Бирени рецепти или Евро 2008!!!

  • 16 435
  • 154
# 45
да, и чушки  Hug ех, тоз футбол какви последствия води  Laughing
Виж целия пост
# 46
Панирани рапани, пържени кралски скариди, миди на салата или панирани.
Виж целия пост
# 47
 Cry Cry Cry тръгвам си аз от таз тема, то не бе цаца, не бяха рапани, ай стига толкоз!  Laughing виж за скариди отдавна не се бях сещала, а е супер! аз ги пържа в зехтин с чесънче... мммм , мерси че ми напомни   bouquet
Виж целия пост
# 48
Пилешки сърчица в масло с много чубрица, а също така на шишчета на грила също е много добро мезе.  Peace

Потекоха ми лигите докато изчета темата. Crazy
Виж целия пост
# 49
Само аз ли обичам бира с нещо сладко? Да мезиш меденки с бира е уникално. Или изостанали локумени вафли Нина! От ния с ягодката или малинката.  В краен случай може и с домашен кекс. Превъзходно!
Виж целия пост
# 50
Само аз ли обичам бира с нещо сладко? Да мезиш меденки с бира е уникално. Или изостанали локумени вафли Нина! От ния с ягодката или малинката.  В краен случай може и с домашен кекс. Превъзходно!

опитай с тулумбички Peace

аз не ям много сладко и пия горчиви бири Sunglasses
т.е. предпочитам горчивия вкус пред сладкия Flutter
Виж целия пост
# 51
Само аз ли обичам бира с нещо сладко? Да мезиш меденки с бира е уникално. Или изостанали локумени вафли Нина! От ния с ягодката или малинката.  В краен случай може и с домашен кекс. Превъзходно!
Не си сама, половинката така мези, мен не ме влече особено. Предпочитам млечни/месни продукти за мезе, църнати на скара примерно, в краен случай подходящо приготвени зеленчуци, или в комбинация с предните две  Sunglasses
Виж целия пост
# 52
Камамбер, последния ти пост все едно аз съм го писала - същата съм!  Hug
Виж целия пост
# 53
Вчера за бирено мезе спретнах панирани пилешки воденички.Станаха страхотни!
Препоръчвам ги!
Виж целия пост
# 54
Само аз ли обичам бира с нещо сладко? Да мезиш меденки с бира е уникално. Или изостанали локумени вафли Нина! От ния с ягодката или малинката.  В краен случай може и с домашен кекс. Превъзходно!
О, не си сама Laughing.Редовно пийвам биричка с шоколад Crazy - мъжо отначало ме гледаше странно, ама вече свикна Wink
Виж целия пост
# 55
и ние предпочитаме горчива бира и соленки мезета  Grinning
Виж целия пост
# 56
днес при нас имаше празник, 100 г. от създаването на Колонията на творците Laughing, познати с Аrt Nouveau-влиянието си.
бира, хапване и музика на живо. Laughing

най-якото е, че градската пивоварна по случай празника е пуснала специална бира  Laughing
етикетът е в стил Аrt Nouveau Flutter

ето я биричката

и за да съм по темата давам и какво имаше за хапване:
фламкухен, картофи с грюне зосе (зелен сос от 7 подправки и сметана), вурстчета, райбекухен с мус от ябълки, пържоли с гъби и лук Crazy
Виж целия пост
# 57
asyalein , днес пекох пълнен праз и по твоя идея тои път го напълних със сирене - не се разтече, затапих го пак с праз. трябва тапичките да са по-дебелички, иначе изпадат. а пълнежа направих от българско сирене (но от кутията, да е по-твърдо, без да съм го киснала), пресен магданоз, червен и черен пипер. стана много апетитно, защото сладникавия вкус на праза и соленото сирене са добра комбинация  Peace

Вчера за бирено мезе спретнах панирани пилешки воденички.Станаха страхотни!
Препоръчвам ги!

можеш ли да ми кажеш как точно се правят? винаги правя дробчета, воденички никога не съм правила  Rolling Eyes благодаря  Hug
Виж целия пост
# 58
simplyaven, мерси за споделеното  Peace

заредили сме се с бира, чакаме да почва футбола.
до тогава ще събирам идеи  Laughing
Виж целия пост
# 59
Сега се сетих за мариновано сиренце, много подходящо мезе за бира/както и за друг вид алкохол/. Преди време една мама беше дала рецепта за такова сирене, направих го с подръчни средства. Laughing

сирене-около 400 гр.
чесън- 2-3 скилидки нарязани на ивички
маслини- 5-6 бр.
черен пипер, дафинов лист, чубрица, мащерка,червен пипер лют, олио/зехтин/

Сиренето /хубаво е да е по- твърдо/ се нарязва на кубчета. Реди се в буркан, като между редовете се ръси от подправките и тук таме се слага по маслинка. Като се напълни буркана се залива с олиото/зехтина/. Престоява 2 седмици в хладилник и после е готово за хапване. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия