Сладолед и сладоледни удоволствия - 2

  • 23 741
  • 138
# 75
За да не е на камък трябва да има по-висока масленост.
Поне половината трябва да е от течната подсладена готварска сметана.
Иначе млеката замръзват много.Но пък който обича фруктовите е добре.Сложете сироп от нещо или нектар-кайсии, праскови, диня.
Виж целия пост
# 76
t_ilieva
 О стана и още как.Вярно замръзна доста, но аз го изкарах докато ядяхме основното и докато стигнем с милото до десерта тъкмо си беше както трябва.
Леле така добре ми дойде в жегата - пред телевизора с една мелбичка - страхотно.
Довечера дано да ме допуснат до компа и ще покажа снимки  Mr. Green.
Мисля тая година да не купувам сладолед Mr. Green - открих тайната тук Peace
Виж целия пост
# 77
Ето обещаната снимка на моя сладолед

В момента пак си хапваме от него Peace
Виж целия пост
# 78
Я и аз тука.Радвам се ,че ви открих.Голямата ми дъщеря ме е побъркала ,всеки ден иска сладолед.Та май май от сега на татък мама ще и правиии.
Сега ще отида да разгледам и старата темичка.
Виж целия пост
# 79
Вие отново сте предложили чудесни сладоледени идеи.  chef
Напълно подкрепям tarlio за връзката между маслеността и кристализацията .  bouquet
Едно предложение за жегите - плодов сладоледен терин

 Hug
Виж целия пост
# 80
ddoychinova  - разкош Peace.Вчера гледах нещо подобно в Гответе с мен и останах очарована.
Твоят терин изглежда превъзходно.Не се съмнявам за вкуса с тези продукти Heart Eyes
Да питам newsm78 ако го направя във правоъгълна тавичка с тефлоново покритие за кекс - една такава продълговата (ще се получи точно такова кубченце като твоето) - въпроса ми е как да го обърна после, или може би направо от формата се реже без да се обръща newsm78
Виж целия пост
# 81
..............
Напълно подкрепям tarlio за връзката между маслеността и кристализацията .  bouquet
...................
Ами гледах днес в магазина, маслеността на сметаните е 25% и 30%....... Няма по-висока........  Tired
Виж целия пост
# 82
Бъни ,
много изкусителен е твоя сладолед  chef

Благодаря ти, за разкоша
  bouquet
На въпроса за формата – можеш да използваш кексова форма, малка и покрита с фреш фолио /добре опънато/.
При сервиране изваждаш с фолиото, махаш , режеш ...
Аз използвам пластмасова форма, в която не залепва, но пак използвам фреш фолио.
Ако ти харесва идеята ми за терини – ето още такива
с ягоди
с пъпеш
с портокал
И tarlio   chef има в друга форма  bouquet

Таня,
аз добавям в сместа за сладолед и стопено масло
/усмивки за двете ти слънчица Simple Smile Simple Smile/
Виж целия пост
# 83
Диди, ето къде бил ключа..... в допълнителното масло....
Благодаря ти много за всичко! Златна си!  Hug
Виж целия пост
# 84
Цитат
Диди, ето къде бил ключа..... в допълнителното масло....

Tака сместа става по-плътна и не кристализира.
Виж целия пост
# 85
О -о Терина на Дойчинова е странотен.Май и с крема сирене се правеще.


това е във форма от кекс
Виж целия пост
# 86
Geleva , много апетитно изглежда сладоледа Embarassed Може ли рецептата Simple Smile
Аз съм дала продуктите, но ето в по- точни мерки:
1 коф. кисело мляко
1 коф. заквасена сметана
1 банан/намачках го с вилица/
1 ванилия
пудра захар на вкус/аз сложих около 100 гр./
1-2 с.л.какао
Всичко това го разбърках с миксера и сложих купата във фризера.
  bouquet

Направих го по тази рецепта сладоледа,само че без какао.Ами честно казано не можем да изтраем да стегне както трябва.Мнооооого е вкусно. Heart Eyes
Виж целия пост
# 87
Дойчинова, реших да правя динята за Р.Д. Сподели колко горе-долу диня пасираш за около 500 мл. течна сметана.Да не е много леден.
Виж целия пост
# 88
Бъни ,
много изкусителен е твоя сладолед  chef
Ммммм даааа - всусен беше няма го вече.Благодара ти са оценката, но аз като ви чета си открих грешките - по въпроса за маслеността и т.н.
А твоите терини оооо думи нямам.Ти все така у вас ли украсяваш и сервираш - блазе на тези около тебе Wink Peace
За формата за кекс точно така ще направя както казваш и ще докладвам  bouquet
Виж целия пост
# 89
Някой знае ли от къде може да се купи машинка за сладолед за домашна употреба (не професионална)?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия