките), но така или иначе се изядоха само тези, които бяха без бонбони.
   Hug
Виж целия пост
# 31
Аз не съм ползвала карамелажни бонбони (каквото и да значи това... представям си го като карамелени бонбони?), а най-обикновени, тип фуре. Стъклото става твърдо и чупещо се, както са били бонбоните, поне веднага след изпичането - но ако престои по-дълго време (дни), особено на влажно място, започва да тече - просто се топи и тече и действително лепи по зъбите.
У нас също не е особено на почит яденето на въпросното `стъкло` (те и меденките не тачат особено, де Mr. Green), така че ги ползвам наистина само за декорация за къщичката.
Виж целия пост
# 32
Стъклото става твърдо и чупещо се, както са били бонбоните, поне веднага след изпичането - но ако престои по-дълго време (дни), особено на влажно място, започва да тече - просто се топи и тече и действително лепи по зъбите.

съгласна съм с теб  Peace,че като престой се овлажнява и лепне по зъбите както всеки бонбон оставен без опаковката
Виж целия пост
# 33
Чудесна идея преди две години правих медената къщичка за Коледа с такива прозорчета, беше голяма радост за дъщеря ми , а колко шарени станаха прозорчетата Heart Eyes Естествено и при нас не са на почит тези бонбони, но медена къщичка си правим за празника и то с такива стъкълца
Виж целия пост
# 34
Мадагаскар, как се сети за това нещо ooooh!
Наистина много уникално, браво   bouquet
Виж целия пост
# 35
Мадагаскар, как се сети за това нещо ooooh!
Наистина много уникално, браво   bouquet
Вивиан  казват stained glass cookies ако търсиш в нета ще намериш много от тези сладки само това е моя идея да си ги направя по този начин и видях че няма пускана тема за тях и реших да пусна това е  bouquet Hug  bouquet
Виж целия пост
# 36
[.....................  казват stained glass cookies ако търсиш в нета ще намериш много от тези сладки.........

Наистина в нета излизат много красиви нещица по тая технология. А дали не може да се използват желирани бонбони вместо карамелени newsm78. Не знам как им действа температурата на фурната..........
Виж целия пост
# 37
Аз не съм ползвала карамелажни бонбони (каквото и да значи това... представям си го като карамелени бонбони?), а най-обикновени, тип фуре.

Карамелажни и фуре е едно и също.  Peace
Виж целия пост
# 38
Много са красиви супер, само се чудя от къде да намеря толкова малка форма сърчице. Нали ги режеш с 2 формички?
Виж целия пост
# 39
това малкото сърчице е една формичка от дъщеря ми когато игра с пластелин  Embarassed  и съм си я запазела пластмасова е
Много са красиви супер, само се чудя от къде да намеря толкова малка форма сърчице. Нали ги режеш с 2 формички?

да с две формички режа едната за сладки и другата тази от пластелина  Blush ако нямаш такава малка нещо измисли например с някоя капачка по малка незнам нещо такова аз имам само тази на сърчицето такава малка и само с нея правя еднообразни са ,но за мен няма значение   bouquet
Виж целия пост
# 40
Браво, браво много оригинална идея  bouquet
Виж целия пост
# 41
Мадагаскар-би ли показала пак снимката-нищо не отварям.Ще трябва да правя питка,баница,торта и сладки за една сватба,за кумската маса и ми трябват оригинални идеи,като тази.Прегледах в нета,наистина излизат много красиви неща,но ми се ще да видя и твоите.Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 42
не виждам снимиките  Sad
Виж целия пост
# 43
и аз не виждам снимките
Виж целия пост
# 44
Стъклото става твърдо и чупещо се, както са били бонбоните, поне веднага след изпичането - но ако престои по-дълго време (дни), особено на влажно място, започва да тече - просто се топи и тече и действително лепи по зъбите.

... като престой се овлажнява и лепне по зъбите както всеки бонбон оставен без опаковката

Пробвайте с желирани бонбони

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия