Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 35

  • 38 793
  • 314
# 45
van444eto, а коя смес за сладолед използваш - тази, която продават в килограмова опаковка или от малките?

В момента имам ТОВА.Но съм ползвала и шоколадов вариант на същото. Днес мислех да си купя, ама нямаше. Иначе малките разфасовки са същата работа, но излизат по-скъпи. Това струва някъде около 4.50 за кг. Облагодетелствана съм с няколко магазина в района. И ми се е случвало да притичвам за каквото има в момента. Общо взето на вкус не се различават кой-знае колко различните фирми. Правят се с вода, което е плюс. Пробвала съм с мляко. Вкусно става, но е тежко после. Може би 1 към 1 ще е добре....
Та по тоя повод да питам, някой правил ли е от тези сухите кремове. Видях че има БАВАРСКИ, БРЮЛЕ, КРЕМ-КАРАМЕЛ? Все се каня да пробвам..... ама......  newsm78
И понеже често се задава въпроса: МОЖЕ ЛИ МУСА НА ТАННИТА ДА СЕ НАПРАВИ ОТ ПРЕДНИЯ ДЕН........ ами, утре ще ви отговоря. Забърках двойна доза и диването, което през цялото време стои до мен, за да бърка и ближе.... изведнъж ми казва: Мамо, тържеството се отлага за петък, вместо за четвъртък. А, яж сега една кофа крем......  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
L 0 V E - голяма веселба ще се получи ако залееш топлия шоколад върху сметаната. Ако е квасена, даже може и да се пресече. Не рискувай! Нека изстине и тогава.....
Виж целия пост
# 46
Петя, пак благодаря!
Виж целия пост
# 47
Благодаря ви много момичета за прекрасните думи!!!Стоплихте ми сърцето както ми беше лошо! Hug Аз все още не съм много добре, дори не знам как ще идем на рождения ден, защото съм сама с децата  Rolling Eyes
Почвам да отговарям на въпросите, ако пропусна някой - обаждайте се!

Ванчето- един съвет от мен, когато бързаш, не се захващай да правиш неща, които не си правила. За съжаление като си под напрежение и бързаш понякога тези дето си правил се развалят, а какво остава за тези дето не знаеш. Simple Smile Слушай патила глава  Laughing

СИлрай- надписите по гумите, както и всичко друго по колата ( с изключение на страничните номера 95 и големите светкавици) са рисувани с хранителни бои с четка. Ами то и на моята отпред съм лепнала  Rust.Eze Simple Smile Изрязах от фондан с капачка от минерална вода кръглото парченце, отгоре рисувах с четка. Толкова ми беше зле, че да ти кажа можех наистина и с оризова хартия да прекопирам, ама просто не бях в състояние, та малко през пръсти го докарах.  Embarassed По принцип за да вадиш "прекопираш " на фондан той трябва поне малко да е изсъхнал иначе става мазало, а пък аз нямах тази възможност, защото всичко правих вчера следобед.

Шемет, доставки не правя, освен ако някой не дойде да си я транспортира  Laughing Режа с много остър нож, за първи път успях да си намеря такъв, по принцип се води serated knife.

Стаси, аз като нямам оцветител телесен цвят смесвам малко оранжево и розово, но наистина в много минимални количества, докато го докараш на цвят- колкото върха на топлийка.

Niko_leta, квадратчетата едно по едно ги правих, даже много се притеснявах, защото за първи път правя и се чудех дали ще мога да ги направя като хората. Мислех първоначално да направя 3 реда и щеше да стане по-добре, но както споменах много ми беше лошо и гледах просто да я направя и да легна, а с по-големите по-бързо се реди.javascript:void(0);
Удебелен Покрита е с фондан, всичко друго е фондан, само тревата е роял айсинг с меринге пудра( белтъци на прах, не смея да слагам сурови).

Виж целия пост
# 48
В момента имам ТОВА.Но съм ползвала и шоколадов вариант на същото......

van444eto , тъкмо тая опаковка от снимката имах предвид, аз също съм я използвала за кремове, ставаше чудесно. Но не знаех, че имало и шоколадов - сега ще търся. Благодаря ти!  bouquet
Виж целия пост
# 49
violetblue, защопросто не намажеш тортата отвън с маслен крем.
Масло+пудра захар+мляко или масло с кондрензирано подсладено мляко. А вътре си я направи с крем който си харесваш Wink

Пепи, ако знаеш с колко добро те споменаваме за този маслен крем с подсладеното кондензирано мляко, идея си нямаш...  Hug  Hug мъжът ми не долюбва традиционният вариан, но твоя му "влезна под кожата" ... В такъв случай да разбирам ли, че ако намажа отвън с Рафаелото няма да имам "монтажни" издънки?  Mr. Green
Виж целия пост
# 50
Ванче,по повод крем Брюле-правила съм го и става чуден!Дори вчера го гледах и другия път
ще го купувам и крем карамела или баварския..Точно обаче в тези големите кутии.
Хвърлила съм око и на тирамисуто,ама ще реша,че май е по-скъпичък.А и сладоледа ли ти е от там,че и аз  гледах нещо подобно,но
не съм си мислила,че става за такава цел? newsm78
А пробва ли боичките? Wink
Виж целия пост
# 51
violetblue, не мила, няма да има издънки. То рафаелото е маслен крем с кокосови стърготини. Аз да ти кажа нямам издънки и при млечно-маслен крем. На 1 пак. масло (250гр.) слакам около 300-400 гр. добре сварен и охладен пудинг. Маслото ми е разбъркано с пудра захар. Така крема става по-лек Wink
Виж целия пост
# 52
violetblue, не мила, няма да има издънки. То рафаелото е маслен крем с кокосови стърготини. Аз да ти кажа нямам издънки и при млечно-маслен крем. На 1 пак. масло (250гр.) слакам около 300-400 гр. добре сварен и охладен пудинг. Маслото ми е разбъркано с пудра захар. Така крема става по-лек Wink
Ихааааа, ама че ценна информация. Този който е дежурен по "ПОЛЕЗНИТЕ СЪВЕТИ" за първа страница, нека го отбележи, защото много често се задава този въпрос.
Ванче,по повод крем Брюле-правила съм го и става чуден!Дори вчера го гледах и другия път
ще го купувам и крем карамела или баварския..Точно обаче в тези големите кутии.
Хвърлила съм око и на тирамисуто,ама ще реша,че май е по-скъпичък.А и сладоледа ли ти е от там,че и аз  гледах нещо подобно,но
не съм си мислила,че става за такава цел? newsm78
А пробва ли боичките? Wink
Не съм ги пробвала още, ама едва се сдържам. Купих си 2 кутийки като начало. Най-вероятно до довечера няма да са стърпя и ще забъркам нещо... С тая кофа мус в хладилника..... направо откачам като го гледам как се стяга.....
Сладоледа, не помня откъде го взех последния път. Но в МЕТРО го има със сигурност. Днес го гледах. Беше свършил шоколадовия обаче. Само не си мисли че е наистина шоколадов. Просто има какаов вкус, но може да се добави мляко със стопен шоколад допълнително. Това поне е пробвано. Другите кремове, ще ги пробвам.... някога. Иска ми се да пробвам БРЮЛЕТО което ми даде ПЕПИ, ама с тия 12 жълтъка..... направо уби всичко детско в мене. Мрааааааааазя да бъркам яйца на водна баня бе хора....... Cry Cry Cry
Виж целия пост
# 53
Пепи    bouquet  bouquet  bouquet  благодаря ти, това ще бъде  Mr. Green само едничко последно питане ... 300-400 гр. за едно пакетче ли го приемаме (тъй като се слага 500 мл. мляко)? и като ги смесиш оставяш ли да "отлежи"известно време или веднага да мажа тотртата? и за голяяяяма торта да си приготвя направо двойна доза ... уж едничко казах, а то ....  Mr. Green
Виж целия пост
# 54
Пепи    bouquet  bouquet  bouquet  благодаря ти, това ще бъде  Mr. Green само едничко последно питане ... 300-400 гр. за едно пакетче ли го приемаме (тъй като се слага 500 мл. мляко)? и като ги смесиш оставяш ли да "отлежи"известно време или веднага да мажа тотртата? и за голяяяяма торта да си приготвя направо двойна доза ... уж едничко казах, а то ....  Mr. Green

Значи, ако искаш виж инструкциите за карамеления ми крем.
За торта Ф26 - 350-400гр. масло, пудра захар на око и около 600-700гр. пудинг.
300-400гр. са си за 1 пакетче. Аз го приготвям с по-малко мляко за да стане по гъсто. Изчакваш го много добре да изстине и добавяш лъжичка по лъжичка към масления крем. Така си правя и един от шоколадовите кремове. Разбивам масло с течен шоколад и после добавям какаов пудинг Wink
успех и ако имаш още въпроси не се притеснявай да питаш  Wink
Виж целия пост
# 55
димитрина 73   намери ли рецептата
Виж целия пост
# 56
Значи, ако искаш виж инструкциите за карамеления ми крем.
За торта Ф26 - 350-400гр. масло, пудра захар на око и около 600-700гр. пудинг.
300-400гр. са си за 1 пакетче. Аз го приготвям с по-малко мляко за да стане по гъсто. Изчакваш го много добре да изстине и добавяш лъжичка по лъжичка към масления крем. Така си правя и един от шоколадовите кремове. Разбивам масло с течен шоколад и после добавям какаов пудинг Wink
успех и ако имаш още въпроси не се притеснявай да питаш  Wink

Пепи, мила, какво Ф26? Аз ти говоря за торта 25х48 (или горе долу около този размер), но в никакъв случай по-малка...  Mr. Green Значи, да си забъркам 2пак. (500гр) масло, пудра захар (на око или на вкус) и два пакета много добре сварен и охладен пудинг? Това трябва да стигне ми се струва за отвън  Thinking
Ще ме прощавате, но аз скоро ще "изпуша", а и такава мигрена ме е налегнала от няколко дена, че едвам гледам ...  Sick
Виж целия пост
# 57
Тандури, благодаря за разясненията.Аз толкова се впечатлих от гумите, че въобще не видях Rust-eze-то  Joy Направо ти завидях на търпението за изписването на гумите, още повече, че самите гуми не са от големите размери  Hug Пожелавам ти бързо възстановяване и да си изкарате супер на партито.
Виж целия пост
# 58
Докато чакам домочадието да се прибере с пудинги от магазина (всичките са ги изяли...  #Cussing out), реших да ви покажа поне слънчогледите преди да им разваля външният вид върху тортата  Mr. Green слънчогледите, но не на Ван Гогпо този начин съхнаха, а ето така изглеждат всичките заедно
Виж целия пост
# 59
violetblue - стахоооооооооооотни са. Само малко акъл да дам, ако позволяваш. Може би вече са ти изсъхнали, но ако набоцкаш тичинките с кензан за икебана, мисля че ще станат още по-ефектни. Защото е май е късно за друг релеф...... Дай една фото на формичката с която ги прави, моооооооооооля!!!!!
Момичета, аз се включих по друг повод. Искам да ви се оплача. Както и предположих, не ме свъртя с тези новите боички и забърках покритие за тортата за утре. Обаче,.... като отворих кутийките с боички и се оказа че в едната ми няма жълтата тубичка.  Cry Cry Cry А ги купих предимно заради жълтото. Та по тоя повод: ПРОВЕРЯВАЙТЕ СИ КУТИЙКИТЕ НА МЯСТО ДАЛИ СА ОТВАРЯНИ. АЗ, КОЯТО СЪМ МАНИАК НА ТЕМА ДАТИ И ПРОВЕРКИ, ТОЛКОВА СЕ ЗАРАДВАХ НА БОИЧКИТЕ, ЧЕ ГРАБНАХ 2 КУТИЙКИ И ДОРИ НЕ ГИ ПРОВЕРИХ ДАЛИ СА ОТВАРЯНИ. ПОГЛЕДНАХ САМО ДАТИТЕ!!! Това е!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия