Време за сладка и конфитюр

  • 61 605
  • 130
# 30
мерси Велаbouquet няма да ги стерилизирам
Виж целия пост
# 31
А последно питане:
Защо нещо ми се върти из главата,
че съдовете в които ще се насипва сладкото
трябва освен да са сухи да са и загряти във фурна?
Виж целия пост
# 32
Ето това съм забравила да уточня.Малко преди да приключа с варенето нареждам сухи буркани около котлона(да се затоплят),също и капачките.Използвам хавлиена кърпа при пълненето и затварянето на бурканите,защото много са горещи след като се напълнят.

Тези дни и аз правих сладка от ягоди и череши.Сложих на килограм плод 750гр захар,като накрая слагам малко лимонена киселина...

а накрая вариш ли готовите бурканчета? В момента варя сладко от бели череши и се чудя дали да ги сваря или направо в сухи бурканчета? Thinking



Вече са отговорили,но да кажа и аз.Пълня сладкото в сухи,затоплени буркани,след което ги обръщам и изчаквам напълно да изстинат.
Виж целия пост
# 33
О ,добре всичко разбрах! Peace
Най - добре ще е да си взема капачки на винт.
Утре докладвам и като стане(дано) ще направя и с ягоди и с малини - че са ми любими.
Виж целия пост
# 34
Не загрявам бурканите предварително, макар че съм чела за това в книгите.  Когато сваля сладкото от котлона опирам всяко бурканче на ръба на тенджерата като го държа само за гърлото. Пълня го с едно малко черпаче и веднага завивам капачката. За да стегна капачката хващам бурканчето с кърпа.
Виж целия пост
# 35
И аз съм много доволна от Гелфикса на доктор Йоткер Peace Правила съм само сладко от ягоди, но тази година ще направя и с череши и други плодове пак с него. Бързо, удобно и вкусно Crazy Тези дни видях из магазините и нов Gelfix 2 в 1 newsm78 Някой знае ли за какво става въпрос. Единственото, което прочетох, е че 1 кг плодове е към 0,5 кг захар, което не мога да преценя как се отразява на самото сладко newsm78 Няма ли да киселее или може би има добавена захар в самото пакетче newsm78
Виж целия пост
# 36
Аз да докладвам:
направих сладкото,но стана малко течно,не знам защо.
Но не се притеснявам защото щерката обича палачинки и ще бъде добре за нея.
Сега все още стоя надолу с капачките и изстиват.
Благодаря на всички за рецептите.   bouquet
Виж целия пост
# 37
Когато го вариш проверяваш дали е готово като капнеш няколко капки върху суха чиния. Изчакваш да изстинат капките и накланяш чинията - не се ли стича, значи е готово. Ако се стича продължаваш да вариш и по - късно пробваш отново. По - добре малко по -течно отколкото много гъсто, защото задържиш ли го на огъня  по - дълго време от необходимото може да стане толкова гъсто, че да ти е трудно да го вадиш от буркана.
Виж целия пост
# 38
Аз проверих като капнах и видях че оставя следа след лъжицата.
Но като го махнах от котлона тогава като че ли се втечни.
но аз си го харесвам,нали си ми е първо и не стана за хвърляне.
Виж целия пост
# 39
Още един глас в подкрепа на  Gelfix   chef
Невероятна леснотия,  запазва се цветът на плодовете, много вкусно сладко, изобщо -  препоръчвам!   newsm10
Виж целия пост
# 40
ще взема да го пробвам и аз тоз гел фикс, на толкоз хвалене. вчера и днес забърках сиропа на Лео / плод, захар и пасатор/ .направих от череши и от ягоди. стои като каша, не знам тъй ли трябва да е или като отлежи захарта още ще се разтвори. сега ще чакам да митан два - три месеца, ако не се развали тутакси му ставам горещ фен  Peace
Виж целия пост
# 41
И аз пробвах онзи ден за пръв път гелфикса на д-р Йоткер. От 1 кг. ягоди и 1 кг. захар напълних 14 бурканчета от пюре на ХИПП /от малките/  Crazy Всяка година варя няколко вида сладко и конфитюр, но сега с бебето не мога да си позволя да вися 2 или 3 часа на котлона. Много удобно, бързо и чисто става всичко. Явно това лято ще процедирам така  Peace

Изключение ще направя за рачела от тикви с мед, с който ще си поиграя, но дотогава има много време  Simple Smile
Виж целия пост
# 42
Вчера нямахме нет,чак сега дойде,щях да се изприщя вече.

Аз да докладвам:
направих сладкото,но стана малко течно,не знам защо.
Но не се притеснявам защото щерката обича палачинки и ще бъде добре за нея.
Сега все още стоя надолу с капачките и изстиват.
Благодаря на всички за рецептите.   bouquet

Не се притеснявай,че е малко течно,като изстине още малко ще се сгъсти.Така е по-лесно за хапване.За палачинки(както си писала),за гарниране на кремове и сладоледи,за торти(желирано),изобщо варианти много.Сигурна съм,че на вкус е страхотно.Да се похвалиш после. Hug
Виж целия пост
# 43
От време на време гледах рецептата ти и си мислих
къде може да съм сгрешила и
май установих последно че си ми писала да го препенвам
а аз това нещо съм го пропуснала .
Вярно че с една решетъчна лъжица го направих,но не толкова.
Това е единственото което май не съм спазила стриктно.
Но се пак както писах и така ще се яде.  Peace
Още веднъж   bouquet
за помощта
Виж целия пост
# 44
Сладкото се припенва заради власинките на ягодите. Всички сладка от плодове с власинки се припенват, защото  образуват голяма пяна. Например кайсиите също се припенват, а черешите нямат такава пяна. Припенването не е свързано с гъстотата на сладкото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия