Бирени рецепти или Евро 2008!!!

  • 16 452
  • 154
# 60
заредили сме се с бира, чакаме да почва футбола.
до тогава ще събирам идеи  Laughing
МДа, то не остана, идеите трябва да са налице  Mr. Green
Асе, пробвай панирано синьо сирене, ако не ти хареса можеш да дойдеш да ми набиеш канчето в БГ  Mr. Green
Ако се навиеш давам и рецепта  Flutter
Виж целия пост
# 61
вярно не остана, но май ще пробвам аз на geleva маринованото сиренце, че много апетитно ми звучи  Party иначе не успявам да разнообразя особено менюто за барбекюто  Rolling Eyes не че и така няма да се освиним, де  Mr. Green

хрумна ми обаче да пробвам зеленчукови кюфтета на барбекюто, с яйце и бяло или чълто сирене да ги стабилизирам, мислите ли че ще стане  Thinking

пълнени картофи, запечени във фолио в жарта се сетих също, аз често правя, за да избегна пържените  Peace
Виж целия пост
# 62

хрумна ми обаче да пробвам зеленчукови кюфтета на барбекюто, с яйце и бяло или чълто сирене да ги стабилизирам, мислите ли че ще стане  Thinking

Ще стане, аз съм правила - настъргана тиквичка или картоф със сирене, яйце и брашно/галета. Може и кашкавал (жълто сирене - гауда, ементал, мимолет, каквото харесваш). Само че за барбекюто не знам дали няма да е добре във фолио, че да не се разпаднат  Thinking
Виж целия пост
# 63
 аз  се сетих друго.

бях гледала тук на един средновековен базар как правят хляб.
на една пръчка навиваха ивица тесто до половината. после го оставяха за няколко минути над жарта.
не намирам снимка да покажа, но тестото се усукваше около пръчката, така, че да е само тесто.

ако на всяка ивица сложа и парче кашкавал или бекон и ще стане муцка Party
Виж целия пост
# 64
аз  се сетих друго.

бях гледала тук на един средновековен базар как правят хляб.
на една пръчка навиваха ивица тесто до половината. после го оставяха за няколко минути над жарта.
не намирам снимка да покажа, но тестото се усукваше около пръчката, така, че да е само тесто.

ако на всяка ивица сложа и парче кашкавал или бекон и ще стане муцка Party
А тестото дали ще се опече, то кашкавала иска само "цър" преди да се разтече, а бекона "пър" преди да изчезне  Mr. Green
Виж целия пост
# 65
Камамбер, и аз това се чудя за кюфтетата, дали няма да се разтекат, дори и на плоча  newsm78 ще пробвам с фолио  Grinning

asyalein , да не е някакво по-специално това тесто, и аз си мисля че кашкавалът ще се разтече... или е някаква друга технология...  newsm78
Виж целия пост
# 66
За съжеление аз мога да се вклуча в темичка само с четене и ахкане (и засилено слюнкоотделяне  Mr. Green )

Мъжо действа по ? с барбекюто, че да мога да спретвам вкусотии, така че съм ви много благодарна за идеите,рецептите и ограмотяването относно видовете бира, необходимите чашите (впрочем кой вид чаша е подходящ за Бг бира?) и подходящите мезета   bouquet
Виж целия пост
# 67
Има едно страхотно мезе за бира и за бяло вино,но е само за лятото и то около морето....

Черните миди(черноморските) се остъргват и както са с черупките се слагат върху фолио.Добавят се 2-3 скилидки пресован чесън,малко чили(или люти чушлета нарязани ситно),1 парченце масло,малко черен пипер(млян) и се наръсва обилно с бяло вино.Това цялото обяснение се завива във фолиото на пакет и се мята върху барбекюто....След около 10-ина минути е готово.....А като с развие фолиото се разнася един аромаааааат.....
Виж целия пост
# 68
Аууу, Мастърчооооо, не те е срам. Обожавам миди на тенекия  Heart Eyes Трудно се намират миди с черупки по пазарите, особено в София. Във Варна по се намират на рибната борса или на колхозния продават понякога. По заведенията има ама не винаги са пресни (с черупките имам предвид)  Confused

В този дух се сетих за калмари пане, задушени калмари с вино и подправки, октоподи и всякакви безгръбначни морски дарове. А как върви пържен калкан топъл-топъл с биричкаааа  Mr. Green
Виж целия пост
# 69
Аз си ги вадя сама мидите лятото  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ама тези дето съм дала рецептата стават много ароматни и по-различно от тези "на тенекия".....
Виж целия пост
# 70
Тъкмо мислех да обърна на морска тематика, гледам изпреварили сте ме. Пържен морски език, задушени миди, сом на плоча /или амур, може и толстолоб/.
Виж целия пост
# 71
От морската тематика - скариди по всякакви начини....Камамберче,между другото онова с мидите дето съм описала прекрасно става и със скариди(особено ония кралските...огромните)



За вегетарианците ....страхотно мезе е панирани доматени резени...Опитвали ли сте?Страхотна вкусотия....
Виж целия пост
# 72
Също панирани лучени кръгчета, но не от готовите.
Виж целия пост
# 73
Също панирани лучени кръгчета, но не от готовите.
Направо ми взе буквите от клавиатурата  hahaha hahaha hahaha hahaha
 Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 74
Също панирани лучени кръгчета, но не от готовите.
Рецаптичка може ли? Как стават пухкави като купешките?  Thinking Аз веднъж се пробвах, после ядохме нещо като омлет с лук  hahaha
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия