Време за сладка и конфитюр

  • 61 401
  • 130
# 15

Идеално е за работещи и много ангажирани майки. От както го открих само него използвам (като в една реклама) Laughing
Правила съм от ягоди, малини, касис, сливи, кайсии, праскови, с една дума меки плодове. Има го и във варианти 2:1(плодове към захар). Става много бързо и досега нямам провали, ако се спазват пропорциите. Naughty
Виж целия пост
# 16
Аз правя сладко/конфитюр по следния начин:
1кг ягоди (или вишни,боровинки,череши) се почистват и измиват.Слагат се в дълбока тенджера и се насипват с 1кг захар.Оставят се през нощта.На другия ден се слага на не много силен котлон и се вари без да се похлупва.Внимавайте,защото има голяма вероятност да кипне.От време на време се отпенва със суха лъжица.Готово е,когато капчица от сиропа капната на ръба на чинията си остава без да се стича.Добавя се една кафена лъжичка лимонтозу,разбърква се  и се налива горещо,в абсолютно сухи бурканчета.Затваря се и се обръща с капачката надолу.Държи се така докато изстине и след това се прибира.
Колко бурканчета се пълнят от тази доза? Hug
Виж целия пост
# 17
Здравейте!Ако може един въпрос на лаик!При  мен количеството плодове е ....голямо.....по желание Peace/отглеждам си ягодите/,но консерванта на д-р Йоткер нещо е проблем да го открия тук.Може ли да използвам ябълков пектин?И в какво количество?Благодаря!
Виж целия пост
# 18
 valerika р
Самият консервант на д-р Йоткер е готов за ползване.
Не знам като се вземе ябълков пектин какво трябва друго и какво да му е количеството.
Но все пак момичетата дадоха страхотни рецепти.По добре направи някоя от тях.
Виж целия пост
# 19
Аз правя сладко/конфитюр по следния начин:
1кг ягоди (или вишни,боровинки,череши) се почистват и измиват.Слагат се в дълбока тенджера и се насипват с 1кг захар.Оставят се през нощта.На другия ден се слага на не много силен котлон и се вари без да се похлупва.Внимавайте,защото има голяма вероятност да кипне.От време на време се отпенва със суха лъжица.Готово е,когато капчица от сиропа капната на ръба на чинията си остава без да се стича.Добавя се една кафена лъжичка лимонтозу,разбърква се  и се налива горещо,в абсолютно сухи бурканчета.Затваря се и се обръща с капачката надолу.Държи се така докато изстине и след това се прибира.
Колко бурканчета се пълнят от тази доза? Hug

 И аз правя сладкото по тази рецепта и в това съотношение: на 1 кг. плод слагам 1 кг. захар и след като е сварено 1 ч. л. лимонтозу. Обикновено от това количество се получава около 1200 мл. сладко. Специално ягодите ги избирам да са дребни, за да останат цели в сладкото и да не се разкашкат. Други плодове обаче съм пасирала - например кайсии, праскови, сини сливи.
 
Виж целия пост
# 20
Здравейте !
Смело момичета ! Само д-р Йоткер !. След като разбрах за него - това е !
За ягодите - 2 кг. плод 1 кг. захар, пакетче Гел-фикс "2 в 1" = 6  стандартни конфитюрени бурканчета. Време за приготвяне - 45 мин. Както е топло от котлона насипвате, веднага затваряте. Може с Омния, може и с винт. Каквото имате !
 Споделям от опит - нямам провал. От миналото лято - всякъкъв вид плодове, имам предвид и твърди и меки - джанки, праскови, кисий, сини сливи.
 Спазвайте указанието на опаковката.
Виж целия пост
# 21
Снощи направих сладко от 3 кг. ягоди с 3 кг. захар. Стана страхотно. През годините съм правила сладка от различни плодове / едната година имах 12 различни вида/. До сега не ми се е случвало да не стане или да се развали. Не съм използвала продукта на д-р Йоткер и не ми е ясно защо го слагате - за да не се развали сладкото или за да се сгъсти по - бързо?
Виж целия пост
# 22
Тези дни и аз правих сладка от ягоди и череши.Сложих на килограм плод 750гр захар,като накрая слагам малко лимонена киселина.Много хубави станаха.И аз не съм ползвала продукта на Йоткер за сладко.
Виж целия пост
# 23
Тези дни и аз правих сладка от ягоди и череши.Сложих на килограм плод 750гр захар,като накрая слагам малко лимонена киселина.Много хубави станаха.И аз не съм ползвала продукта на Йоткер за сладко.
Я кажи черешите слагаш ли ги цели(естествено без костилката )или ги нарязваш?
Виж целия пост
# 24
Нямам си такова за чистене на костилките и си ги режа на половинки,махам костилката и така.Страхотно сладко стана.Отдавна не бях правила от череши.
Виж целия пост
# 25
max-mama ,
Ако не ти е проблем  Praynig дай ми рецептата ,но като за профан всичко точка по точка.
Единствено сладко(а и тестени) не мога да правя,но имам в къщи студентка,която иска сладка.
Така че трябва да направя.
Благодаря ти предварително.   bouquet
Виж целия пост
# 26
Писах ти на лични.
Виж целия пост
# 27
За сладкото от череши и вишни  вадя костилките с безопасна игла или с голяма фиба. Плодът се запазва и после може да се използва и за украса, само че ръцете много се цапат. Особено от вишните.
Виж целия пост
# 28
Тези дни и аз правих сладка от ягоди и череши.Сложих на килограм плод 750гр захар,като накрая слагам малко лимонена киселина...

а накрая вариш ли готовите бурканчета? В момента варя сладко от бели череши и се чудя дали да ги сваря или направо в сухи бурканчета? Thinking
Виж целия пост
# 29
Въпросът ти не към мен, но реших да ти отговоря. Аз не варя бурканчетата. Изсипвам горещото сладко в сухи бурканчета и веднага затягам всяка капачка. Когато захарта е достатъчно не е необходимо сладкото и конфитюра да се стерилизират, защото няма опасност да се развалят. Когато изтегля сладкото от огъня първо слагам за всеки кг. захар по 1 равна ч. л. лимонена киселина, разбърквам и тогава сипвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия